Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bazı çok eski şehirlerin adı bizanslılara eski anadolu medeniyetlerinden geçmiş, (frig, hitit) (ankara frigce ankas)
o dönemlerde anadoluda nüfus çok az , roma bizans dönemlerinde kurdukları şehirlerin adları rumcadan kalma. bazı şehirleri de oğuzlar kurmuştur ama bunların sayısı çok değil...
2016 yılında 2015 model ford kuga alacakken, LPG sevmediğim için sıfır duster 4x4 aldım.
dizel motordan ve yürüyen aksamdan gayet memnunum sorunsuz her yerden geçtim. (üzerindeki lastikleri de at değil. fabrikanın taktığı 4 mevsim continental cross contact m+s) torku yuksek çekme karavan...
4x4 duster kullanıcısıyım aracı 2016 da sıfır aldım. yaklaşık 4 yıldır üzerinde gelen continental crosscontact m+s lastiklerle kullanıyorum. asfaltta, hafif çamurda sorunsuz. ama cıvık ve vıcık çamurda, karda buzda biraz daha iyi tutunan lastik düşünüyorum.
lastiklerim 5 yılı doldurunca 3 cm...
hocam 4x4 ekonomik araç olarak duster zaten gayet iyi.
otomatik ama biraz yüksek araba düşündüm
bazı arabaların iki ön direk kalın, arası dar görüş açısı kötü. capture ların görüş açısı nasıl , , bir de satarken kolay gitti mi?
4x4 duster kullanıyorum memnunum ama otomatik bir arabaya geçmeyi düşünüyorum. 4x4 olması şart değil. 1.2 benzinli otomatik cactus le birlikte 1.2 benzinli otomatik capture da düşünebilirim. şanzıman sorunu çok okudum pek de parasının arabası değil gibi. fikri olan var mı?
4x4 duster kullanıyorum memnunum ama otomatik bir arabaya geçmeyi düşünüyorum. 4x4 olması şart değil. 1.2 benzinli otomatik cactusu beğeniyorum ama elektronik sistemi ve direksiyonun sola çekmesi, içinden tangır tungur sesler gelmesi gibi kronik sorunlar okudum. pek de parasının arabası değil...
Benim de merak etttiğim birşey var. Bu arabaların motor , şanzuman civiclerle aynıaynıysa, şanzıman kucaklama durumunda civicden çıkma şanzıman uyar mı, o bulunan bir şey sonucta.
honda çok beğendiğim bir marka. crv 12 litre gibi benzin yakıyor. hrv şehir içi 10 litre gibi yakan bir araç. hrv nin her bakımdan daha ekonomik olduğunu sanıyorum. tek kapılı manuel bir hrv at lastiklerle verilen düşük meblağa göre gayet de işe yarayabilir yani.
niva aldı bir...
Direksiyon sistemine alttan traktör römorklarındakine benzer bir bağlantı yapılabilir.
Çeki kaplini ile çekme karavan gibi kullanmayı düşündüm evet.
İnternette yaptığım araştırmada T 1 , T 2 lerin ağırlıklarının 1105, 1150 kglerde olduklarını gördüm. Motor , şanzıman, egzoz, vs vs...
valla ben 4x4 duster aldım. hiçbir modifiye yapmadım. 4-5 kere batma durumu oldu auto modu her yerden çıkardı. honda crv ve benzerlerini ben de beğeniyorum ama diferansiyel kilidi olmayan araçla macera aramanın da pek alemi yok. eğer diferansiyel kilitli bir aracınız yoksa macera aramayın atv...
dacia duster 4x4 aracım var. memnunum uzun süre satmayacağım. çeki demiri , römork ve çekme karavan fikirleri ile meşgulüm. geçen gün aklıma şöyle bir fikir geldi paylaşmak isterim. volkswagen T1 ya da benzeri burunsuz bir minibüs alsam. motor şanzıman ve benzeri aksamı söksem, içini...
ben de resimdeki gibi birşey düşünmüştüm ,
aküler ve motor da epeyce ağırlık olacak , hem elektrikli, hem kas gücüyle çalışan bisikletten vazgeçtim.
kas gücü ile çalışacak bisiklette diferansiyel ve disk frenin 1 kg ye yakın ağırlık katacağını düşündüğümden öne iki, arkaya tek tekerlek...
aslında 4x4 aracım var ama küçük bir atölye ihtiyacım olduğundan yürüyen odaya ihtiyacım oldu. araba modifiyesi da hastalık derecesinde sevdiğim bir iş.
1.4 lpg li opel combolar dikkatimi çekti. bu araçları biraz yerden yükseltip at lastikle falan dağ tepe köy yollarında hareket kabiliyetini...
ben 2 tekerlekli bisikletten çok sıkıldım. yurt dışında 4 tekerlekliye binmiştim. vites yok, amortisör yok, çok yorucuydu. kendime 4 tekerlekli ve 3 tekerlekli yaptım. henüz bitmedi ama bitmek üzere. deneme sürüşü aşamasındayım. aslında bunlar sağlam plastik ya da karbon malzemeden hafif olarak...