Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Güzel anlatımınız ve onu tamamlayan güzel resimleriniz için teşekkür ederim. Oralara gideceklerin baska bir kaynak aramalarına gerek kalmamış. Sagolun.
Üuücü bir durum yasamışsınız. Çok geçmis olsun. Maalesef bazı ülkeler bu hususta sıkıntılı. Benimde yıllar önce Paris'te Eyfel kulesinin yanından arabamı çalmışlardı.
Bende takip ettiginiz icin tesekkür ederim. Bu siralar sezon disi oldugu icin günlük 90 Euro dan kiraladim.
Ayrica 140 Euroda servis hizmeti ve 1 tüp icin aldilar.
Iste o endiseyi gidermek icin kiraladim ben karavani. Yasayip görmelisiniz. O zaman kesinlikle endiselenmenize gerek olmasigini görürsünüz. Ben iki hafta sonra hem kisa bir modelini denemek hemde torunlari gezdirmek maksatli (ikiside 7 yasinda) 3 günlük birdaha kiralamak istiyorum.
Begendiginize sevindim. Ben bu konular hakkinda yeniyim. Biraz yasayarak ögrenmek istedim. Sitede gezilerini paylasan arkadaslardan da cok sey ögreniyorum. Insaallah nasip olur kendi aracimi alabilirsem daha cok paylasimlar yapmak isterim.
Saygi ve selamlar.
Yağışlı sisli bir hava eşliğinde otoyola girdik. Ilk mola yerinde durduk yemek için. Baktik sularmız akmıyor. Kiraladığımız yere telefon ederek ne yapabileceğimizi öğrendik. Ful doldurmamıza rağmen hiç kullanmadığımız halde su deposu boşalmıştı. Birdahaki benzinlikte suyu tekrar doldurduk...
Yol boyunca olduğu gibi her yerde kamplar var. Buradada üç tane kamp alanı tespit ettik. İkisi direk limanda. Biz limanda sağdakini tercih ettik. Güzel bir kamp alanı, wc, duş ve çamaşır nakinesi kurutma makinesi var. Geceliği motokaravan artı iki kişi 14 Euro.
05.10.2017
Gece acayip...
Gene yol kenarlarını izleyerek ve her üç dört kilometrede kurulu olan küçük kasabaların içlerinden geçerek bu gece konaklayacağımız Neumage-Dhron kasabasına geldik.
Nehir boyu yol alırken hasat zamanı olduğu için üzüm toplayanların yanından geçtik. Durduk, onları izledik. Bazıları tarlalarına vagon hattı döşemişler ve toplanan üzümleri bu mini vagonlarla indiriyorlar. Bazlarıda hemen orada patoza verip üzüm ve sapını ayırıyor.
Buralardaki üzümlerin hepsi...
Şehrin karavan kamp yerleride var ama biz şehri gezdikten sonra komşu kasaba olan Ernst' e hareket ettik. Geceyi orada gecirmeyi düşünmüşdük.
Hedefimiz nehrin bir yakasından Neumagen-Dhron'a kadar gidip nehrin öbür yakasından geri dönmek.
Ernst küçük bir kasaba olmasına rağmen çok bakımlı tarihi...
Cochem'e bizim Boludagi na benzer bir yerden iniliyor. Inerken yolun sağında ve solunda hem dinlenme hemde Mosel nehri ve Cochem şehrini kusbakışı izlemek için park yapmışlar. Ben parkı geç farkettim. Dönmeye müsayit yer olmadığı için 2 km kadar gidip dönüp öyle parka girdim.
Görüntü...
Sonra gitmek istediğimiz şehir olan Cochem'e hareket ettik. Gecelediğimiz
yerdeki kampcı arkadaşların tavsiyesi üzerine yol ğzerindeki Monreal diye küçük ama şirin bir kasabaya uğradık. Ortasindan orta ölcekli bir dere akan tarihi bir kasaba ve cok bakimli.
Evler cok eski olmalarına rağmen...