Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Düz dizel Defender BD30 dönüşümü
Unutmadan, ustam debriyaj bilyasının kutusundan çıkan plastik Gövde yerine alüminyumdan bir gövde alıp taktı. Daha sağlam ve daha uzun ömürlü olacağı kesin.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ve yavru şanzumanı montaj zamanı.
Monte etmeden önce araziyi söküp kontrol ettik. Sadece giriş dişlisinin değişmesi iyi olur diye düşünüp onu ileride sıyırma ihtimaline karşı değiştirdik. Şu an yerde montaj işi bitti.
Sökülen şanzumandan neredeyse 3 kg çamur temizledim. [emoji2]
Motor ve şanzuman indikten sonra ön göğüs yıkandı temizlendi dağınık olan elektrik tesisatları toparlandı ve göğse komple yalıtım yapıldı.
Vuuu biraz ara vermişim buraya [emoji2][emoji2]
Şanzuman alıştırması tamam. Aldığımız prizdirek Kapağı ve yaptırdığımız flanşın dayamasınıda monte ettik.
Montajdan Haberim olsaydı uğrardım bugün. [emoji2] kolay gelsin yarın uğrarım artık.
[emoji16][emoji16][emoji16]
Şanzuman değiştirmeseydim şimdi biniyordum [emoji20] ama böylesi daha iyi olacak inşallah. [emoji106]
Saol Niyazi abi, baskı balata, Çatal vs. Eksikleride aldık. elektrik ve montaj işi kaldı sadece. Önümüzdeki hafta montajı biter diye tahmin ediyorum.
Ve geldik en can Alıcı noktaya [emoji16][emoji16]
Motoru yerde çalıştırıp denemeye karar verdik. Ilk marşta çalışmayıp bizi düşündürse de sonrasında bunun takviye kablosundan olduğunu anladık. Yedek akü ve takviye kablosuyla tek marşta çalıştı. İşte bd30...
Dağıttığımız şanzumanın kontrollerini yaptık ve değişmesi gerekenleri değiştirdik. Sıfır şanzumanımız da artık hazır. [emoji3][emoji3]
Bu da cnc de işlenmiş hali.
Şanzuman ve muhafaza arasında 12 cm gibi bir takoz vazifesi görecek.
Sanayi koşturmalı bir gün daha geçti [emoji3] aldığımız takozu işlemesi için cnc ye bırakmıştık onu teslim aldık bugün. Bu işlenecek alüminyum takoz.