Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Biraz Canlanalım...
Daha sadece tavanı ancak yaptım,o nedenle tepeden çektim.Zaten onbeş yirmi gündür durmadan yağmur yağıyor ve fırsat vermiyor.Şu an bir saattir yağıyor ve gün içerisinde de aralıklarla yağdı.Hepsi bitsinde bakalım.Bugün yine yan taraflar için bir ara inip bazı ölçüler...
Ynt: Biraz Canlanalım...
Hayırlı olsun,Ercan.Oldukça havadar ve seyrangah görünüyor. Rengi de güzel.Willys'in tente işini bitirince bir kane de ben kendime yapayım.Bu arada kumaşı ne cins birşey? Ben sonunda parafinli branda kumaşından yapmaya başladım.Dün tavanı bitti ve üzerine taktım,sıra...
Ynt: 69 Model Tuzla Jeep
Osman bey,ilginize teşekkür ediyorum.
Önemli olan açılan iç çerçeve.Aslında traktör kabinlerinde olduğu gibi birşey yapılabilir ama,ben bunu istemiyorum.Temiz bir İç çerçeve bulunursa bu sistem üzerinde olmayan diğer siperlere uygulanması kolay.Çerçeveyi tutan ve...
Ynt: Willys Jeep Orjinal Harrison Heater
Olabilir,denemek gerek.Bu arada tente işi ne oldu?Diktirebildinizmi? CJ 2A Forumda da konuyu tartışmıştınız.
Ben tam olarak aradığım branda kumaşını bulamadım ve sonunda piyasada bolca olan parafinli kumaştan kendim dikmeye başladım.Sanayideki diğer...
Bakla çıkarınca çok kısa gelirse yerine oturmaz.Uzunluk kurtaracak gibi olursa kutunun içinde değilde zinciri dışarda takıp her iki dişli/mil gurubunu birlikte yerine oturtmayı deneyin.
Öncelikle kolay gelsin.Zincirdeki bolluk boşta iken var olup yüke bindiğinde kısmen ortadan kalkıyor mu acaba?Çıkış tarafındaki flanştan el ile biraz hızlıca çevirmek mümkün ise bir deneyin.Şayet alt kısımda kutuya sürtmüyorsa sorun yok.Ancak fazlaca...
Ynt: 69 Model Tuzla Jeep
Aracınızın ' 69 model olduğunu çamurluklar dahil doğrulayan bazı detaylar göze çarpıyor.
Bunlar askeri modeller değil.Askeri olanları M 38 A1 jeepler,onların üretimi de 1968 de son buldu.
Arazi vites kolunun tek oluşu üzerindeki şanzumanın önceki modellere göre daha...
Ynt: Ustalardan Yardım Bekliyoruz
Bu araçla ilgili ayrıca CJ bölümünde görüş sormuşsunuz,aynı araç ise burada 1969 model orada ise 1954 model olduğundan söz ediyorsunuz.Resimlerini gördüğüm araç ne '54 ve nede '69 model.1955-1964 arası olmalı.Tabi kupasıda değişmemiş ise.
1962 öncesi ise hem...
Ynt: Willys 1.2 Motor Yardım
Bu jeepin üzerindeki motor Anadol motoru falan olmasın? Az yakacağı düşüncesiyle bir zamanlar bu motorları koyanlar oldu.Hatta kasaba ile araları 10-15km olan ova köylerde Willys ve Land Rover jeeplere tek silindir Pancar Motor veya Super Star dizel motor dahi...
Ynt: Ustalardan Yardım Bekliyoruz
Benzinli araca artık dizel motor koyamıyoruz,yasa böyle.( Yine de pek takip etmediğim bir konu olduğundan varsa bazı değişiklikler araştırın derim)
Öte yandan koyacağınız benzinli motor BG bundan düşük olursa aracı yine taşımaz ve çoğu zamanda daha çok yakar...
Ynt: 54 Willys-ermenek Aksaray Yolculuk- Canlı!
Eklediğim fotoğraflar Yugoslavya Ordu jeeplerine ait.
Sizdeki kabin standart dışı ve gelişi güzel yapılmış bir kabin.Yukarıdaki diğer açıklamalara da bakarsanız kabin yüksekliğini yerden değil araç tabanına göre ayarlamak gerekir.Yerden yükseklik...
Ynt: 54 Willys Kupası-proje İçin Think Thank
Benzin deposunu eski ve çıkma olarak almayın.Ankara ve İstanbul'da öteden beri jeep parçası satan yerler var,oralardan yeni olarak araştırın.Yerli üretim dahi olsa yenileri bir zamanlar vardı,sanırım yine bulunabilir.Unutmayın bu depolara kaynak...
Ynt: 54 Willys Kupası-proje İçin Think Thank
Arkadaşım,bu kupa biraz zor bulunur.Bulacağın da zaten bundan farklı olmaz.Aslında o kupa yapılır.Daha önce bu işlerle uğraşmamış olan insanlar biraz ümitsizliğe kapılıp benzer arayışlar içine girerler.Bak hemen aşağıda "MB" yapımı başlığı ile...
Bence hiç aceleye getirmeyin.Önce bir süre binin.Bu arada yavaş yavaş bir yandan arıcı tanırken diğer yandan ortaya çıkabilecek aksaklıklıklar kendini göstermiş olacaktır.İşte o zaman öncelik-sonralık sıralamasına göre bir plan yapılır.
Hele de...
Gelebilecek seslerin farklı farklı olması olasılıkları belli yerlerde yoğunlaştırmaya yardımcı olacaktır.Tam olarak sesin geldiğini zannettiğiniz yerin dışında ve uzağında bir yer pek ala olabilir.
Örnek vereyim; Bir ara benim Willys te hareket...
aracın teyibi yoktu. telefonumun da kulaklığı yanımda değildi. telefonun kendi hoparlörü aracın motor sesi karşısında zayıf kaldığından kendim söyleyerek geldim:)
Arazide av,balık yada öylesine gezinti veya kamp amaçlı olsun etrafımda olup...
Ynt: 54 Willys(cj 3b) - Hararet- Uzun Yol
Tekrar hayırlı olsun.
Satın aldığınız kişiye ödediğiniz rakamı burada paylaşmanıza hiç gerek yok.Zaten kimsenin bunu soracağını da zannetmem.
Restorasyon aşamasında belki atılacak bazı yanlış adımlara zamanında müdahale edilebilmiş olması açısından...