Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: 2014 Yılı Üçüncü Dönem Amatör Telsizcilik Sınav Başvuruları Başlamıştır
Memleket Tokat.Sadece Tokat sınırları içinde kalmayıp komşu iller Sivas,Amasya,Ordu,Yozgat il sınırları içine geçtiğimiz de oldu/oluyor.Çoğunluk avcılık ve kısmen balıkçılık kaynaklı.Fakat ölü sezonlarda öylesine biraz...
Tekrar teşekkür ediyorum.
Off road konusuna gelince; son yıllarda ülkemizde ancak hobi haline gelmeye başladı.Çoğunlukta ise benim tarzımın dışında.Bu GPS denilen şeylerinde olmadığı yıllardan itibaren 1/5000 ölçekli...
Sayın macrem,açıklamalarınız için teşekkür ediyorum.Sınav konusunu daha önce duymadığımı belirtmem benim bunca zamandır bu konunun yanından neredeyse hiç geçmemiş olmamdan kaynaklanıyor.
Olay biraz da şuna benziyor...
Ynt: Modifiyeli Araçlara Trafik Yasağı
Kraldan fazla kralcıların olduğu bu ülkede pek çok yerde pek çoğumuzu epey uğraştıracağına hiç kuşkunuz olmasın.Ellerinde çeki kancasıyla ilgili bir sirküler olduğu için daha 1940 yılında ilk üretildiği günden ve ilk üretilen jeep ten itibaren tüm Willys...
Arkadaşlar bağışlayın;Bu lisansı almak için sınava girmek gerektiğini okuyorum.Belki bugüne kadar konunun dışında ve uzağında kaldım ama sonuçta bu işe kalkışacak olsam bu sınavlara hazırlanabilmek için biryerlerde...
Ynt: 54 Willys(cj 3b) - Hararet- Uzun Yol
İyi ya işte,hazır kesilip biçilip uzatılmamış bir jeep.
Tuzla dışında olanlar( bu dahil) 80 inç dingil aralığına sahiptir.Tuzla jeepler 1 inç(2.54 cm) daha uzundur ve 81 inç tir..AMC CJ 5 ler ise 83 inç dingil mesafelidir.
Epey bir kaporta işçiliği...
Ynt: Bu Cb Hangi Band Olabilir?
Tabii aracın kendisi biryerlerde takılıp kalmamışsa ve bu nedenle yardım arama gereği duymamışsam.Genelde buna benzer sorunlar biraz daha öne çıkıyor.Bu başıma çok geldi ve telsiz üzerinden ulaşabildiğim birileri aracılığı ile rica edip bir yerlere telefon...
Ynt: Branda Kumaşı-yardım
Teşekkürler,Ercan.Sanayiden az önce geldim.Başka mani keder olmazsa önümüzdeki Salı kapıları boyanmak üzere teslim alacağıma söz verdiler.Yapılan işler; her iki yanda kapı boşluğu altlarındaki etek kısımlarda küçük çaplı bir-iki yerde boya kabarması vardı.Boya kazındı...
Ynt: Bu Cb Hangi Band Olabilir?
Cevapladığınz için teşekkürler.Aralara kırmızı harflerle ilave ettiklerinizden anladığım kadarıyla VHF,UHV vs de olsa ben aynı sorunu yaşayacağım.Takılıp kaldığımda çözüm önümdeki engeli aşmak için bir-iki tepe tırmanmak gibi görünüyor.
Tekrar teşekkürler.
Her ne kadar daha önce sorduğum sorulara cevap alamamış olsam da ümidimi kaybetmedim.
Aşağıda fotoğraflarını eklediğim CB lerden birincisi( düğmeleri krom olan) 1980 lerden beri benim jeep te var olan CB.Daha düne kadar hangi band olduğunu bilmiyordum.Hala da emin değilim,ama AM gibi bir bilgiye...
Ynt: Branda Kumaşı-yardım
Emin,eBay de satılan tenteler esas itibariyle Bestop üretimi,vinyl/polyester karışımı malzemeden ve daha çok AMC CJ serisine uygun olanlar.Willys ve Kaiser dönemi için olanları da var fakat aynı malzeme.Bu tenteler AMC CJ ler ve Chrysler Wrangler serilerinde biraz...
Aracı bilmediğim için fazla yorum yapamıyorum.Ancak hararet konusu daha çok kullanan kişilere endeksli bir durum.Benim jeepte aynı motora sahip onu ısıtmak için neredeyse battaniyeye sarmam gerekiyor.
Üzerinde 72 derece termostat var. Motor verimi bu...
Anladığım kadarıyla bir CJ 3B aldınız.Öncelikle hayırlı olsun .
Hararet konusunda sizi endişelendiren bir durum mu var? Küçük vites bağırtarak yada 3. vites sürekli bayıltarak gitmediğiniz sürece o mesafe de hararet yapmaz.Ancak aracın birtakım...
Ynt: Hf/ Vhf/ Uhf
Söz gelimi şöyle bir cihaz Türkiye de mevzuata uygunmudur?
http://www.aliexpress.com/item/New-Arrival-Free-Shipping-Four-Bands-HF-VHF-UHF-Cross-Band-Repeat-Mobile-Car-Transceiver/2028437163.html
Ynt: Bu Da Benim Keyifhanem
Sinan bey,ben o kunu ile ilgili olarak aslında çok özel bir işlem yapmadım.Willys resmi kurumdan ilk ihale edilip Samsun da sivil trafiğe kayıt olurken dosyasına iki tekerlekli römork ile birlikte işlenmiş.4-5 ay kadar sonra ben o şahıstan alıp Tokat trafiğine kayıt...
Ynt: Cj-5 Alırken Kimden Yardım Alabiliriz ?
Yardımcı olacak pek çok arkadaş mutlaka çıkacaktır.Piyasada abuk subuk pek çok jeepin varlığı ve kişisel koşullarınız göz önüne alındığında naçizane önerim sakın ilk bulduğunuza balıklama atlamayasınız şeklinde olacaktır.
Ancak hiç kimse bu...
Ynt: Jeep Cj5 Satın Almak İstiyorum
Buradaki ilanlara özel konuşmak istemiyorum ama genelde ortalıkta dolaşan jeep ilanlarına bakınca tüm saçlarım ayağa kalkıyor.Bunlardan birtanesini ABD de vermeye kalksalar Alkadraz'ı müze olmaktan çıkarıp yeniden hapishane yapar ve içinde süründürürler...
Çok özet sormak istiyorum:
İnternet / yabancı piyasalarda HF / VHF / UHF sistemin üçüne birden sahip ve 75-100 Watt gibi güçlerde araç telsizleri dikkatimi çekiyor.
- Bunlardan herhangi birini alsam gümrükten içeri girer mi?
- Lisanssız kullanım sınırları içinde olur mu?
Teşekkürler
Hemen yukarıdaki sorum için bağışlayın.
Yeni yönetmeliği az önce okudum ve eskiden verilmiş olan belgenin(ruhsat) yeni yönetmelik gereği zaten iptal edilmiş olduğunu ancak cihazı kullanmaya devam hakkımın saklı...