<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 165672" data-quote="janberkaydemir" data-source="post: 1537519"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/index.php?goto/post&id=1537519"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1537519">janberkaydemir' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba,<br />
Kolay gelsin...<br />
Boiler cihazlarını maliyet nedeni ile istemiyorsanız ve bir tesisat kuracaksanız eninde sonunda şohben için yönlenme ihtimaliniz fazla .<br />
Yurtdışında firma yapımı karavanlarda kurulu ideal sistemler olduğu halde, acil durumlar dışında karavanlarda banyo kullanımı çok az. Uzun yıllar karavan sahibi olduğu halde bir iki kez dışında banyosunu kullanmayan çok karavancı var. Tabi ki genelde kamp seçeneklerini kullanmaları bir etken. Ayrıca spor salonlarının duşları, kaplıca ve termal tesisler, yol kenarlarındaki duş üniteleri fazla. Ülkemiz de kaplıcalar ve hamamlar dışında alternatif de sıkıntılı.<br />
Bunun yanında hareketli bir sistem içinde banyonun sorunları, oluşan nem etkileri, koku ve ev ortamına göre daha fazla ilgi gösterme gerekliliği başlıca sıkıntılar. İnternet paylaşımlarında yurtiçinde genelde ısıtma sistemi ve banyo kurulumu çok tercih olsa da yakın olarak görüştüğüm karavan sahiplerinin çoğunun banyo bölümünü kullanımın az olduğunu gözlemledim. <br />
Tuvalet için ve vücut da bir silinmeyi sağlayacak aynı zamanda mahremiyet sağlamak gibi kişiye özel bir alanı oluşturmak da önemli bir tercih.<br />
Bunları düşündüğümüzde suyu ocakta ısıtarak hazırlamak, güneşli günlerde solar yöntemler ile ısıtmak ve sonrası gerek araç içinde oluşturulan kabinde yada araç dışında mobil duş ( dalgıç pompa ve su bidonu) sistemleri ile çözmek değerlendirilebilir. Kişisel olarak evlerin içinde de görmeye tahammül edemediğim şohben cihazından daha kullanışlı bir uygulama olduğunu düşünüyorum. <br />
Sorunsuz bir dönüşüm, sonrasında da keyifli geziler dilerim....<br />
Karavan dönüşümüne başladığınıza göre benzer birçok uygulamayı paylaşımlar da izlemişsinizdir.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Merhaba,<br />
Uzun yazınız için teşekkür ederim. Biz karavanı çok uzun süreli kullanımlar için düşündüğümüzden dolayı banyomuzun sürekli kullanılacak büyüklükte ve kullanışlı olması için çalışıyoruz. Yeni nesil gazlı şofbenler özellikle karavan için olan modeller hem küçük hem emniyetli. Baca sistemleri hermetik olmasına rağmen çok dar bir alanda ve küçük bir hacimde çalıştıklarından dolayı yine de ürkütüyor insanı. Aliexpress te çok uygun fiyata dizel ısıtıcılar görüyorum hem havayı hemde suyu aynı cihaz içinde ısıtan modelleri var onları görünce aklım karıştı zira kışın sürekli şofben kullanımı kısa sürelerde gaz tüpünü bitirebilir hatta ters bir yerde hem ocak hem banyo kullanımı imkansız hale gelebilir. Halbuki dizel ısıtıcılar için her zaman depoda mazot var. Yurt dışı ağırlıklı olarak plan yapıldığında farklı ülkelerde tüp temini sorunu ve farklı başlıklar, adaptörlerle uğraşma konusu da düşünüldüğünde dizel kombo hava/su ısıtıcıları bana daha avantajlı geliyor. Fiyatlarının ise ortalama 300 euro civarı olması hem kabin ısıtıcı hem su ısıtıcı olarak düşünüldüğünde çok uygun geldi bana.</div>