Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,554

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CJ7V8

Aerodynamics are overrated.
Yer
Tarsus
Avcılık ile ilgili hikayeleri, resimleri, anılarımızı paylaşacağımız bir konu olsa iyi olur diye düşündüm.

Resimlerle başlatayım.

Tarsus Karabucak ormanında vurduğum domuz.

DSC00529

Kardeşim

Berkay

Etiketler
Ynt: Avcılık Spor mudur?

Avcılık spor mudur? Atıcılık spor kapsamına alınıyor da avcılığin girip girmediğini tam bilemiyorum da onun için sorayım dedim.

Çoğunlukla vuracağın hayvana ulaşmak için verdiğin mücadele spordur. Gerçi bu sadece benim fikrim :smiley:

Ben de avcıyım ama bence tam olarak spor sayılmaz. Bunun yanında %100 sportmenlik gerektirir.

Tam anlamıyla katılıyorum :smiley:

Doğada kendi halinde yaşayıp giden masum ve savunmasız hayvanları, hele de ne etlerine ne derilerine ihtiyacınız yokken, ateşli silahlar marifetiyle katletmek neden ve niçin spor sayılsın diye düşünüyorum ben de..

Bu dünyayı paylaştığımız hiçbir başka canlı türü üzerinde herhangi bir hakkımız yok, insanız diye onlardan üstün filan da değiliz (hatta beraber yaşadığımız dünyanın başına küresel ısınma vs dertleri musallat ettiğimiz için onlardan daha aşağı olduğumuzu bile düşünüyorum ben), onları zevk için, acı çektirerek hayatlarından etme hakkımız hele hiç yok bence..

Sibelcim bence vurup ta yiyorsan problem yok, sonuçta kaplan da, domuz da aynı şeyi yapıyor, bu bi nevi doğanın kanunu, beslenme içgüdüsü ile avlanıyorsun, ama geniş kitlelere gıda sağlama amaçlı yapılan toplu ve kontrolsüz katliam veya en acısı zevk için hayvan öldürmek kesinlikle savunulamaz! zevk için vurmanın adı zaten psikopatlıktır spor değil!

Avcılık spor değil katliamdır. Her avcı spor için çıkıyorum aslında ateş etmem hayvana, aslında amacım doğada yürümek der. Ama ben böyle avcıya rastlamadım. Her ne olursa olsun bir tüfeği alıp da ava gitmek hele günümüz azalan av hayvanları dolayısı ile vahşettir.
Sürek avı da yanlıştır. Bahçene gelen domuzu vurabilirsin ama sürek avı yapamazsın. Domuzun da faydası vardır. Kaldı ki domuzun bahçeye gelmesinin sebebi yine aynı avcıdır. Çünkü biraz önce domuzları kısıtlayan kurtları vurmuştur.
Doloyısı ile nereden bakarsan bak avcılık spor olamaz.
Ha benim tüfeğim yok mu? Var düzineler ile var. Ama bir hayvana dönmez onun ucu. Üstelik şu an arazide yaşayan herkesten daha uzun süre kalmış biri olarak söylüyorum bunları. Niyetin bozuk değilse hayvan sana zaten bir şey yapmaz ve tüfeğe ihtiyacın olmaz

bu sene tezkeremi çıkardım..biraz külfetli ve uğraştırıyor....nacizane fikrim şudur ki aşırıya kaçmadan yasal olarak belirlenmiş sayının üstüne çıkılmadıkça populasyona bir zararı yok..yaban domuzu avına ise teşvik durumu var çiftçilerin tarlalarına dadanıyorlar bu yüzden bazı avcılar işi abartmış durumdalar....

herkese merhabalar ben cj7v8 in kardeşiyim. Avcılık katliamdır diorsunuz yalnız şunu unutuyorsunuz Belli bir alanda yaşayabilicek hayvan sayısı bellidir. Yani oranın kaldırabileceği hayvan sayısı wardır. Fazlası da doğal yollardan ölür. Zaten yasal olarak belirlenen av kuralları da bu popülasyonu dengeler böylece siz hayvan vurdukça o bölgedeki genç hayvanlar çoğalacaktır sonuç olarak bu pskopatlık değil doğanın kendi dengesidir...

izciler' Alıntı:
Ha benim tüfeğim yok mu? Var düzineler ile var. Ama bir hayvana dönmez onun ucu. Üstelik şu an arazide yaşayan herkesten daha uzun süre kalmış biri olarak söylüyorum bunları. Niyetin bozuk değilse hayvan sana zaten bir şey yapmaz ve tüfeğe ihtiyacın olmaz

Sizin bir düzine tüfeğin ucu nelere dönüyor acaba merak ettim. Yoksa trap ve skeet atıcısımısınız?

Zevk için hayvan öldüren (yani katleden) herkesin birgün bir aksilik sonucu doğanın merhametine kalmasını, ve hayvanlardan esirgedikleri merhametin kendilerinden de aynen esirgenmesini tüm kalbimle temenni ederim.. :smiley:

Hani, ara ara çıkar ya gazetelerde, "yaralı ayı avcıyı kıstırıp tartakladı, avcının yüzü tanınmaz halde" veya "kendi tuzağına düşen avcının kemikleri bulundu" filan gibi haberler, zerre kadar üzülmüyorum iyi mi.. psikopat mıyım neyim ;D ;D ;D

Bizim burada herkes oltayla balık tutar...
Acaba onlar hangi kategoriye girer?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,612
Kayıtlı Üye Sayımız
172,262
Kaydolan Son Üyemiz
denizyilmaz

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri