Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,567

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

M 16 konusuna avcı arkadaşlarımın bu kadar takılmasına bir anlam veremiyorum. Görünüm olarak m 16 ya benzeyen bu tüfeğin ismi Safir-t14 tür.Ve tamamen yerli bir üretimdir. Dolayısıyla desteklenmesi için bence bu yeterli arkadaşlar. Üstelik fabrika silah meraklıları ve domuz avı için üretti bu tüfeği (Ama isteyen bıldırcına da çıkabilir :smiley: ) Gayem tabiki reklam yapmak değil, bende bir safir kullanıcısı ve hayranı olduğum için (Yaram olduğu için gocundum :D) bunu yazma gereği hissettim. Ayrıca ülkemizde silah sahibi olmak için bir sürü prosedürü yerine getirmeniz gerekiyor ( avrupa ülkeleri ve abd ye göre çok daha zor!). Üstelik bir çok marka ve modele sahip olmanız için ağzınızla kuş tutmanız ve inanılmaz paralar harcamanız lazım!
Konu biraz saptı özür dilerim, ama Türkiye de silahla ilgili neden bu kadar fazla kısıtlama var, insanların bunu düşünmesinde de fayda var!...(Kurtuluş savaşından yeni çıkmış bir ülke olarak dedelerimizin anlattıklarını düşünerek yorum yaparsanız demek istediğimi daha rahat kavrıyacaksınız)
Abd'nin bir eyaletine girişte şöyle bir tabela var: Bu eyalet sakinleri silahlı ve kendilerini koruma hakkına sahipler!(Gibi bi yazıydı) Siz! Kendinizi, eşinizi, çocuklarınızı koruma hakkına sahipmisiniz?
Neyse, alakasız bir konuya girdiğim için tekrar özür diliyorum!Herkeze saygılar.

Etiketler

alaksız ama çok haklı herzaman bir REDNECK olmak istemişimdir :D
tüfek silah sahibi olma konusunda sölediklerinizde de çok haklısınız bizzat başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.
Amerika da bir mağazada tüfeklere bakarken yanıma bir adam geldi ve Remington 3006 ve yanında 4 kutu da mermi alıp sadece bir kağıda isim soyad sosyal güvenlik numarasını yazmıştı heralde görebildiğim kadarıyla ve ödemesini yapıp mağazadan ayrıldı.
Türkiye de bir yivli tüfek almak için gereken prosedürü yazmaya daha üşeniyorum vergilerinden fiyatlarından hiç bahsetmeye bile gerek yok. Aslında avı avcılığı silah tüfek sahibi olmayı yeterince engelliyen bir ülkede yaşıyoruz zaten.

Avcıları sevmiyorum avcılığı sevenleride sevmiyorum... Herhangi bir canlının canını yakmaktan ya da öldürmekten bir insan nasıl hoşlanabilir / zevk alabilir aklım ermiyor.. :mad:
Bence bunun altında bu kişilerin içinde bastırılmış sadistlikleri yatıyor. Sorun şu ki karşısındaki mazoşist değil ... Sadece savunmasız bir hayvan... Nasıl kıyılır bir canlıya ya :'( :'( :'(

TeMu' Alıntı:
Türkiye de bir yivli tüfek almak için gereken prosedürü yazmaya daha üşeniyorum vergilerinden fiyatlarından hiç bahsetmeye bile gerek yok. Aslında avı avcılığı silah tüfek sahibi olmayı yeterince engelliyen bir ülkede yaşıyoruz zaten.

Amerika devleti halkını korkuyla kontrol edip yönettiği için silahlanma ucuzdur. Aynı şekilde Rus devleti halkını alkolle kontrol ettiği için alkol fazlasıyla ucuzdur. İngiliz devleti halkını parayla kontrol ettiği için üniversite okusan da okumasan da maaşlar yüksektir ve sanılanın aksine İngilizlerde eğitim seviyesi çok düşüktür... Türkiye de ise devlet halkını açlıkla korkutarak yönetmeye çalıştığı için herşey pahalıdır ama öküzlük son derece ucuzdur ;) Öküzün eline silah verirsen ne olacağını maçlardan sonra gayet net görüyoruz... Onun için izin verin Türkiyede silah sahibi olmak mümkünse imkansız olsun :smiley:

Lady' Alıntı:
Avcıları sevmiyorum avcılığı sevenleride sevmiyorum... Herhangi bir canlının canını yakmaktan ya da öldürmekten bir insan nasıl hoşlanabilir / zevk alabilir aklım ermiyor.. :mad:
Bence bunun altında bu kişilerin içinde bastırılmış sadistlikleri yatıyor. Sorun şu ki karşısındaki mazoşist değil ... Sadece savunmasız bir hayvan... Nasıl kıyılır bir canlıya ya :'( :'( :'(

Bunun sadistlikle ne alakası var.Elvan hamım.Katil desen hadi neyse.(hani öldürüyoruz ya o bakımdan).Ama sadist kesinlikle kabul edeceğim bir sıfat değil. :mad: :mad:
Sadist dediğiniz sıfatın karşılığı=acı çekmekten ve çektirmekten zevk alan manyak. :mad:
Eğerki vurulan av yaralı düşmüşse avcı dehal avını söndürür.Can çekişmesine acı çekmesine kesinlikle izin vermez.Avcı asla sadist değildir.

Tartışamanın kalitesini bir anda bukadar aşağı düşürmenizden ve edep sınırlarını zorlanmanızdan anlıyorumki bu konuda sizinle tartışılmaz! Önce kullandığınız kelimelere sonrada saldırdığınız düşünceleri anlama gereği hissederseniz bir gün, ENTELLEKTÜEL kişiliğinizin sizin tarafınızdan mı yoksa başka ülke insanları tarafından güdümlü olarak mı oluşturulduğunu görebilirsiniz belki!...Ülkemin insanlarına potansiyel maganda gözüyle bakmanızıda şiddetle kınıyorum.Lütfen yazılarınızda fikriniz beyan edin, belli bir kitleyi yada kişiyi aşağılamayın-hakaret etmeyin.

Ben herhangi bir topluma herhangi bir sıfat yakıştırması yapmadım. Böyle bir genelleme veya yakıştırma yapmanın ne kadar sağlıksız bir düşünce olacağının ben de farkındayım. Bütün Amerikalılar korkak ve silahlıdır, bütün Ruslar alkoliktir, bütün İngilizler eğitimsiz ama zengindir veyahut benim de bir ferdi olduğum bütün Türk toplumu öküzdür demedim. Eğer yazdıklarımdan anladığınız buysa lütfen tekrar okuyunuz.

merhaba

avlanmak adına; beslenme ve/veya korunma amacı dışında silah kullanımı için gerekçelerin
üretilmeye çalışılması hiçbir şekilde kabul edilebilir değildir.

konu masum insan'larsa silah kullanımı nasıl izah edilebilir ki...

selamlar,

iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmayalım,ülkemiz insanlarındaki potansiyelde kolay kolay bulunur cinsten değil hani,tabiki herkes böyle demiyorum ama 'köküne kibrit suyu sıkmak'hususundada canım halkım dünyaya kafa tutar!

Dünya yaklaşık 3.5 milyar yıldır var...
Ve yüz milyonlarca yıldır da bu dünyada canlılar var...
İnsanoğlu sadece 10 bin yıldır var...
Ve 100 yıl sonra da neredeyse tüm orta boy canlı türleri tamamen yok olup, dünya yalnızca insan ırkına kalacak...
Ki zaten şu ana kadar binlerce türün yok olmasını sağladı insanoğlu...
Ne diyebilirim ki...
Çok önceden okuduğum bir makale de şöyle derdi: "Darwin in piyangosu yanlış primata vurmuş..."
Katılıyorum...

:D Taiga hoşgeldin.Bi gün burda görüşeceğimizi tahmin etmiştim :smiley: Ben "efe", kulüpten. Söylediklerine katılıyorum tabiki...Ama bizim bu başlıkta savaşımını verdiğimiz konu tüm sorumluluğun avcının üstüne atılması ve direkt olarak suçlu gösterilmesidir.Tabiri caizse günah keçisi ilan edilmesidir.
Buna katılmamız mümkün değil. Doğal dengede zaten olması gerekeni yapan değildir suçlu, doğasının dışında haraket edendir!
Belgesel kameramanlarının küçük bir kaplan yavrusunun bir çakal tarafından katledilişini izlemek-müdahale edememek zorunda olmasını nasıl açıklarsınız başka? Doğayı korumak demek ona şevkat göstermek değildir arkadaşlar.Doğaya müdahil olmamak yeterlidir aslında.
Haaa, asıl namlunun ucunda bulunması gereken kimdir o zaman?
-Orman arazisinden rant sağlayanlar, peşkeş çekenler.(Bu amaçla imara açılabilmesi için yakılan ormanları biliyoruz...)
-Irmakların yönlerini değiştirenler.
-Bataklık kurutanlar
-Anız yakanlar
-Bohçacılar(Kendini avcı sananlar)
Bunlarla beraber mücadele edersek işte o zaman doğaya gerçek anlamda faydamız dokunur.

yol' Alıntı:
Amerika devleti halkını korkuyla kontrol edip yönettiği için silahlanma ucuzdur. Aynı şekilde Rus devleti halkını alkolle kontrol ettiği için alkol fazlasıyla ucuzdur. İngiliz devleti halkını parayla kontrol ettiği için üniversite okusan da okumasan da maaşlar yüksektir ve sanılanın aksine İngilizlerde eğitim seviyesi çok düşüktür... Türkiye de ise devlet halkını açlıkla korkutarak yönetmeye çalıştığı için herşey pahalıdır ama öküzlük son derece ucuzdur ;) Öküzün eline silah verirsen ne olacağını maçlardan sonra gayet net görüyoruz... Onun için izin verin Türkiyede silah sahibi olmak mümkünse imkansız olsun :smiley:
Bence birkaç yanlışınız var bu konuda Sedat bey, Amerika halkının neyle yöneltildiği değil Amerika'nın silah üretimi yapması nedeniyle Amerikan silahları ucuz oluyor.Türkiyede açlıkla yönettiği için mi sebze meyve fiyatları amerikadan ucuz o zaman... Neyse bu üretimle ilgili olan bişe bence.Konumuza gelirsek Amerikada ucuz olmasından çok bir de tüfek almanın kolay olma durumu var türkiyede milyonlarca ruhsatsız tüfek var, bu tüfek alımına bu kadar çok vergi ve prosedür koyulmasa bu işten devlette karlı çıkardı ve ruhsatsız devlet kontrolünde olmayan tüfek kalmazdı ama böyle yaptığı için ruhsatsızlar devam edecek türkiyede. Maçlara gelirsek maçlardaki yaralanmalar tüfekle değil silahla oldu kaldı ki HİÇ BİR BİLİNÇLİ AVCI TEKRAR EDİYORUM BİLİNÇLİ AVCI TÜFEĞİNİ HAVAYA SIKMAZ, İNSANA ŞAKASINA DAHİ OLSA DOĞRULTMAZ, RİSKLİ BİR BÖLGEYE ATEŞ AÇMAZ. Maçlardan sonra yaralanmaya neden olan insanlar televizyonların da sölediği gibi MAGANDALARDIR.

Lady' Alıntı:
Çok basit bir yaklaşım

TeMu' Alıntı:
Bence birkaç yanlışınız var bu konuda Sedat bey, Amerika halkının neyle yöneltildiği değil Amerika'nın silah üretimi yapması nedeniyle Amerikan silahları ucuz oluyor.Türkiyede açlıkla yönettiği için mi sebze meyve fiyatları amerikadan ucuz o zaman...

Malesef Türkiyede sadece sebze ve meyve ucuz ama şimdilik :smiley: Yanlış tarım politikaları yüzünden çok yakında biz de tüm meyve ve sebzelerimizi ithal ediyor hale geleceğiz, şimdilik sadece bir kısmı ithal ;) Meyve sebze dışında Türkiyede hiçbirşey Amerikadan daha ucuz değil...

TeMu' Alıntı:
Maçlara gelirsek maçlardaki yaralanmalar tüfekle değil silahla oldu kaldı ki HİÇ BİR BİLİNÇLİ AVCI TEKRAR EDİYORUM BİLİNÇLİ AVCI TÜFEĞİNİ HAVAYA SIKMAZ, İNSANA ŞAKASINA DAHİ OLSA DOĞRULTMAZ, RİSKLİ BİR BÖLGEYE ATEŞ AÇMAZ. Maçlardan sonra yaralanmaya neden olan insanlar televizyonların da sölediği gibi MAGANDALARDIR.

Ben maçlarda kullanılanı tüfek yada tabanca diye ayırmadım. O magandaların avcı olduğunu da söylemedim, bu kadar üstünüze alınmayın herşeyi :smiley: Ben sadece bir dilek diledim, keşke silah alımı daha da zor olsa dedim. Ayrıca şaka da olsa bir başkasına silah doğrultmamak için "bilinçli avcı" olmaya gerek yok, aklı başında bir insan böyle aptalca birşeyi zaten yapmaz. Ayrıca siz böyle bilinçli veya bilinçsiz avcı sıfatlarıyla kendinizi korumaya almaya çalışırsanız hiç bir yere varılmaz. Bu sadece kötü olanı kolaycı yoldan ayıklamaktır. Kötü olanın kötülüğünü düzeltmek değildir. Hayvanları katledip ortada bırakan her avcıya "onlar bilinçsiz avcı, biz öyle değiliz bilinçliyiz" mazeretiyle yaşadığınız sürece de Lady nickli arkadaşın sarfettiği gibi ithamlarla karşılaşmayı göze almalısınız. Dikkat ederseniz 10. sayfaya geldik ama hiçbir çözüm öneriniz olmadı. Halbuki aklanıp temize çıkma gayretinizi böyle sonuçlandıramazsınız.

Diğer ülkelerde ve kıtalarda durun nasıl ? bilgisi olan var mı? İnsan haklarını en üst seviyede tutan kanunları yapan ülkeler avcılığa nasıl bakıyor ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,619
Kayıtlı Üye Sayımız
172,262
Kaydolan Son Üyemiz
Ergün Erkan

SON KONULAR

Geri