Terrano Iı 2.7 Tdı (yorum Ve Önerileriniz)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan papicat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,218

papicat

Yeni Üye
Merhabalar arkadaşlar,
Aranıza Artvin'den katılıyorum. Sizlerden bazı konularda görüş önerilerinizi rica ediyorum.
Konu şu malum Artvin'e geldiniz mi gördünüz mü bilmiyorum ama arazı şartları oldukça zor il merkezi olsun köyü olsun düz yeri yok gibi çok nadir bu şartları düşününce ve köy yollarında kulllanmak amacı ile araç bakarken bi yerde Nissan Terrano II 2.7TDI gördüm yanlız aracın motoru yanmış sahibide masrafı kaldıramacağı için aracı rehin bırakmış uzun zamandır tamirhane kapısında beklemekte (motoru yapılmamış durumda)
+ Usta tahmini masrafı 3.5 ile 4bin lira arası tutar dedi.
+ Aracın vergisi ve sigortası ödenmemiş durumda.
Bunları göz önüne alınca;

1.Bu halde fiyatı ne olur (tahmini) (aracın dış görünüşü boyası falan orta seviye durumda)
2.Motoru yenilendikten sonra verim alabilirmiyim? beni ne kadar götürür (kaç bin km vs.)
3.Yenilendikten sonra ne yakar,sorun çıkartırmı? vergisi ne kadardır?
4.Bu araçlarda karşılaşılan genel sorunlar nelerdir?
5.Aracı tavsiye edermisiniz?

Görüş önerilerini

Etiketler
Ynt: Terrano Iı 2.7 Tdı (yorum Ve Önerileriniz)

dizel motor yapmak usta işidir ustasını bulursan sorun yok ama düzgün yapılmazsa ne randıman alırsın nede tamircilerden kurtulursun düzgün temiz araçlar zaten uygun fiyatlara satılıyor şahsi görüşüm hiç bulaşmasan daha iyi dışı seni yakar içi beni misali altından bi sürü ıvır zıvır masraf çıkabilir ama yinede tercih senin benzinli motor olsa bişey demem ama dizel dedinmi durup düşünmek lazım

kabasakal34' Alıntı:
dizel motor yapmak usta işidir ustasını bulursan sorun yok ama düzgün yapılmazsa ne randıman alırsın nede tamircilerden kurtulursun düzgün temiz araçlar zaten uygun fiyatlara satılıyor şahsi görüşüm hiç bulaşmasan daha iyi dışı seni yakar içi beni misali altından bi sürü ıvır zıvır masraf çıkabilir ama yinede tercih senin benzinli motor olsa bişey demem ama dizel dedinmi durup düşünmek lazım

Hocam usta tanıdık işinide güzel yapan biri ama yinede tereddütlüyüm bende arazi aracıda şart Artvin gibi bir yerde. Ortalama fiyatı sizce ne kadar olur tahmini?

6-7 bin tl gibi bi rakam ver madem ,4-5 bin sen masraf edersin borcu harcıda 2-3 bin çıksa ya usta sen git temiz bi terrano al bence hiç uğraşma adam olacak olsa kendi yaptırırdı zaten

Hocam elimde Flash S var 94 model onu verip Terrano yu alsam nasıl olur :smiley:
Dediklerinizde gayet mantıklı ancak alacak olduğum Terrano ne kadar sağlam olacak malum genelde arazide kullanılmış oluyor km yüksek oluyor motoru ne durumda olacak bilmiyorum daha önce benzinli araçlar kullandığım için dizel araçlar hakkında pek bilgim yok sadece kulaktan duyma şeyler.? bu araçda aklıma yatan en mantıklı nokta kendimce en azından motoru sıfırlamış olacağım ve iyi yapılırsa bakımlarını zamanında yaparsam pek sorun çıkaracağını zannetmiyor olmam.

ben istanbulda ikamet edip dizel motor yaptırıp ama maalesef sonuç alamayıp pişman olan biri olarak yazdım size içimden geçenleri sesli düşündüm yani . o yüzden ben bu arazi aracının benzinli modelini tercih ettim hiçte pişman değilim lpg ile yakıt sarfiyatı dizele nazaran baya az motorsal bi sorun yaşamadım hiç allaha şükür performansından şikayetçiydim bir tek oda hava akış metre sorunluymuş benim , değiştirdim araba uçak gibi oldu dediğim gibi bi sıkıntı olursa 1000 tl ye sekman attırırım gittiği yere kadar gider sağlamlık ve arazi performansından oldukça memnunun ön rotlar + ön balatalar bana 80 tl ye maloldu onun dışında yağ filtre ve lpg sinden hariç bi masraf yapmadım tek sıkıntım otomatik olmaması malum eşimde kullanacak o yüzden mecburiyetten satıcam yoksa aracımı gerçekten seviyorum 6 aylık bandrolüm 185 tl yakıt tüketimim 35 krş şehir içinde daha ne istiyim :D araç yatmış diyosun uzun zaman bide otomatik şanzımanında sıkıntı varsa işin yaş benden demesi :D hep negatif konuştum ama bunlarıda düşünmek lazım sonuçta kimse öpücükle iş yapmıyor her iş = para = zaman kaybı =stress bunu düşünmek gerek

Hocam dizel bu kadar sıkıntılı mı valla gözümü korkuttunuz araç otomatik değil hocam düz vites valla şimdi bayağı bi çelişkide kaldım ama işte bütçemde büyük değil arazi aracı şart gittiğim yerlere taksiyle gidince merkeze gelince aracı saniyiye götürmem gerekiyor :smiley: ne yapayım şimdi çok büyük çelişkide kaldım korktum açıkçası :smiley:

papicat' Alıntı:
Hocam dizel bu kadar sıkıntılı mı valla gözümü korkuttunuz araç otomatik değil hocam düz vites valla şimdi bayağı bi çelişkide kaldım ama işte bütçemde büyük değil arazi aracı şart gittiğim yerlere taksiyle gidince merkeze gelince aracı saniyiye götürmem gerekiyor :smiley: ne yapayım şimdi çok büyük çelişkide kaldım korktum açıkçası :smiley:

valla bu benim yorumum yönlendirici olmak istemem sadece önceki yazdıklarımdanda bahsettiğim gibi sesli düşündüm o kadar karar sizin bi kaç kişiye daha sorun bence

kabasakal34' Alıntı:
valla bu benim yorumum yönlendirici olmak istemem sadece önceki yazdıklarımdanda bahsettiğim gibi sesli düşündüm o kadar karar sizin bi kaç kişiye daha sorun bence

Valla hocam görüşleriniz önemli benim için araştırma yaparken rastladım bu siteye gayet güzel bilgiler konular var umarım diğer forum üyeleride bilgilerini bildiklerini yaşadıklarını bana aktarır :smiley:
Sizede çok teşekkür ederim hocam :smiley:

Terrano hakkinda hersey diye bir baslik var.Seksen doksan sayfa yazidir.Fakat okumanizi tavsiye ederim.Sorularinizin hepsine, birden cok cevaplar bulacaksiniz.Ancak sahsi gorusum kabasakal arkadasimizin dedigi gibi yatan araclarda sahibinin bile farkinda olmadigi,unutulmus yada dura dura olusmus bilinmeyen arizalar olabilir.Bazen hakikaten hic bir ekstra sorun cikmadan sadece motor ile kurtarmak ve guzel bir araca binmek nasip te olabilir.Hayirlisi olsun.

sayın papicat, arkadaşların dediği gibi, sğalam ve düzgün bir terrano al. size rizeden ve terrano dizel kullanmış biri olarak yazıyorum. temiz dizel bulursan çok memnun kalacağın bir araçtır. eğer sıkıntılı olanı alıp hallederim dersen, herşeyden önce Artvin ve rizede parçalarını zor bulursun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,621
Kayıtlı Üye Sayımız
172,265
Kaydolan Son Üyemiz
masalozturk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR