1.6 jlx 2001 model 138000 km fakat motor yapılmış düşünceleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bestamik19 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,420

bestamik19

Yeni Üye
Yer
LEFKOŞA/KKTC
bir önceki açtığım başlıkta vitara almayı düşündüğümü ve inşallah Allahın izini ile de araç arayışı içinde olduğumu yazmıştım. sizlerin engin bilgi paylaşımınızla vitaraya ilişkin birçok konu başlığındaki bilgileri sünger gibi çektim. ve nihayet hedefe varmak üzereyim. gel gör ki gerek sahibinden.com'da gerekse arabam.com gibi belli başlı büyük araç satış sitelerinde binek araçlar gibi pek fazla sayıda vitara yok varolanlarında büyük bir bölümü (galeriden araç almak istemediğimden-öncesinde ağzımız yandı-) galeriden olduğundan güvenim yok. eli yüzü düzgün olanların sahipleride arabanın değerinden daha fazla fiyat talebinde bulunuyorlar.

vesselam bir tane buldum 1.6 jlx 138.000 km'de, 2001 model değişen yok, koportada bi kaç yerinde bufak tefek boya işlemi var. lpg uygulanmamış, araziye girmemiş dolayısıyla fazlaca yorulmamış, döşemeler yeni, 4 yıldır aynı kişi kullanıyor, 20.000 km önce ağır bakım işlemi dedğiği motor rektefiye olmuş ve beni huylandıan tarafta bu. çok çok temiz denilen ve 138000 km de ki bir araç nasıl olurda motor ömrünü tamamlar okuduğum kadarıyla birçok etmene bağlı olarak motor ömrü değişebilir. ama vatandaşın dediğine göre bu kadar temiz kullanılmaya göre motor ömrünün en azından 250.000 km ve üzerinde olması lazım gelir.

detaylarını yukarıda yazdığım aracın fiyatı 17.500 sizce olması gereken fiyatı nedir? en fazla ne kadara kadar alınabilir?

aracı yetkili servisine bakıttıracağım bu expertiz işleminde;

- motor namına nelere dikkat emmem gerekir, öncesinde aldığım araçta yetkili servisin dediği gibi ''abi bu işine yarar'' sözünden ibaret mi olacak, yoksa motor kompresyon değerleri gibi bişeyler belli ölçüm araçlarıyla bana verilecek mi? *: yetkili servis kaporta için sıfır boya demişte başka bir usta boya olduğunu söyledi ve gerçekten de doğru imiş.

-aracın fren balata ve disklerinin kullanım ömrü,

-debriyaj baskı balata kullanım ömrü,

-fren hortumlarının durumları gibi daha aklıma gelmeyen veya bilmediğim parça ve aksamlar bana ne şekilde bildirilecek,

*önceside alırken yetkili servis kontrolünde vitara alan var mı varsa tavsiye ve öneriler nedir,

*yetkili servis haricinde bu işin ehli değerli ustaya göstermede fayda var mıdır yoksa yetkili servisin raporu yeterli midir?

evet değerli aile üyeleri bu konudaki düşünce ve tecrübelerinizi esirgemez vakit ayırabilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ediyorum herkese.

Etiketler
Ynt: 1.6 jlx 2001 model 138000 km fakat motor yapılmış düşünceleriniz

sanırım bu konuya yönelik düşüncesi olan yok gibi. İnşallah salı veya çarşamba (15.05.2011) günü aracı bandırma suzuki servisinde expertiz için baktıracağım. eğer ki sonu. olumlu çakarsa da kapora verip 1 aya kadarda aracı almaya gideceğim.

vakit daralıyor. yardım ve düşüncelerinizi esirgemezseniz bende forumda sürekli araçla ilgili mağduriyetimi paylaşmak durumunda kalmam.

Termostat arızasına bağlı hararetten motoru yiyenler var.
Benim de jimny'de yedek su deposu max'da olmasına rağmen hararet yapmıştı. Işık, ses uyarısı olmadığı için ibrenin kırmızıda olduğunu şans eseri farkettim.
Yedek depo dolu ama radyatörün içi boştu. Az kalsın 100k da ben de motoru yiyecektim.
Km sayacı ile oynanmadıysa bu tarz bir yaşamış da olabilir.

>> 1.6 jlx bakımsız olursa ilk yapacag hararettir..sahbi dikkatli olursa conta + taşlama ile kurtarır..

>>kapak ve blok catlatma huylarıda vardır..aldıgınızda blok yada kapak dikişli de cıkAbilir..

serviz yada usta sökmeden anlaması zor derim..

vitaralar motor yandıgı olay bittiginde geçmiş olsun ..hesabı ..işte ..o zaman hararet göstergeleri calışır..öncesinde hararet yükselmesini göstermez.. ;)

>>-debriyaj baskı balata kullanım ömrü,>>aracı benim gibi biri ile kuma sokun sahilde saate bakın 15 dakikada tertemiz olur.. ;D..nerde nasıl ne yapacagını bilen lerde 3-5 sene gider ..benim gibiler ortalaması 1 yıldır.. ;)

motor + yürür saglam + masrafsız olması önemlidir bu tip araclarda ..2parca boya 1 parca degişen olması bizde pekde önemli degil..arazide vıcık camur içinde kırılınca oraya cekiçi ler gelemez.. ;) :smiley: aracın boyasız degişensiz olması size bi fayda saglamaz.. :smiley:

paylaşımınız için teşekkür ederim. motor bloğunda çatşal var ise yapacak bişey yok çünkü o zaman ne servis nede başka bir usta o durumun farkına varabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR