Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?
Sanıyorum 2500 cc değilde düz turbosuz BD30 denen 3000 cc nissan motorları hem az teferruatı hemde yetreli gücü sağladığı için tercihediyorlardı, hala kullanan çok memnun insanlar var.
Uydurma konusu , 300 tdi, 200tdi dışında tüm motolar için Flanş mutlaka gerekli, motor kulakları ise bu motorlarla bile uymaz, mutlaka motor şanzımana bağlandıktan sonra kulakların denk geldiği noktaya ayakları kaydırmak lazım. sadece 2.5 dizel ile benzinli Lr motorları aynı bloğu kullandıkları için ne kulak ne flanş gerekmez.
En çok tercih edilen motor ise Ford puma, kolay bulunması , yerli üretim olması, oldukça güçlü ve kronik problemi olmaması, yedek parçalarının çok kolay ve ucuza bulunabilmesi, Türkiyenin heryerinde kolaylıkla servis alınabilmesi bu seçimde etkili, Antalyai Alanyada ki bir usta bu konuda uzmanlaşmış durumda , LR şanzımanlarıyla bu motorları birbirine flanşsız bağlayabiliyor, fordun volan muhafazası ile, lt77 veya R380 şanzımanın muhafazasını belli ölçülerde keserek ikisini birbirine alüminyum kaynağı ile bağlıyorlar böylelikle orjinale yakın bir uyum sağlanıyor. Yıllardır problem yaşayanı duymadım.
Selamlar