1970 Dodge Dart Swinger

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YEVGENI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,404

YEVGENI

Kamp III
Yer
ISTANBUL
Yıllardır görüyorum bu cihazı, her seferinde de "Dodge ama Dodge ne? Eve gidende bakayım internetten!" diye diye nihayet bu akşamki kurcalama sonucu buldum ne olduğunu. Muhtemel 1970 Dart Swinger. Her görüşümde de "Cukkayı bulsam, şunu alsam, gezsem, tozsam" diye geçiririm içimden. Bazen niyeyse böyle enteresan cihazlara gönlü kayar insanın. Bu da öyle. Cukkayı bulur muyum bilmem, amma şununla turlamadan göçersem gözüm arkada kalır gerçekten..

DART-01.jpg

DART-02.jpg

Etiketler

Moda'da Tramvay yolu üzerinde (Cem Sokak), bir nevi klasikçiler sokağı, evet.
O Mercedes de ara sıra kımıldasa da Dodge gibi genellikle yatar vaziyette..

Ynt: 1970 DODGE DART SWINGER

Bana da tanıdık gelmişti sokaklar. Ben aynı zamanda vosvos sever biri olduğum için modanın ara sokaklarını gezmiştim. O sokaklarda o kadar çok hazine yatıyorki inanılmaz bir yer. Yarın saat dolaşıp onlarca vosvos görmüştüm.

Ynt: 1970 Dodge Dart Swinger

Vosvos çok evet. Bir kısmı olduğu yerde yıllarca yatıyor. Barlar sokağında 2 tane çürüdü. Moda Caddesi üzerinde tundra yeşili bir tane vardır, kulakları çınlasın Cem Çobanlı'nın Münevveri ile aynı renk, yıllarca yattı, sonra sahibi yürüttü bunu, ufak tefek tamiratlar sonrasında tekrar aynı yerde yatmaya devam etti. Şair Nefi Sokak'ta bir yeşil, bir turuncu vardı. Tramvay hattı geçince yeşil kayboldu, Turuncu hala boya üstüne boya yiyip yaşıyor aynı sokak üzerinde, sürekli de hareket halinde. Dodge Dart'ın 50 metre ilerisinde soldaki sokakta (Moda Bostan Sokak) hemen girişe yakın yaşayan beyaz bir düz cam (1300) var. Her sabah 10 dakika gürler, ama kımıldamaz yerinden. Daha ilerisinde bir tane big yaşıyor.

Bunların bir tanesini de (62 / 1200) ben dinlendirmiştim oralarda. Gerçi çok dinlenmeye vakti olmazdı, hareket halindeydi. Bir ara krank parçaladı, usta dağıtıp topladı makineyi, sattık, Antalya'ya gitti..

Yavuz bey, Sayenizde bir daha dolaşmış oldum. Çok sağolun.

Konunun gidişatını bozdum ama (Amerikancı arkadaşlar lütfen kızmayın) 16 yıldır vosvos kullanıyorum, hiç vosvos yoğunluğu bu kadar yüksek olan bir semt görmedim. Hem de çoğunluğu düz cam.

Bu da bizim "şaşkın" 1974/1303, dört yıldır bizimle, geçen yaz yeniledik.

DSC04226.jpg

Güzelmiş sizinki. Özellikle far kaşlarıyla çok sevimli.

Vakit ve nakit olsa orda burda gördüğüm 3-5 aracı garaja tıkıp derleyip toplayacağım. Dodge bu fantazya projelerden biri. Gerçi sadece ufak tefek kaporta rotüşları var gibi görünüyor. Discovery'de Wrecks to Riches, Overhaulin, vb programları izledikçe fantazyalar da büyüyor. Aynı kanalda Vosvos toplanan bir dizi var, hemen bir düz cam toparlama fantazyası şekilleniyor. Yan sanayi olsa memlekette hayatımın bundan sonrasını bir Dodge Powerwagon'a adayacağım misal, yanında bir tane tosbağa ile uğraşsam enteresan olur halindeyim, bir 69 Camaro SS ne güzel olurdu tadındayım, fantazya bol..

İnsan bir şekilde bu işlere bulaştımı durduramıyor kendini. Umarım hayal ettiğiniz projeleriniz gerçekleşir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR