2" get yükseltmede lastik yardım....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirnayır Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,448

bekirnayır

Kamp II
Tüm dostalara selamlar. Ekte fotolarını koyduğum şekilde aracımı 2"get ile yükselttim. şimdi sizlerden lastik konusunda yardım bekliyorum. Sorum şu; Aracın orjinal jantlarını kullanarak arca uygun en ideal lastik boyu ile takabileceğim en büyük (en ve boy) boyutları nedir. yani en ideal lastik ve takabileceğim en büyük lastik boylarını hakkında bilgi ve yardımlarınızı istiyorum. Bu arada araç üzerinde daha sıfır pirelli sicorpion A/T lastikler mevcut. bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...

IMG_0831.jpg

IMG_0833.jpg

IMG_0834.jpg

IMG_0835.jpg

IMG_0843.jpg

Etiketler
Ynt: 2" get yükseltmede lastik yardım....

görüntü mü yoksa işyapar ebat mı ? ofroad için ise 235 x 85 x 16.

245--75--16 bu net rakamdır...
sadece silverstone extreme 117 lerde çok az bi sürtme yapar ön tarafa o da sizin araçta gene olmaz ön tampon değişmiş...
yani...
31---10,5---16 ebat
yada 245---75--16 takın..

amortisörleri beğenmedim yanlız... arazide kırılma ihtimali yüksek yaptığınız işlemin... bence.dikkat edin.....

uyarı ve bilgileniriz için teşekkürler..amortisörlere eklenen parçayı beğenmediniz sanırım. peki ne gibi bir uygulama daha iyi olurdu..

bekirnayır' Alıntı:
uyarı ve bilgileniriz için teşekkürler..amortisörlere eklenen parçayı beğenmediniz sanırım. peki ne gibi bir uygulama daha iyi olurdu..

Burda ki resimlere bir bakin bizim yaptigimiz uygulama bu.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=63688.0

Ikinci olarak o get 2" den daha yuksek gibi duruyor. Tam olcusunu bir soylemisin .

valla tam ölçüsünü bilmiyorum. Antalya da Ahmet usta taktı (ahmeto7) acaba amortisörlerin altına ve üstüne parça konuldu onun için mi daha yüksek görünüyor ki...

bekirnayır' Alıntı:
valla tam ölçüsünü bilmiyorum. Antalya da Ahmet usta taktı (ahmeto7) acaba amortisörlerin altına ve üstüne parça konuldu onun için mi daha yüksek görünüyor ki...

MOntaj alisilmisin yada hazir satilan kitlerin tersine yapilmis belki o yuzden degisik geldi gozume.

Hazir kitlerin montaji yapilirken yay takozu cikartilir get yerine takilir sonra da yay takozu yerine konur ve yay montaji yapilir. Sizinkide ise takoz yerinde birakilmis ve get konmus dire.

Ikinci olarak on ve arka amortisorler sakat duruyor. Ozellikle arka aman dikkat. O kaynagin yerinden atmasi icin araziye bile gerek yok saglam bir cukur is gorur.

Ha sunu da deme hakkiniz var yapan ustaninda cevap hakki var

Oraya argon kaynak yaptik hic bir sey olmaz

Saygi duyarim ama kendi aracima asla oyle bir sey yapmam.

Onler de ise amortisor kuvveti iki tane burc ve civataya biniyor burclarin arasi dolu olsa daha iyi olurdu fikrimce.

997799' Alıntı:
245--75--16 bu net rakamdır...
sadece silverstone extreme 117 lerde çok az bi sürtme yapar ön tarafa o da sizin araçta gene olmaz ön tampon değişmiş...
yani...
31---10,5---16 ebat
yada 245---75--16 takın..

amortisörleri beğenmedim yanlız... arazide kırılma ihtimali yüksek yaptığınız işlemin... bence.dikkat edin.....

abi iyi bayramlar, bişey merak ettim 31 10.5 yazmışsın bir yanlışlık yok değilmi 30 9.5 olmasın..

tayfun61' Alıntı:
abi iyi bayramlar, bişey merak ettim 31 10.5 yazmışsın bir yanlışlık yok değilmi 30 9.5 olmasın..

ben silverstone extreme 117 taktım çok az uğraşla problemsiz oldu...
standart bi mt de problem yaşamadık 2'' te. (tmpon iç-alt uçlarından 2 cm kadar traşladık)

amortısorler uzerındekı halkalar eger sakat olacaksa mantıklı olanı onları normala cevırmekmı ahmet ustadan bu konu hakkında yorum gelmedı bende olece beklıyorum

artık 3" kit alma zamanım geldi sanıım şu get işi canımı sıktı. sizcehangi marka almalıyım?

bekır sen percın abının arkadasıymıs bılmıyordum soguk konustugum ıcın kusura bakma :smiley: skayjackher al bence tar oto tarkan abı kredı kartına taksıt falan da yapabılır

evet gökhan. perçi bizim antalya grubudan. daha doğrusu ben onların atalya grubundanım. perçi iyi bir suzuki uzmanıdır. bende skyjacker düşünüyorum ama aca başka marka varmı diye böyle bir soru sordum. bilmediğimiz bir marka olabilir çünkü. tar oto ile görüştüm yaklaşık 2.600 tl gibi bir fiyat verdi. 3-5 gün araştırıp şipariş vereceğim gibi gözüküyor.

ıstersen once çıkma ılanı koy belkı cıkma 3 '' yukseltme olan vardır ama ahmet ustanın ıscılıgını gorunce ustadan sogudum tampon ıslerınde uzman ama get ıslerınde ıyı dıyemedım

bekirnayır' Alıntı:
evet gökhan. perçi bizim antalya grubudan. daha doğrusu ben onların atalya grubundanım. perçi iyi bir suzuki uzmanıdır. bende skyjacker düşünüyorum ama aca başka marka varmı diye böyle bir soru sordum. bilmediğimiz bir marka olabilir çünkü. tar oto ile görüştüm yaklaşık 2.600 tl gibi bir fiyat verdi. 3-5 gün araştırıp şipariş vereceğim gibi gözüküyor.
dostum merhaba; sana tavsiyem şu değerlendirmek senin keyfine kalmış ben sadece gereksiz ve anlamsız masraf yapmanızı istemem -kesinlikle görüntüye bir diyeceğim yok-, monroe advanture -sarı renklidir ama advanture olmalı kesinlikle- amortisör, 5 cm -dikkat illede 2 inch demiyorum- get istersen trabzondan sana göndertebilirim -lütfen kazanç amaçlı düşünülmesin umurumda olmaz çünkü yaklaşık 1,5 sene bekledim ve araştırdım-, lastik 245-75-16 goodyear wrangler duratrac yeni seri inanılmaz bir lastik bunlardan sonra senin 2500 tl verip alacağın kit ve 32 lastikle -iyi bir jant zorunlu lastiklerle birlikte 4500 tl toplamda işçilik felan 7000 tl, oysa benim masrafım lastik dahil 2400 tl- benim aracım ile aramızda 1,5 cm var dif yüksekliği olarak ve gittiğin heryere bende rahatlıkla ve daha sağlıklı salınımla gelirim, sorum şu: DEĞERMİ sen karar ver. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.