93 Model 5.2 Grand Chereokee Aldım.. Yardım Edin!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpaslanepli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,243

alpaslanepli

Zirve
Yer
istanbul-bahçelievler
merhabalar ben sitenin yeni bir üyesiyim, zaten aracımıda yeni aldım.. araba merağım sürekli alıp satmama sebep oluyor çabuk sıkılıyorum.. ancak chereokee yi alınca işte bu dedim muhtemelen uzun bir süre binerim. Ancak canımı sıkan bazı problemler var.. sizinle paylaşmak ve çözüm bulmak isterim.. aracım yağışlı havalarda yol tutmuyor virajlarda savruluyor heleki dik bir yokuşta durduysam kalkarken patinaj yapıyor, lastiklerim eski sebebi budur değiştirince düzelir diye düşünüyorum ama sadece lastik mi? sorusu aklıma takılıyor, başka problemler olabilirmi? birde evimin ve iş yerimin önünde park yapabilmek için kendime ait yerlerim bu yerler kaldırım yüksekliğinde daha önceki araçlarımla kolaylıkla çıkabildiğim bu yerlere (eşimin pejo 206 sı dahil) jeep ile çıkamıyorum sert gelip çıkmak zorunda kalıyorum gören esnaf dalga geçiyor bu nasıl jeep nasıl 4x4 diye.. benimde canımı çok sıkıyor açıkcası.. bu neden olabilir..

Etiketler
Ynt: 93 Model 5.2 Grand Chereokee Aldım.. Yardım Edin!

Aracınız hayırlı olsun. Öncelikle iyi bir takım lastik ihtiyacınız var anlaşılan. Aracınız binek araçlara göre daha ağır olduğu için lastik seçimi önemli.

;D ;D Aman neler düyüyorum
vides konumlarını bilsem yardımcı olurdum agır videsle deneseniz hiç sorun olmaz
birde kendinizi http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0 bölümunde tanıştırırsanız cok daha iyi cevaplar alabilirsiniz

Yunus bey hafif dört çeker konumunda deniyorum ama bahsettiğim yer çok yüksek bir yer değil. Belirttiğim gibi pejo 206 ile rahatlıkla çıkabiliyorum. Bu kadar sıradan bir yükseklik için ağır dört çekere almak gerekli mi? normal konumda çıkamaması normal mi? Ağır dört çeker demişken aklıma sormak istediğim başka bir konu geldi. Aracı aldığım kişi normal şehir sürüşünde konforunu etkilediği iddiasıyla ağır dört çekeri sağlayan ön şaftı sökmüş yani zaten araç ağır dört çekere geçmiyor. Bu sağlıklı mı? saft bende geri taktırmalımıyım? Şikayetçi olduğum kayma ve yol tutmada ki sorunların sebebi bu şaft olabilir mi?

yanlış bişey soylemek istemıyorum o yüzden jeep ci arkadaşlar cevap verse cok daha iyi olur ama saft in sökulu olması bişey degiştirmez 4x4 konumuna geçer tasarruf yapmak içn sökülmüştür yada diferansiyelde sorun olabilir ..

birde aracınızın ne oldugunu yazarsanız XJ mi ZJ mi chereokee

Alpaslan bey söylediğiniz gibi ön şaft söküldü ise 200hp nin üstünde motor gücü olan aracın kalkışlarda patinaja kalması virajlarda savrulması normaldir çünkü şuan sadece aracınız arkadan itiş... Jeep'ci arkadaşların vereceği cevaplar daha açıklayıcı olacaktır kanımca. Benim bilgim dahilinde söyleyebileceklerim bunlar.

Yani hangi araç oldugunu bende bilmedigim için sürekli 4 çeker araçmi arrılabilendenmi sürekli 4 çeker bir araçta ön şaftı sokme yol tutuşunu cok etkiler

Kaale alıp hızlıca cevap veren arkadaşlara minnetarım.. Ben o kadar acemi ve cahilim ki bu hususlarda aracın cj mi zj mi olduğunu bilmiyorum. hatta onların ne olduğunu ve aralarında ki farkıda bilmiyorum ) ... Konuya hakim değilim ancak aracı aldığım kişinin söylemidir bu şaft exrta bir şaft ve sert dört çeker için gerekli dedi. yani bu şaftı sökmesi aracı iki çeker yapmaz araç sürekli dört çeker sadece arazi şartları için ağır dört çeker konumuna geçmez dedi..

size bu aracı satanında bişeyden haberi yok zannedersem yada yada

yada yada? aracı aldığım kişinin hiç bir şeyi bilmediği kesin zaten aracın iç kumanda düğmelerini bile kullanmayı bilmiyordu. ne dediyse yanlış çıktı. bu yüzden sizin gibi bilenlere danışmak istedim.. araç kimsenin 93 model olduğuna inanmayacağı kadar temiz diye aldım. Yoksa adamın kendi aracından haberi yoktu garajında yatan bir araçtı. bu şaftı en iyisimi ben bi taktırayım sonucu kendim göreyim.. ama acaba diyorum bunu söktürmesinin bana söylemediği başka bir sebebi olabilir mi? bir arıza gibi....

Bahsettiğiniz ön şaft şanzımandan çıkıp ön diferansiyele giden şafttır. Bu şaftın çıkarılmasıyla beraber normal kullanımda devamlı 4 çeker olan aracınızn şuanda 2 çeker konumdadır. En iyisi aracınızı iyi bir jeep servisine göstermektir sanırım.

Sürekli 4 çeker araçlarda ön şaft ın sökülmesi doğru birşey değil,yol tutuşu savrulması bununla alakalı olabilir.başka sorunlarda açabilir.Bostancı'da Jeep Garaj da Davut usta veya başka bir ustaya sorabilirsiniz.

Anlaşıldı.. yani aldığım adamın '' Bu şaft ağır dört çeker için şehir sürüşünde konforu engelliyor yoksa araç iki çekere düşmüyor'' söylemi tamamen balon ve benim gibi işten anlamayan birinin yiyeceği kadar da saçma demek ki.. Peki nasıl bir arıza olabilirde bu şaft sökülmüştür? Çünkü bunu söken zihniyet benim aklıma bu soruyu getiriyor. Kesin bir şey var bu yüzden söktü dememe sebep oluyor..

birde siz (jeep53)... chereokee kullandığınıza göre yardımcı olabilirsiniz bu cj zj nedir aralarında ki fark nedir ve benimkisinin cj mi zj mi olduğunu nereden anlarım?

sizin araç zj Grand Cherokee 5.2 L ,benimki xj 4.0 L yani kare kasa tabir ettikleri Jeep dir.Bu forumda Jeep bölümüne bakarsanız çok deneyimli ustatların araçlarımızla ilgili yazıları var keyifle okur zj nize daha farklı gözle bakarsınız, hepsinin altın değerinde bilgileri var ben birşey alatmam yersiz olur mutlaka okumaya çalışın.burada her derde bir çare var...

ayrıca bir jeep ustası sürekli 4 çeker jeep in ön şaftını asla sökmez. bu işte bi terslik var.