94 3 k manuel karbüratörlü 8valf aşırı yakıt tüketimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozzy22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,563

ozzy22

Yeni Üye
Araçta değişenler baskı balata bujiler buji kabloları lpg ayarı vs yani kısaca komple bakım 30 9.5 at lastik şehir içi 17 litre lpg 100 km de maşallahsı var yani :smiley: sizce yakıt neden yüksek ve 100 km de kaç litre omalı teşkkürler.

Etiketler
Ynt: 94 3 k manuel karbüratörlü 8valf aşırı yakıt tüketimi

aynı araçtan bende var ...karburatör ayarlarımı yaptırdım...100 km de şehir içinde maximum 13 lt ortalama 12 lt yakıyor...lastik ebatlarınız büyük olduğundan göstergenizdeki km 100 km de 10 km hata payıyla çalışıyor ...hesaplarınızı buna göre yapın bence...

aynı aracı kullanıyoruz. lpg uzun yolda kilometrede 0,20 tl geçmemeli , şehir içi ben kullanırsam kilometrede 0,25 tl eşim kullanıyorsa 0,30 tl kesinlikle geçmiyor. Mutlaka bir yerde bir hata var.

MİCOMİCO' Alıntı:
aynı aracı kullanıyoruz. lpg uzun yolda kilometrede 0,20 tl geçmemeli , şehir içi ben kullanırsam kilometrede 0,25 tl eşim kullanıyorsa 0,30 tl kesinlikle geçmiyor. Mutlaka bir yerde bir hata var.

peki lpg olmadığını düşünürsek şehir için sonuç ne olur acaba fikriniz var mı?
1.3 motor 93 model vitara alıcamda.
lpg yok.

velfecir' Alıntı:
peki lpg olmadığını düşünürsek şehir için sonuç ne olur acaba fikriniz var mı?
1.3 motor 93 model vitara alıcamda.
lpg yok.

Uzun yol 0,30 kuruş şehir içi 0,40 kuruşu geçmemeli. Eşim kullanırsa sehir içi 0,45-0,50 kuruş yakar. ;D ;D ;D

vitaralar 1.3 motor olarak hiç çıkmadığını biliyorum...
1.6 veya 2.0 şecenekleri mevcut...

asem spor' Alıntı:
aynı araçtan bende var ...karburatör ayarlarımı yaptırdım...100 km de şehir içinde maximum 13 lt ortalama 12 lt yakıyor...lastik ebatlarınız büyük olduğundan göstergenizdeki km 100 km de 10 km hata payıyla çalışıyor ...hesaplarınızı buna göre yapın bence...
Vitara'da (hatta km sayacı mekank olan bir çok markada) km sayacı orjinal lastikte doğru göstermiyor. 235-75-15 lastikte ancak doğru ölçüm oluyor. O nedenle 30.9.5 -15 lastikte tahmini %1-2 yanılma olur.

asem spor' Alıntı:
vitaralar 1.3 motor olarak hiç çıkmadığını biliyorum...
1.6 veya 2.0 şecenekleri mevcut...

evet haklısınız..bende öyle biliyorum..
zannediyorum motoru değiştirmişler bunun..

SAMURAİ motorları 1.3 bide jjimny ler bildiğim kadarıyla....eğer samurai motor takmışlarsa aracın çekişi çok zayıf olur..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.