Herkese merhabalar;
Geçen hafta suzuki buluşmasında standart aracımla çamurlar içinde yeteri kadar debelenemem ve parkura giremem sonucunda artık aracımda ufak ufak modifikasyonlar yapmanın zamanı gedi dedim ve Arwin (Ahmet);Pancarmotorcu (Hasan) abimlerim yardımları ile bugün bizim suziyi az maliyet ile biraz dinçleştirelim biraz yükseltelim, çamurlara rahatça girip çıksın güzelce oynasın ve yakışıklı bir hale gelsin dedik...
Arwin Ahmet le buluşup bayrampaşa sanayide Çalışkan oto'ya hasan ustanın yanına gittik ve aracımızı lifte alıp ön tekerleklerle işe başladık
Ynt: 99 3K Suzuki Viitara 1,5" Yükseltme Çalışması
yukardaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi aracın alçak olması nedeniyle asfalt yolda bir taş sonucu eksoz umu kırmıştım ) işte bu nedenlerle arazi ye çok çıkmasamda yükseltme şart hale gelmişti ...Neyse Get sonrası kısa gelen Arka amortisörün bağlantı ucunu uzatmak için parçacıdan aldığımız eski anadol araçlarda kullanılan amartisör uzatmalarından aldık ve yine tornacıda diş açtırarak bunları kullandık bu uzatmalar basit bir çözüm yolu sağlamış ama sonuçta arka amortisörleri sağlam bir hale getirmiş oluyordu ...
Difransiyelin de altına da get koyduktan sonra artık işimiz bitiyordu ...bu az maliyetli ve kolay operasyonun ardından aracım artık 1,5" yükseltilmiş oldu...Bu arada aracın yeni halini yorgunluk ve soğuktan dolayı fotoğraflamayı unuttum ( ... şimdi iş bu hafta sonuna kadar yeni bir takım lastik almaya kaldı ... Artık yeni lastiklerimiz ile yakışıklı bir pozumuzu buraya koyarız kısa zamanda ..
Bu arada bugün aracıma yaptığım bu uygulamada kendi imalatı get lerinin yanı sıra tecrübe ve bilgileri ile bana destek olan sevgili arkadaşım ARWİN AHMET 'e ;aracıma belinin ağrımasına rağmen ustalığı ve güleryüzü ile emek veren Hasan Usta'ya;işyerini ve atölyesini bize açan sımsıcak çayları ve neskafelerinin yanısıra misafirperverlikleri ile de içimizi ısıtan ÇALIŞKAN OTO ya ve kadim dost güzel insan PANCARMOTORCU HASAN abime binlerce teşekkür ...
mutlu hayırlı olsun ,bol çamurlu günler,lastikleride degiştimmi aracından daha keyif alacaksın.sonraki operasyon sepet ve sis lambaları olacak inşallah