Ynt: AHL'de Korsan Telsiz Yayını ile Uçak Yönlendirilmiş
Evet Reha bey ;
Herkesin Düşman olduğu ( Radyo amatörlerinin bir bölümü ) bir arkadaşımız varmış ( Markopaşa )
Legal olmayan cihazları ve İllegal frekansları , Amatör cihazlara yükleyen , programlıyan kişiler hakkında 428 sayfalık
kişilerin içinde adı soyadı , telefonları , adresleri, çağrı kodları ve sattıkları cihazlar , frekanslar ile ilgili raporu BTK ve ULAŞTIRMA bakanlığına göndermiş
fakat ilginç ki BTK tembellikten hiç iş yapmıyor, Yönetmelik maddelerini uygulamıyor, bu iş için tek kontrol OTOKONTROL kalıyor
ben fazla net üzerinde olmuyor idim nede olsa yaşımız ileri ( 79 ) şimdilerde oğlum bana gelince torun ( 12 ) ile birlikte girerken bende
bu konularda bazı yazılar yazma gereği duydum
yıllarca yazı , rapor , uyarılar yazdık TRAC yeni iken dahi ( 1979 ) çok çatışmalar yaşandı
CB de ( 1985 ) dernek var iken ( Bahriyeli abimiz ve Markopaşa ) kendini bilmeyenler ile , çok münakaşalar ve terbiyesizlikler yaşamıştı
o zamanlar bu konuda uzman olanlar , rahmetli , Em.Gen.Md.Muh.Elk.Şb. ( Seyfi ) Müdür ve KN ( Erol ) Müdür , Markopaşa ( Tevfik ) Müdür konusunda uzman olan Türkiye'deki birkaç kişiden biri idiler
Seyfi bey rahmetli oldu , Erol abimiz ile 6 yıldır görüşemedik , markopaşa ile 5 yıldır gürüşmedik ,
bunların içinde sadece Markopaşa kendi yaptığı cihazlar ile bu tip konuşma yapan kişileri bulma konusunda uzman idi, çok kişiyi gece evinden , yatağından aldığını biliyoruz ve gördük.
zaten yetkisi ve mevkisi bunları yapacak yetkiye sahip , onun için böyle olayda anında müdahale etmek şart , olay olduktan sonra , uçak düştükten sonra hiç bir işe yaramaz
DÖVÜNMEK..!!!
Yagi anteni olanların bu noktayı bulmaları an meselesidir.
SEVGİ İLE KALIN.