Airbag Lambası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enginsenel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,601

Etiketler
Ynt: Airbag Lambası

Mekanik bir şey olduğunu zannetmiyorum.. Elektronik bir arıza olması muhtemel... (Eğer araç bu aralar bir darbeye maruz kalmadı ise) Yani airbag'e bağlı darbe sensörlerinde bir arıza veya kirlenme olabilir. Yakın zamanda benim de başıma geldi. (2002 Hyundai Elantra -4 airbag var) Durduk yerde airbag lambası yandı ve sönmedi... Servise ve birtakım ustalara göstermeme rağmen halledemedim... Ama airbaglerde de açılma falan olmadı... Tavsiye ile gittiğim bir özel servisteki elektrikçi, sürücu yanındaki koltuğu biraz ileri geri yapınca lamba söndü......... Bana yakın zamanda bu koltuğun hızlı bir şekilde ileri geri kızağında kaydırıp kaydırılmadığını sordu. Lambanın yandığı gün aracı yıkamaya götürmüştüm. Yıkamacıdaki keko paspasları almak için koltuğu hızlı bir şekilde kızağından kaydırarak geri yaslamıştı. adeta kızağın son dayanma noktasına kadar hızlı kaydırıp güm diye çarptırmıştı. onu hatırladım... ama yıkamacıdan ayrıldıktan bir süre sonra lambayı farketmiştim.. Bunları ustaya söyleyince, koltuğun geri çarpmasını sensörün darbe olarak algıladığını, sensörün bağlantı soketinde bir boşluk oluştuğunu, soketi sıkılaştırdığını söyledi.. Tekrar yanarsa aracı getirmemi, soketi değiştireceğini belirtti.. Şimdi koltuğu kızağında biraz ileri geri yapınca tekrar lamba yanmaya, biraz kaydırınca da sönmeye başladı.. İlk fırsatta tekrar ustaya gitmek lazım....
Sizin de benzer bir olay olabilir....

çok ilginç ilk defa duydum paylaştığınız için teşekkürler bende bi bakıyım deniyim

aynı sorun bendede oldu 2001mod vitaramın airb agllambası önceleri yanıp sondü sebebini öyrenemeden devamlı yanmaya başladı ve sonrasında korna calmamaya başladı araştırdım airbag sargısı dediler .sargı dedikleri yuvarlak bir kartuş içindeki kanal telleri kopmuş dediler .iyi bir ustaya baktırın inşallah benimki kadar arızalı deyildir .geçmiş olsun

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR