Andreas Bindhammer Abyss'deki İkinci Tırmanışı Gerçekleştirdi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,716

VitaEsMorte

Zirve
26 Ekim tarihinde Andreas Bindhammer, (5.14d) in Déversé (Gorges du Loup; Nice, Fransa)'teki Abyss'e ikinci tırmanışını gerçekleştirdi. Rotanın en iyi çıkışı, yaklaşık 6 hafta boyunca 16 günlük bir çalışma periyodunun ardından geldi (toplamda 50 denemeye tekabül ediyor). Gerçekten büyük bir azim! 65 feet (yaklaşık 20 metre) yüksekliğindeki Abyss, 45 ile 70 derece arasında değişen çeşitli kireç çıkıntılarından ve dinlenmeksizin yoğun kıstırma ile ayak desteği gerektiren yaklaşık 40 harekette çıkılan bir tüf bacadan oluşuyor.

bindhammer_abyss.jpg

"Kırdığım ve kaybolan iki dayanakla gerçekten zor bir yerde olduğuma inanıyordum, 9a (5.14d), veya 9a/a+ (5.14d/15a) diyebilirim," diyor Bindhammer.

"Fakat benim için düşünmesi gerçekten zor, çünkü daha önce bu derece zor bir rotayı dinlenmeksizin çıkmadım. Daha önce yaptığım her iki [5.14d] rotada da ortalara doğru dinlenme yeri vardır. Öte yandan kavrama konusunda (pinch hold) gerçekten iyi olduğumu düşünüyorum ve Abyss rotası da hemen hemen bunlardan oluşuyor ve beni gerçekten zorladı". Abyss doğal bir rotadır.

Bu Bindhammer'ın çıktığı üçüncü 5.14d lük rotadır. Kendisinin ilk çıktığı 5.14d, Fransa Gorges du Loup'taki Kinematix (6 Ekim 2001) ve ikincisi ise İtalya Tetto di Sarre'deki Ground Zero (8 Ekim 2002)'dir.

Abyss'teki ilk tırmanış Alex Chabot'a(28 Temmuz 2006) aittir.

Yazı ve fotoğraflar: www.nice-climb.com
Çeviren: Murat Can Yoluker (m.yoluker@gezenbilir.com)

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR