Arabanızın Su ile Çalışmasını İstermiydiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan takomistik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,117

takomistik

KAYOFF .. Kayseri Offroad Kulübü
Yer
kayseri
arabanızda çok yüksek oranda tasafruf saglasa sizde denemek istemezmisiniz
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=428281

Etiketler
Ynt: Arabanızın Su ile Çalışmasını İstermiydiniz?

Ben bu sistemin nasıl çalıştığını çözemedim. bu sistemi anlatabilecek makina mühendisi veya fizik mühendisi arkadaş varmı aramızda?

mustafa bey siz bunu denedinizmi? benim aklıma yatmadı motorun içine sıcak hava girmesi demek çekiş düşüklüğüne neden olacaktır.aradaki mekik nedir tam çözemedim proje türkçe olsa kolay olacaktı.türkçeye çevittirip araştıracağım

alto' Alıntı:
mustafa bey siz bunu denedinizmi? benim aklıma yatmadı motorun içine sıcak hava girmesi demek çekiş düşüklüğüne neden olacaktır.aradaki mekik nedir tam çözemedim proje türkçe olsa kolay olacaktı.türkçeye çevittirip araştıracağım
ben sadece merak ettigimden yoksa bunu deneyenede rastlamadım

su elektroliz ediliyor hidrojen ve oksijen ayrılıyor.Hidrojen yanıcı gaz ve motorun yakıtı haline geliyor.Ancak sistem verimliliği araştırılmalı.elektrolizin ihtiyacı olan elektrik aküden çekilecek ve yerine koymak için enerji tüketilecek ortaya çıkan enerji ikisinide karşılarmı bilmem.

geçen haberlerde buna benzer bir olay haberlerede yansıdı fakar çalışma sistemi içiregi neydi bilemiyorum.

hidrojen jeneratörü yazın internete.
kouyla alakalı forumlar var türkiyede.

birde bunu inceleyin arkadaşım çok haklı ....... ;)
http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.trsektor.com/inc/resim3.php%3Fk%3DYZOj5qunodHZ42hja5ukpWZnZpytn6Oimg%3D%3D&imgrefurl=http://www.trsektor.com/urunler/5379/&usg=__3a56d6mijrF5B9WkH4xYGzJ_UB8=&h=180&w=136&sz=18&hl=tr&start=42&um=1&itbs=1&tbnid=rah6v9Oo0LPVDM:&tbnh=101&tbnw=76&prev=/images%3Fq%3Dhidrojen%2Bjenerat%25C3%25B6r%25C3%25BC%26start%3D40%26um%3D1%26hl%3Dtr%26sa%3DN%26rlz%3D1W1ADSA_tr%26ndsp%3D20%26tbs%3Disch:1

Bu öyle bi konu ki bir söz vardır yanlışsam düzeltin bu helva daha çok su kaldırırmı yoksa bu çorba çok su kaldırırmı diye bir laf vardır hani eğer su ile çalışan araba yapıldı ise yada motor akaryakıt ürünlerinı benzin ve türevlerini en çok sanayileşmiş ülkeler kullanıyor ve sanayileşmiş ülkelerin çoğundaki petrol rezervi kendine yetmiyor ve ithalata gidiyorlar buda ekonomilerine yük getiriyor işte amerika ve petrol şirketleri bu işten zarar görür diye düşünelim petrol ve türevleri su kullanılsa dahi hayatımızda yer alacaktır pek çok ürün sadece petro kimya ürünlerinden lastıkten eldivene eldivenden merdivene :petrolle çalışan motorları kimler üretiyor gelişmiş ülkeler batı amerika ve japonya araç markası olarak değil motor üreticisi olarak düşünün dünyada birçok araç markası vardır ama bir kaç motor üreticisi var su ile çalışan motorlarıda emin olun bu firmalar üretecektir.Bu firmalar için ha benzinli motor ha su ile çalışan motor hiç farketmez aksine şu ana kadar üretilmiş faal bütün motorların yenisini yada dönüşümünü bu firmalar yapacak benzinli motorlar ilk üretildiğinde gürültülü güvenilmez hantal makinalardı karl benzin ilk benzinli motorunu düşünü fen bilgisi derslerinde görmüşüzdür dizel araçta aynen öyledir kömürlü lokomotiflerden dizel lokomotiflere 100 yılda geçildi dizel motorlar daha verimli yapıla yapıla kömür bitti diyemi kömürlü lokomotirleri biraktık hala dünyada milyarlarca ton kömür rezervi var ama karma olarak kömürüde benzinide mazotuda kullanıyoruz bence su ile çalışan araçlar önümüzdeki yıllarda yaygın kullanılacak petrol devleri sadece geçişi birkaç onyıl geçiktirebilir engeliyemez suyla çalışan araçları petrol ürünleri azaldı yada bitti diye değil onlardan daha verimli yeni yakıt yada motorlar üretince ister istemez birakıp yeni nesil motorlara geçeceğiz bir hocanın sözü geldi aklıma insanlık cilalı taş devrinden cilali taş bitti diye çıkıp bu günlere gelmedi belki biz değil ama çocuklarımız çeşme başından depolarını dolduracaklar tabiki ozamana kadar çeşme yada çeşme başı kalırsa

simurg2' Alıntı:
Bu öyle bi konu ki bir söz vardır yanlışsam düzeltin bu helva daha çok su kaldırırmı yoksa bu çorba çok su kaldırırmı diye bir laf vardır hani eğer su ile çalışan araba yapıldı ise yada motor akaryakıt ürünlerinı benzin ve türevlerini en çok sanayileşmiş ülkeler kullanıyor ve sanayileşmiş ülkelerin çoğundaki petrol rezervi kendine yetmiyor ve ithalata gidiyorlar buda ekonomilerine yük getiriyor işte amerika ve petrol şirketleri bu işten zarar görür diye düşünelim petrol ve türevleri su kullanılsa dahi hayatımızda yer alacaktır pek çok ürün sadece petro kimya ürünlerinden lastıkten eldivene eldivenden merdivene :petrolle çalışan motorları kimler üretiyor gelişmiş ülkeler batı amerika ve japonya araç markası olarak değil motor üreticisi olarak düşünün dünyada birçok araç markası vardır ama bir kaç motor üreticisi var su ile çalışan motorlarıda emin olun bu firmalar üretecektir.Bu firmalar için ha benzinli motor ha su ile çalışan motor hiç farketmez aksine şu ana kadar üretilmiş faal bütün motorların yenisini yada dönüşümünü bu firmalar yapacak benzinli motorlar ilk üretildiğinde gürültülü güvenilmez hantal makinalardı karl benzin ilk benzinli motorunu düşünü fen bilgisi derslerinde görmüşüzdür dizel araçta aynen öyledir kömürlü lokomotiflerden dizel lokomotiflere 100 yılda geçildi dizel motorlar daha verimli yapıla yapıla kömür bitti diyemi kömürlü lokomotirleri biraktık hala dünyada milyarlarca ton kömür rezervi var ama karma olarak kömürüde benzinide mazotuda kullanıyoruz bence su ile çalışan araçlar önümüzdeki yıllarda yaygın kullanılacak petrol devleri sadece geçişi birkaç onyıl geçiktirebilir engeliyemez suyla çalışan araçları petrol ürünleri azaldı yada bitti diye değil onlardan daha verimli yeni yakıt yada motorlar üretince ister istemez birakıp yeni nesil motorlara geçeceğiz bir hocanın sözü geldi aklıma insanlık cilalı taş devrinden cilali taş bitti diye çıkıp bu günlere gelmedi belki biz değil ama çocuklarımız çeşme başından depolarını dolduracaklar tabiki ozamana kadar çeşme yada çeşme başı kalırsa

4 yanımız su ile çevrili yeterki yapsınlar şu motoru :D

http://www.dailymotion.com/video/x696hw_how-to-run-car-with-water-using-h20_auto
su ile çalışan araba

merhaba bu ıcadın aynısı benım sınıf arkadası yapmıstı yanı suyla araba calısma konusunu herseyı yaptı toyota corollo bır arabada denedı ve araba gıdıyordu test ettık ama tam test ıcın bazı malzemeler gerekıyordu arkadas gereklı sponsoru bulamadıgı ıcın projsını rafa kaldırdı sıstem motora elektronık bır alet takılıyor alet suyun hıdrojenını ayrıstırıyor yanıcılıgını alarak araba calısıyordu testler basarılı ıdı sımdı ıse ne ettı ne yaptı bılmıyorum

bencede bu arkadaşınızı bu siteye davet edip kendisine yardımcı olabilecek finansör bulup konuyu geliştirip yapılabilecegini kanıtlamak. bu konuda benimde tanıdıklarım var fakar elektroliz olayında kullanılan çinko elektrotların çok çabuk deforme oldugu ve yenisinin degişim işiyle benzinden pahalıya mal olacagı konusu nedeniyle projeden vaz geçildigini anlatmışlardı. birde eloktroliz için gerek duyulan elektirik voltajının arabalara uygulanamayacagı konusuydu. bunlar sadece benim muhabbetim esnasında duyduklarım. benim bu olayın nasıl yapıldıgı konusunda bir bilgim yok sadece duyduklarımı aktarıyorum. yeni bir şey daha var ama onu sonra açıklayacagım.

mustafa bey araştırmacı yönünüze hayran oldum konu ile ilgili ne kadar döküman varsa forma ilave etmenizi rica edeceğim çok çok teşekkürler bu arada formu takip eden tüm üyelerden
özel ricam ne olur duyduklarınızı gördüklerinizi bildiklerinizi lütfen iletiniz çünki tabiri caizse birlikten kuvvet doğar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR