Ynt: Aydın Yemekleri (zeytinyağlı enginar)
Malzemeler.
Enginar 8 orta boy 1.5 kg
Limon suyu 2/5 su bardağı 80 gram
Soğan 2 orta boy 120 gram
Havuç 2 orta boy 200 gram
Taze iç bezelye 1/2 su bardağı 75 gram
Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 gram
Dereotu 1 demet 40 gram
Patates 2 orta boy 200 gram
Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram
Şeker 2 tatlı kaşığı 8 gram
Su 1 1/2 su bardağı 300 gram
Un 1 yemek kaşığı 6 gram
Limon suyu 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram
Yapılışı:
Enginarları yıkayın, baş kısmını 3 santimetre genişliğinde kesin. Dıştaki kalın yapraklarını ayıklayın ve tekrar yıkayın, 3 yemek kaşığı limon suyu konmuş suyun içine koyun ve diğer işlemleri tamamlayana kadar orada bekletin. Soğanları soyun, 4 parçaya bölün ve yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğrayın. Havuçları kazıyın, 1 santimetre kalınlıkta doğrayın. Enginarları limonlu sudan çıkarın ve yayvan bir tencereye dizin. Üzerine havuç ve bezelyeyi yerleştirin, kendi sapıyla sıkı bağlanmış yarım demet dereotunu koyun. Zeytinyağı, 4 yemek kaşığı limon suyu ve 1 1/4 su bardağı sıcak su ekleyin. Kapağı kapatın 30-35 dakika pişirin. Patatesleri soyun, 1 santimetreküp irilikte kesin, enginara ekleyin, patates yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu soğuk suda ezin, kalan limon suyunu ilave edin karıştırarak pişen sebzelere ekleyin. Servis tabağına enginarları açık tarafları üste gelecek şekilde koyun, kalan sebzeleri üzerine yerleştirin. servis yapın. Afiyet olsun.