Ynt: Aydın Yemekleri (çinekop buğulama)
adet çinakop
3 adet domates
3 adet yeşil dolmalık biber
1,5 yemek kaşığı tereyağı
2 adet defne yaprağı
6 diş sarımsak
Yeterli miktarda maydanoz, tuz,limon, karabiber
Yapılışı:
Balıklar temizlenir, kanı akıtılır. Hafif tuzlanıp biraz bekletilir.
Orta boy bir tepsinin içine, üst üste gelmemek şartıyla dizilir. Domatesler, kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş olarak yanlarına yerleştirilir. Yeşil dolmalık biber, ince dilimler halinde, domateslerin üstüne konur.
Tereyağ, 2 defne yaprağı ve sarımsak ilâve edilir. Üzerine, balıkları örtecek kadar maydanoz konur ve tepsinin üstü kapatılarak 15 dakika kadar hafif ateşte pişirilir.
İsteğe bağlı olarak, üstüne limon sıkılır ya da karabiber eklenerek servis yapılır.