Ayvacık, Edremit civarında önerebileceğiniz usta arıyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ruhi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,508

ruhi

Ana Kamp
Yer
Çanakkale
Merhaba Arkadaşlar,
Çanakkale Ayvacık, Etremit civarında 69 CJ6 aracımı orijinaline sadık kalarak gerek mekanik ve gerekse
şase ve boya olarak elden geçirip toplayacak ustalara ihtiyacım var, önerebileceğiniz ustalar var ise
çok memnun olurum.

Bu arada tüm dostlaron 30 Ağustos Zafer bayramını kutlar, Tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle
anarım.

Selam ve saygılarımla.
Ayhan NAMLI

DSCN5923.JPG

Etiketler
Ynt: Ayvacık, Edremit Civarında Önerebileceğiniz Usta Arıyorum.

Merhaba Arkadaşlar.
Bilgilendirme konusunda çok geç kaldım, mazeretimde yok, kusuruma bakmayın.
O günlerde Edremit/Balıkesir sanayide bir parça ararken Mustafa Kırar Usta ile tanıştım, İyi bir jeep ustası,
Sağolsun elinden geleni yaptı ve bizim jeep 6-7 aylık bir süreçte aşağıdaki aşamalardan geçti

DSCN5922.JPG

20.jpg

25.jpg

Bu arada araçta yaptığımız revizyonlar:
1-Benzin deposunu koltuk altından çıkartıp, kupa altına almış ve bir takım sorunlar yaşamıştık,
Depoyu biraz kısaltıp, tekrar orijinal yerine koltuk altına aldık,
2-Ön koltukları bir başka aracın koltukları idi, Orijinal koltuk iskeleti bulup, döşemesini yaptırdık,
3-Yan koltuk altı avadanlık kapatılmıştı, Yeniden açtırdık ve orijinale yakın yaptırdık,
4-Araç uzun kupa olduğu için arka iki yana sadece kupaya bağlı yukarı katlanabilir koltuklar yaptık,
(Fakat bu koltuklar arazide zıplamalarda çok ses yaptığı için sonradan alttan vida ile kupaya sabitledik)
5-Üst tente boruları kupaya kaynakla tutturulmuş idi, buraları sökerek demonte hale getirdik ve bu yaz aracı
üstü açık olarak kullandık.

38.JPG

DSCN6843.JPG

Fotoğraf0455.jpg

IMG_0016.JPG

IMG_0014.JPG

Ben İstanbul da yaşayıp sadece bir iki ayda bir, iki haftalığına Çanakkale Ayvacık Sivrice bölgesinde aracı kullanma
fırsatı bulabiliyorum. Ve aracın her sorununa hızlı bir çözüm bulma imkanımız olmuyor, Fakat arabamıza keyifle biniyoruz,
Bu gün için yaşadığım sorunları da şöyle sıralayabilirim. Bunları da zaman içerisinde çözeceğimi sanıyorum.
1- Gerek depo şamandırasını ve gerekse göstergesini değiştirmeme rağmen yakıt göstergesi sağlıklı çalışmıyor.
Depo kapağından sopa sokarak benzin seviyesini ölçüyor ve daima yedek tankla dolaşıyoruz.
2- Depo ne kadar temizlenirse temizlensin, ve dolu olsun, arazide araç devamlı sallandığı için sürekli pislik geliyor
ve sık sık filtre değiştiriyoruz.
3- Rampalarda 1 vitese düşmek zorunda kaldığımız için (Hareket halinde 2 den 1 e düşmek neredeyse imkansız)
takviye vitesine geçip, bu tür bölgelerde sürekli takviye ile dolaşıyoruz.
4- Araçla yarım saat gibi takviyeli olarak dolaştığımız takdirde hararet 100 dereceyi geçiyor ve dinlenmek zorunda
kalıyoruz. (Bu araçların hararet limitleri nedir ? Pervane kanat sayısı artırılabilir mi? Bu arada harareti biraz düşük
tutabilirmiyiz diye yaz sıcağında kalorifer açık geziyoruz. Aracın üzeri açık olduğu için fazla pişmeden idare ediyoruz)
bu konuda bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
5- Araç hareket halinde olsun veya olmasın radyatör günde 1,5 lt su kaybediyor, Kaçağı da bir türlü tespit edemedim.
Her binişte koca kaputu aç, suyu kontrol et, sürekli pet şişeyle dolaş. (AMA HERŞEYE RAĞMEN SEVİYORUM)

Tabi bu sorunları da zaman içerisinde fırsat buldukça çözeceğime inanıyorum. Sabır ve azim ve sevgiyle.
Aracımı asfalta sürat denemek için hiç zorlamadım, gerek te duymuyorum ama sanırım 60-70 km hızlara ulaşabiliyor
çünkü kilometre göstergemiz sağlıklı çalışmıyor. Kadranımız da mil olarak skalalı sanırım.
Ayrıca bu araçları çok dikkatli kullanmak gerektiği inancındayım, Ne kadar bakımlı olurlar sa olsunlar yaşlı araçlar ve
eski teknolojiye sahipler.
Tüm Forum arkadaşlarıma selamlar.
Ayhan NAMLI

Fotoğraf0446.jpg

IMG_0058.JPG

IMG_0062.JPG

IMG_0065.JPG

IMG_0069.JPG

Aracınızı güle güle kullanın. Aracımızın limitlerini zorlamamakta iyi edersiniz. Sonuç ta bindiğiniz asfalt canavarı değil. siz onu olduğu gibi kabullenmişsiniz, bu tür evlilikler uzun ömürlü olur. Karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın, sonra arıza çıkar.

Kadranınız orjinal km kadranı, sadece rakamların yanına sıfır ilave etmeniz gerek.

Hareket halinde 1. vitese takamamınız normal, çünkü willlyslerde 1. vites dişlisi senkromeçsizdir. Hareket halinde 1. vitese düşmek için çift debriyaj ve aragazı vermeniz gerek. Size 1. vitesin ağlama sesiyle baş başa bırakıyorum.

Teşekkür ederim Osman Bey,
Bu hafta Çanakkale'deydim. Biraz keyfini çıkardım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
zakalp

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR