Ynt: Ayvacık, Edremit Civarında Önerebileceğiniz Usta Arıyorum.
Ben İstanbul da yaşayıp sadece bir iki ayda bir, iki haftalığına Çanakkale Ayvacık Sivrice bölgesinde aracı kullanma
fırsatı bulabiliyorum. Ve aracın her sorununa hızlı bir çözüm bulma imkanımız olmuyor, Fakat arabamıza keyifle biniyoruz,
Bu gün için yaşadığım sorunları da şöyle sıralayabilirim. Bunları da zaman içerisinde çözeceğimi sanıyorum.
1- Gerek depo şamandırasını ve gerekse göstergesini değiştirmeme rağmen yakıt göstergesi sağlıklı çalışmıyor.
Depo kapağından sopa sokarak benzin seviyesini ölçüyor ve daima yedek tankla dolaşıyoruz.
2- Depo ne kadar temizlenirse temizlensin, ve dolu olsun, arazide araç devamlı sallandığı için sürekli pislik geliyor
ve sık sık filtre değiştiriyoruz.
3- Rampalarda 1 vitese düşmek zorunda kaldığımız için (Hareket halinde 2 den 1 e düşmek neredeyse imkansız)
takviye vitesine geçip, bu tür bölgelerde sürekli takviye ile dolaşıyoruz.
4- Araçla yarım saat gibi takviyeli olarak dolaştığımız takdirde hararet 100 dereceyi geçiyor ve dinlenmek zorunda
kalıyoruz. (Bu araçların hararet limitleri nedir ? Pervane kanat sayısı artırılabilir mi? Bu arada harareti biraz düşük
tutabilirmiyiz diye yaz sıcağında kalorifer açık geziyoruz. Aracın üzeri açık olduğu için fazla pişmeden idare ediyoruz)
bu konuda bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum.
5- Araç hareket halinde olsun veya olmasın radyatör günde 1,5 lt su kaybediyor, Kaçağı da bir türlü tespit edemedim.
Her binişte koca kaputu aç, suyu kontrol et, sürekli pet şişeyle dolaş. (AMA HERŞEYE RAĞMEN SEVİYORUM)
Tabi bu sorunları da zaman içerisinde fırsat buldukça çözeceğime inanıyorum. Sabır ve azim ve sevgiyle.
Aracımı asfalta sürat denemek için hiç zorlamadım, gerek te duymuyorum ama sanırım 60-70 km hızlara ulaşabiliyor
çünkü kilometre göstergemiz sağlıklı çalışmıyor. Kadranımız da mil olarak skalalı sanırım.
Ayrıca bu araçları çok dikkatli kullanmak gerektiği inancındayım, Ne kadar bakımlı olurlar sa olsunlar yaşlı araçlar ve
eski teknolojiye sahipler.
Tüm Forum arkadaşlarıma selamlar.
Ayhan NAMLI