Bir Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,291

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Bir Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

1. Desenlerini çok beğenerek aldığı yeni bir mobilyanın üstünü başka bir örtü örterek kullanan kişi Türk'tür

2. Geçirdiği bir trafik kazasından sonra kanlar içinde çıkıp, çarpılmış arabasına üzülen kişi Türk'tür.

3. Tüp kaçırıyor mu, kaçırmıyor mu diye kibrit yakıp kontrol eden Türk'ten başkası olabilir mi?

4. Yemekte eti bıçakla değil, çatalın yanıyla kesmeye çalışan bir kişi görürseniz gözlerinden öpün, o bir Türk'tür.

5. Kırmızı ışıkta durduğunuz için size ancak bir Türk bağırabilir.

6. Ancak bir Türk, Cola'yı çalkalayıp fışkırtarak asitsiz içmeyi akil edebilir.

7. Elektronik hesap makinesini, uzaktan kumandasını naylona sarmış, üzerine de ambalaj lastiği geçirmiş
birini görürseniz hemen boynuna sarılın. Türk'tür o.

8. On yıllık bir otomobilin koltuk ambalaj naylonlarını çıkarmadan kullanma becerisini ancak Türkler gösterebilir.

9. İsinde iyi olan birisini överken hakaretle iltifat eden bir Türk'ten başkası olamaz. (şerefsizin
oğlu ne is yapmış be kardeşim, helal olsun)

10. Ancak bir Türk aracın sinyal lambaları dururken kolunu çıkararak 'dönüyorum' hareketi yapabilir.

11. Ancak bir Türk trafik ışıkları kırmızıdan yeşile döndüğünde önündeki herkesi salak sanarak kornaya basabilir.

12. TV'de film seyrederken filmin oyunculariyla muhatap olan (dur oraya gitme öldürecekler seni) Türk sinemaseverlerdir.

13. Ancak bir Türk kulağını kalem ya da örgü sisiyle karıştırabilir.

14. Gazete kâğıdını en iyi şekilde kullanan Türk'tür( Cam silme bezi, külah, mendil, sofra bezi)

15. Ancak bir Türk kadını, denize dikkat çekmemek için elbiseleriyle girip,bütün dikkatleri üzerine çekebilir.

16. Plastik yoğurt kabını saksı yapan elbette ki Türk'tür.

17. Arabasının arkasına yazı yazan bir Türk değil de nedir? (Rahmetli de sollardı)

18. Uçakta bulunan tanıdıklarına uçak havalandıktan sonra görmeyeceğini bildiği halde el sallayan birini görürseniz
hemen boynuna sarılın çünkü o Türk'tür.

*********************************************************************************************
Netten alıntıdır.

Cavid Sezen

Etiketler

Ynt: Bir Türk'ü Nasıl Tanırsınız?

Hepsinede katılmamak mümkün değil ..

bir ek'te benden olsun.. duyumlarıma göre bu deyimde Avrupa'da yaygin imiş

19.Lokantada yemeğin tadına bakmadan TUZ atan birisini görürseniz o da yurdum insanı Türk'tür

malesef ben bunlara katılamıyorum bunları sadece türklerin yapmadığına eminim komik olaylar kazalar yada sıra dışı tüm konuları diğer ülkede yaşayanlarda uyguluyo birkaç örnek ise yurt dışında kamyoncularda yazı yazıyo sadece türkler yere tükürmüyo yukarda yazılan bircok maddeyi yurt dışında da uyguluyorlar sadece bu yazılar kendi kendimize aman biz türkler amma acaipmişiz gibi düşünmemize sebebiyet verir diye düşünüyorum tabiki kötü taraflarımızda var ama bu yazıyı okuyan cok olursa bu geyik alır başını gider ve sohbetlerde kahve kültürü ile birleşip daha kötü bir imaj ortaya cıkar diye düşünüyorum ve her türkde bunları yapar diyede bişe yok geneleme yapmak yanlış olmazmı ??????

Burda aktarilan pekte normal olmayan davranışları sadece Türklerin yaptığını kimse savunmaz sanırım ... ama biz Türklerinde bunları ağırlıklı olarak yaptığımızı sizinde yadırgamadığınızı umuyorum ... :
Psikiyatristler hastayı ( olaki hastalık deniyorsa vede gerçekten varsa tabiiiki ) tedavi etmeden önce hastalardan kusurlarını kabul etmelerini ve itiraf etmelerini beklermiş.... bu konuyu bir iç hesaplaşmamı ... yoksa analizmi dersiniz ..öyle kabul ederseniz tarafsız yaklaşarak olaki tedavisi varsa da daha kolay olur diye düşünüyorum...

Cavid Bey'in internetten bularak bize yazdıklarını bir kusur veya marifet olarak görmeye gerek yok. Bunların çoğu bize özgü şeyler, kimse de 'böyle değildir bu' diyemiyor. Bunlardan dolayı utanıyorsak yapmayız. Yok, bir nedenle (alışkanlık, cehalet veya sebep her neyse) yapmaktan da vazgeçemiyorsak o zaman kabullenip ti'ye almakta ne sakınca var?

Bir ülkenin kendi ile dalga geçebilmesi kendi tipik davranış veya kusurlarını bile ti'ye alması güzel birşey. siz kendinizi ti'ye alabiliyorsanız, o özelliğiniz size özgü ve siz bunu seviyorsunuz demektir, başkalarının ne düşündüğü önemli değil. Yok o davranış utanılacak bir şeyse (mesela sağa sola tükürmek gibi mide bulandırıcı şeyler) kendi kendinizi ti'ye alıp bunu yapanlarla dalga geçerseniz ayıplarsanız bu davranışları ötekileştirir zamanla toplumdan silersiniz. Bu magandalıkları da başka türlü temizleyemezsiniz, buna kaba kuvvet ceza falan sökmüyor çünkü.

Bir de şöyle bir durum var. Bir ingiliz, kendi bilinen kusurlarını sizden önce kabul eder, böylece sizin onların kusurların ti'ye alma şansınızı otomatik olarak elinizden alarak kendi kusurlarını avantaja çevirirler. Örneğin, ingilizler kötü yemek yaptıklarını sizden önce itiraf eder, kendi yemekleri ile sizden daha çok dalga geçerler, böylece siz ingiliz mutfağı ile dalga bile geçemezsiniz

Sonuç olarak siz kendinizi ti'ye almaz dalga geçmezseniz birileri sizle dalga geçer sizi kendi kusurlarınızı kullanarak ötekileştirir.... Böyle işte.

Edmondo de Amicis yıllarca ceddimizle iç içe yaşadıktan sonra, 1883 yılında Paris’te yayınladığı “Constantinople” isimli eserinde şunları yazıyor:
“Türkler çok temizdir... Yüzler, eller, ayaklar tertemiz, yamalı kıyafet pek az ve hele kirlisi hemen hiç yoktur...”

M. de Thevenot, 1665 yılında Paris’te yayınladığı “Relation d’un voyage fait an Levant” isimli eserinde, sık sık hastalanmadıklarını söyler:
“Türkler çok yaşarlar ve az hasta olurlar... Öyle zannediyorum ki, Türklerin bu mükemmel sıhhatlerinin başlıca sebeplerinden biri de sık sık hamama gitmeleri ve yiyip içmedeki itidalleridir. Çünkü az yemek yerler, Hıristiyanlar gibi karma karışık şeyler yemezler, içki âlemleri yapmazlar ve daima idman yaparlar.”

Uzun yıllar ülkemizde kalan Comte de Marsigil, yere tükürmedikleri için atalarımızı eleştirir:
“Türkler hiçbir zaman yere tükürmezler. Daima yutkunurlar. Bunun için de saçlarında sakallarında bir hararet olur ve zamanla saçları, kaşları, sakalları dökülür.”

Yabancıların gözü ile geçmişten günümüze
Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. M.AKİF ERSOY

Cihat Bey, benim vurgulamak istediğim de buydu; sağolun. Yurdumuzda bugünkü toplumsal karışıklık ortamı, bazı arkadaşların daha alıngan olmalarına neden oluyor. Bence olayı, Cihat Beyin bakış açısı ile değerlendirmekte yarar var...

Esen kalın.
Cavid Sezen

İlk mesejdakiler çook eski bir geyiktir ben lisedeyken vardı mesela(kapısında aslan kafasından yapılma basınca gözleri yanan bir zil görürseniz çalın kapıyı bir türk açaçaktır gibi...)ilaveler yapabilrim,illaki avrupalı afrikalı asyalıda garip şeyler yapıyodur bunları aşşağılama olarak almamak lazım bence eğlence işte ,gülüp geçiniz bunlar zarar vermez memlekete aksine bi sürü ahmakca şeye tamam diyoz sessiz sedasız bir millet olduk ,misal başbakanımız ve muhalefet liderimiz çömelme yada çömelmeme yarışında ana haberlerde dinliyoz aslan gibi ,,,,

bence sıkıntı yok. '' o'' hareketleri sizin yapmıyor olmanız hiç kimsenin yapmıyor olması anlamına gelmez.gözlerimizi kapatmanın alemi yok.bir aşağılama gibi algılamamak lazım.çevrenizi iyi gözlemleyin %90 ı doğrudur ve sadecede türklere özgü değildir.

Bunların turklukten cok gorusmelikle alakası var Örneğin adam çalısıyor omru boyunca bir tane araba alıyor adam arabaya binmeye kıyamaz...

Bana göre :

Rica ederim Cavid Bey son zamanlarda kötü şeyler yaşıyoruz maalesef ama bizler mizah anlayışı kuvvetli bir toplumuz aslında. Sanırım tek ihtiyacımız hoşgörü.

Yukarıdakilere okuyunca şimdi gülümseme beliryor yüzümüzde. Cok yazık.

Ne yazıkki artık bizleride tanımak kolay değil eskisi kadar. Zaman ilerledikce kendimiz olmaktan uzaklaşıyoruz. Gazete üzerinde cok defa yemek yemişimdir. Ama artık yemiyorum. Bu yüzden mı bilmiyorum ama artık gazete de almıyorum.

http://www.opendb.net/element/16934.php