Bu Aralar Karavanınız İçin Neler Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,683

insel

Zirve
Arkadaslar kasim ayinda aldigim motokaravanimin her tarafini elden gecirmeyi dusunup duruyordum. Iki cekincem vardi karavan alirken. Birincisi Istanbul'da kim karavan tamiri yapar, ikincisi ise nereye koyarim. Nereye park edecegimi buldum. Bir kapali garaj ayarladim neyseki. Ama birinci derdim bence herkesin derdiydi. Adapazarina gitmek, cok kulfetli oldugundan itici geliyordu.
Istanbul'da kimse yok yok yok derken Faruk Bey imdadima hizir gibi yetisti. Iki gundur oradayim. Oglu ve ustasiyla beraber atelyesinde cok profesyonelce, hic bir zahmetten kacinmayarak derdimi anlamaya calisarak ve anlayarak inanilmaz bir servis verdiler. 8 senedir sanayide ustalarla hasir nesir oldugum icin karsilastirabiliyorum. Bu iyi servisin bence nedeni esnafliktan gelmemeleri ve musteriyle cok iyi empati kurabilmeleri. Artik Istanbul'da gidebilecegim bir karavan servisi var diye ic rahatligiyla soyleyebilirim. Neler mi yaptilar? Benden onceki sahibinin yaptirdigi igrenc mastikler temizlendi, bandla sinirlari belirlendikten sonra yeni ve tertemiz mastik uygulamasi yapildi. Arka merdivenim saglamlastirildi. Su giderlerindeki kacaklar onarildi. Tabandan bir iki yerden gelen su yerleri temizlenip mastiklendi, benim farketmedigim bir suru ince detay onarildi. Hatta tupun durdugu dolabin saglamligi arttirildiktan sonra tup baglantilarinda kacak var mi diye kopukle ben soylemeden test yapilmasi cok etkileyiciydi.
Velhasil ben memnun kaldim. Sizlerle de paylasmak istedim.

Yapacagim bir iki sey kaldi. Mutfak camim catlak onu halledecegim. Teoride cozdum pleksiyi sekillendirebilecegimi dusunuyorum. Bir deneyecegim bakalim. O da olursa cok guzel olacak.
Malum yaz geliyor, siz neler yapacaksiniz karavaniniza?

Etiketler
Ynt: Bu Aralar Karavanınız İçin Neler Yaptınız?

Sn. İnsel, Faruk bey, Çekmeköy'deki Pino Karavan'ın sahibi mi? Biz de uğramak istiyoruz da.

Ta kendisi. Selamimi iletin.

Yeni plakaları taktım...
Atık su hortumunu değiştirdim...
Portapotti kapak contalarını aradım, buldum, kalıpta bastırdım kısaca yeniledim...
Redresör ve avometre aldım...
Aydınlatmaları tümünü değiştirip ledli yaptım...
Mutfak malzemesi aldım...
Kapı tarafı bozuk olan seitz camı onardım...
Banyodaki sorunu hallettim...
Aracın içini yeniden temizledim...
25 mt 3x1.5 kablo aldım...
Ve aklıma gelmeyen bir kaç detay iş daha...
Son 3 gündür yaptıklarım...

Karavanlı günlerimi hatırlayıp, hayıflandım. Yeni karavan için bolca hayal kurdum. Sahibinden.com sitesindeki satılık karavanları ezberledim. :D :D :D

Benim de akulerim devamli bitiyordu. Bunu vesile ederek tum yasam tarafinin tesisatina sigorta kutusu yaptim. Ve sigortalari cekerek kacagi buldum.
Orjinal floresanli floresani yanan lambanın icindeki devre dugme acik kaldigindan elektrik cekiyormus. Ve cok da isiniyormus. Neyse onun bozuk devresini Berkant Metin cikartip yerine led takti. Muhtesem oldu.

Ön dolap şasesini bitirdim...
Kaynak makinesi prop kablomu 35'lik akü kablosu ile ek yaparak 6 metre uzattım...
Azalan kesici taş, kaynak elektrodları vb malzemeleri yeniden temin ettim.

iç mobilyaların cilası bitti, kapakları ile uğraşıyorum :D

tasyunu ile izolasyon yaptim, uzerine dekota kapladim. zemine izolasyon yapip uzerine kontrplak ve pvc kapladim. simdilik bu kadar. onceki karavani uc senede bitirdigim dusunulurse bunda cok daha hizliyim.

Ergun' Alıntı:
tasyunu ile izolasyon yaptim, uzerine dekota kapladim.zemine izolasyon yapip uzerine kontrplak ve pvc kapladim. simdilik bu kadar. onceki karavani uc senede bitirdigim dusunulurse bunda cok daha hizliyim.
Uğur bey kolay gelsin yaptığınız işler ile alakalı fotoğraflar ekleyebilirseniz seviniriz bir dostumuzun işine yarayabilir.

Karavan çekicisi adayı olan aracıma ruhsata işlenebilen çeki demiri taktırarak adaylığını kaldırma yolunda ilk adımı bugün attım. :smiley:

Arkadaşlar, herkese kolaylıklar diliyorum. Yücel Bey, çeki demirini benim taktırdığım yerde mi taktırdınız,güle güle güzel günlerde kullanın.

Selamlar, sevgiler.

Evet Sami Bey,
Size de bu konuda tecrübelerinizi ve bildiklerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Gerçekten memnun kaldım yapılan işten.

Memnun kalmanız beni de memnun etti. Bu bölümde yazdıklarınızı gördüm, ardından bir başka bölümde de fotoğraf eklemişsiniz onu
görünce anladım ki aynı yerde sizde taktırtmışsınız.
Çeki demirini taktırdık ama daha kullanmak nasip olmadı; bir tane güzel bir çekme karavan bulmuştuk, onu da sözleşmemize rağmen
sahibi sattı. Ne yapalım, belki daha güzel ve işimize yarayacak birşeyler bulacağız. Ziyanı yok deyip konuyu unuttuk, canımız sağolsun.

Selamlar, sevgiler.

yaybek' Alıntı:
Uğur bey kolay gelsin yaptığınız işler ile alakalı fotoğraflar ekleyebilirseniz seviniriz bir dostumuzun işine yarayabilir.

Bu konuda Yusuf'a katılıyorum. :smiley:

Cavid Sezen

Fren sisteminin bakımını yaptırdım.. Motor bağlantı takozlarını değiştirttim...

Şimdilik bu kadar....

Yavuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR