Ynt: Camper Tavsiyesi?
Hafta sonu ANAKAMP ın İnönü yayla gezisinde arkadaşların gösterdiği yakın ilgiyle aklımdaki soruların büyük çoğunluğuna yanıt buldum.
Kendi adıma aradığım boyutun T4 veya T5 camper olduğuna karar verdim. (Özdal bey ve Mehmet beydekiler gibi)
Bu tercihimin nedeni iki ana eksene oturuyor...
1- Zaman
2- Aracın hareket serbestisi (binek kullanıma yatkın olması)
İki unsuru birarada ele alırsak, senede sadece 20 günlüğüne uzun erimli karavan tatilim olacakken, kalan yaklaşık 45 hafta sonu Özdal beylerin yaptığı gibi 2-2.5 günlük kısa kaçışlara ihtiyaç duyacağım.
Bu noktada alkovanlı yada panelvan dönüşümlü bir karavan, aradığım hareket kolaylığını ("ha deyince tekerleklerin dönmesi vb.) benim özelimde ne yazık ki sağlamayacaktı...
Ancak bir T4 camper gerek boyutu ve gerekse yola hazır hale gelmesindeki basitlikle benim ihtiyacıma cevap verebiliyor. Elbette alkovanlı bir karavan yada duş-wc vb donanımlı bir panelkaravan uzun süreli tatillerde bana çok daha büyük kolaylık sağlasa da, yılın kalan zamanı beni yola çıkmaya zihinsel olarak pek hazır hissettirmeyeceğini düşünüyorum.
Altını çizeyim , bu benim özelimde geçerli bir durum.
Örneğin 215 eninde bir alkovanlı karavanıyla İnönü yaylasına bir dostumuz gelmişti ve inanıyorum ki yılın çoğu haftası kendisi karavanıyla yollardadır...
Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim...Gördüklerimden ve dinlediklerimden sonra emeklilik günlerinde sağlam donanımlı bir alkovanlı karavana ihtiyaç duyacağımı da çok net farkettim...
Ama o günlere daha yıllar var...
Dolayısıyla önümüzdeki süreçte T4 veya T5 camper'ın, benim beklentilerime optimum verimi sağlayacak araç olduğunu düşünüyorum.