Cherokee 2.1 Dizel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ercumentoflas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,571

ercumentoflas

** insan hayatta şanslı olacağına şansız olmasın
Yer
İSTANBUL
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=5252671
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=5859763
bu ilanlar ve bu modeller hakkında bilgileriniz paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: Cherokee 2.1 Dizel

Ercument Bey,

Kısaca tarihçeden bahsetmek gerekirse; XJ Cherokee, AMC (American Motors Corporation) Renault ile ortaklık yaptıktan sonra sunulmuş bir araçtır. Bu yüzden her nekadar Jeep tasarımı olsada Renault'unda parmağı vardır.  XJ'in avantajı zaten Avrupalı havası olan Amerikan aracı olmasıdır :smiley:

2.1 dizel motor, Avrupa pazarı için Fransa'da montajı yapılan XJ'lerde kullanılmıştır , blok olarak şu anki Renault Traffic'in 2.1ltlik bloğu ile aynıdır (espace'da felanda çıkar). Yedek parçaları Renault'dan teorik olarak bulunabilmesine rağmen , eski tiplerini  Renault Turkiye'ye ithal etmediği için (kaçtane Espace yada Renault25 var zaten) stok olacağını sanmam, Trafic motoru yeni nesil Turbolu parçalar ne kadar uyumludur bilemem. Formdan Suat abi Renault konusunda daha bilgili, belki yardımcı olabilir.. . Bir kere kullandım, performansı tatminkar değildi,  4L'de yerinden kalmıyordu.genelde çok fazla hararet sorunu olduğundanda şikayet edilir..

2. ilandaki (G. Cherokee) motor is VM Motori Italyan motoru 2.5lt Renault motorundan daha iyi bir motor. performans olarakda iyi ancak Turkiye'de en ufak bir parçası bile yok.Almanya'dan ve Italya'dan çıkma parçalar temin edilebilir.

Selamlar...

çok teşekküler aslında benim anladığım uzak dur diyorsun herhalde.zaten 2. aracı15000 falan demişlerdi ozaman bir anlamı olur şimdi sahibi 19 yapmış benzin+lpg+vergi desen bile 40-50 kmde amorti eder.11-12 ye 5.2 ler var

Jeepcj7' Alıntı:
2. ilandaki (G. Cherokee) motor is VM Motori Italyan motoru 2.5lt Renault motorundan daha iyi bir motor. performans olarakda iyi ancak Turkiye'de en ufak bir parçası bile yok.Almanya'dan ve Italya'dan çıkma parçalar temin edilebilir.

Selamlar...
bir sorum daha olacak motor tamamen mi tedavülden kalkmış hiç sıfır parçası ithaldemi edilemez. ikinci olarakda yürüyen nasıldır onun parçası bulunabilirmi

Tahminimce yürüyen, normal 5.2 ile aynıdır, şanzıman Ax-15 çıkar diye biliyorum ama yinede araştırmak lazım (ax-15 yerine ax-5 çıkarsa çöp :smiley:)... motorun parçalarını chrysler almanya teorik olarak tedarik ediyor olması lazım, sonuçta bu araçlar halen avrupada kullanılıp servis görüyorlar.... 93-98 arası kullanılmış grandlarda... şöyle yorumlar var internette..

This engine was also used in some early Toyota Landcruisers & hilux, and Opel Fronteras. It received bad press during the late 1990s for problems with the timing chain, which often broke with catastrophic consequences. This was improved from 1998 with a double chain design. Also had problems with corrosion in the 4 individual cylinder heads, which was not solved until model change in 2000.Temperature problems were also observed, taking into account that this motor was designed to be a marine motor, so the Cherokee TD suffers from overheating and some individual cylinder head can break.

arazide çok zayıftır AX-5, 4 silindir 2.5lt benzinlilerin şanzımanıdır...

ya şu yeşil grand ın peşinden ne koşmuştum bi zamanlar.Bi türlü yakalayamamıştım.Tabi o zamanlar gezenbiliri bilmiyordum,:smiley:

2.1 Motoru XJ Kasada Bir Servisci Olarak Asla Tavsiye Etmem . Parçası Yok .Yansanayi Parçayı Asla Kabul Etmez .Cok Hararet Sorunu Cıkaran Bir Araçtır.Yanlız Yurdışından Özel Siparişle Getirile Biliyor.
2,5 vw İtalyan Dizelide Ondan Biraz Daha İyi Fakat Harareti cok dayanıklı deyil ve tamiri ve parçası cok pahalı . JEEP CHEROKEE Almak isteyenlere bir tavsiyem var 1992 ve 1995 arası olanlar cok iyidir. her acıdan . bilgilerinize . HERTÜRLÜ JEEP - YEDEK PARÇA VE TAMİRİ -- NASCAR JEEP & GM SERVİS'TE BULABİLİRSİNİZ . TEL 0212 6596949 - JEEP HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZİ YAZIN . YANITLAYALIM . ADRES: İKİTELLİ ORGANİZE SAN. BÖLGESİ GÜNGÖREN BAĞCILAR SAN SİTE.NO: 25/27 / İKİTELLİ - İST.

3,1 DİZEL GRAND CHEROKEE ÜZERİNDE İTALYAN VM MOTOR BULUN MAKTADIR . BU MOTORUN EN ZAYIF YÖNLERİ COK MOTOR ARIZASI CIKARMASI - HARARET YAPARAK SİLİNDİR KAPAKLARINI CATLATMASI -KRAN ANAYATAK SARMSI- YAĞ SOĞUTUCUNU PATLATMASI VE BU ARIZALAR GENELİNDE YAŞANMAKTATIR . BU TÜR BİR ARACA MOTOR YAPMAK YAKLAŞIK OLARA BU GÜNKİ ŞARTLARDA 9,000-11,000 YTL ARASINDA DEĞİŞMEKTEDİR . DURUMA GÖRE DAHADA ARTABİLİR. SONUC OLRAK DİZEL SINIFINDA TAVSİYE EDİLECEK BİR ARAÇ DEĞİLDİR.

Zj almaya niyetlenilipte 2.500 cc ???? hadi onuda geçtim ,manuel vites olmasıda tuhaf geldi bana. bence hiç deymez ve yukardaki yaızılanlara bakınca bi benzetme geldi aklıma ( köpek alırsınız cinsini sorarlar? kangal ,kurt kırması dersiniz anlamıyan waaaayyyy der :smiley: köpekten anlayanlar için köpeyiniz aslında bir sokak köpeğidir !!! ne kurttur nede kangal ) renault motorlu ZJ !!!! valla yazıcak kelime bulamadım...............

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR