Ynt: Cherokee XJ Alırken Dikkat Etmem Gereken Noktalar Nelerdir ?
BolbuzJack' Alıntı:
XJ tam şase değil derken, inanılmaz sağlam bir şasesi olduğunu belirteyim. En yapılmaması gereken hareketlere dahi en ufak bir olumsuz tepki vermiyor, vurdurarak çekilme ve çekme gibi. Şase ile kupa ayrı ayrı değil ama boydan boya uzanıyor şasesi.Kullanımı için ben pek bir yorum yapmak istemiyorum, güçlü ve atak olduğu muhakkak. Ancak bana HR-V.den sonra kamyon hissi veriyor, hoş Pajero.da otobüs hissi veriyor salınımlarıyla ;D Bu arada ne XJ.miş forumun her yerinde konuşuluyor...
Murat , Orkun bugün tam şase değil diyince , inanamadım gittim sanayiye , ahbaplara bir XJ buldurttuk, çektik kanala, evet şasi yok , tam hayal kırıklığı ve hüsran.
Bu ciddi bir konu, nekadar sağlam olursa olsun bükülüp puntalanmış saç ile şasi aynı şey değil, hele benim için prensip meselesi 15 yıldır şasisi olmayan araca binmedim binmem, Sevdiklerimide bindirmem, yakıtmış, konformuş, vergiymiş bunlar sonraki şeyler, Sonuçta bu aracın arka koltuğuna kızım binecek "keşke" demek istemiyorum.
Büyük şehirde yaşıyoruz maalesef etrafta öküz çok, Geçen gün yanımda giderken birden bire aniden önümden U dönüşü yapmaya kalkan birini frene bile basamadan altıma alıp metrelerce sürükledim Bu ondaki hasar durumu;
[attachment=1]
Benim tamponumda da sadece onun boyaları var.
Elbetteki bir araç alırken çarpışan araba mantığıyla almayacağız ama, bu trafikte bazen kaçınılmaz oluyor. Hiç değilse trafikteki araçların %90 ından daha güvenli olsun ki o oranda riski düşürmüş olalım.
Yanlış anlaşılmasın XJ güvenli değil demek istemiyorum, mutlaka çoğundan güvenlidir, ama dediğim gibi prensip meselesi. Şimdilik ben bu konudan çekiliyorum.
Verdikleri bilgiler, paylaşımlar ve vakit ayırdığı için Başta Orkun olmak üzere Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Selamlar