çiftalan saklı gölde bir haftasonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bekirgümüş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,481
bu haftasonuda ailece çiftalan saklı göldeydim geçen hafta çevre temizliyi yaptım neyazıkki bu hafta gittim aynı pisliykle karşılaştım ve gerçekten çok üzüldüm öyle bir yeri nasıl bu kadar pis bırakıyolar herkez çöpünü poşete koyup götürse neolur.

Resim 119.jpg

Resim 120.jpg

Resim 116.jpg

Resim 122.jpg

Resim 121.jpg

Etiketler
Ynt: çiftalan saklı gölde bir haftasonu

Bu bizim millet olarak hastalığımız sanırım. Biraz daha fazla eğitim ve görgü lazım. Bir zamanlar önümde giden oldukça lüks aracının penceresinden teyp kasedini sokağa atan sürücüye korna çalarak tepki gösterdiğimde, adam yavaşlayıp pencereden niye korna çaldığımı sormuştu, bende sokağın çöplük olmadığını söylemiştim. Adam ne dediğimi duymamış olacak ve "bir şeyinizi düşürdünüz" dediğimi zannetmiş olacak ki bana " bir şey değil, bir şey değil eski kasetti ben attım, sağolun" demişti ???

ah ah senelerdir dinyeyen müzmin bir hastalık sanki bu piknikci arkadaşlar çöpü oraya bırakmayı marifet sayıyır araca koyunca pislik görüyor en masum yalanda hayvanlar yesin gibi cvp geliyor umarım birgün ( hiç sanmıyorum ama ) herkes geirdiği çöpü geri getirir çöpe atar gene diyebeileçeğim son şey eğitim eğitim eğitim

Elinize sağlık, bende her hafta çorlu değirmenköy de göl kenarında çöp topluyorum.Altı üstü 45dk 3 çöp torbası ama insanlara anlam vermek mümkün değil.O güzelim yerlere içip şişe kırmaya gidiyorlar.çok yazık ediyoruz.
Çiftalan saklı göle Beylikdüzün den nasl gidebilirim.
Teşekkürler.

YALI HERYERDE' Alıntı:
Elinize sağlık, bende her hafta çorlu değirmenköy de göl kenarında çöp topluyorum.Altı üstü 45dk 3 çöp torbası ama insanlara anlam vermek mümkün değil.O güzelim yerlere içip şişe kırmaya gidiyorlar.çok yazık ediyoruz.
Çiftalan saklı göle Beylikdüzün den nasl gidebilirim.
Teşekkürler.
merhaba deyirmen köydedere dediyiniz yer otabanın altından gidilen deremi,saklı göle kemerburgaz ikinci kemere azkala solda opet var karşisında çiftalan yolu tabelasıvar yolu düz devam edin kantarın önünden sahil tabelasını takip edin ilik soldan içeri yani sokak adı felan olmayınca zor oluyor oraya kadar gelirseniz kesin bulursunuz,görüşmek üzere .

merhaba arkadaşlar çiftalan çevresini o gün dolaştım her yemyeşil çamlık ve hertarafta piknikciler ve hertaraf çopdoluydu eşime dedimki inşallah buralara yasak koyarlar kimse gelip piknik yapmasın,ben devamlı doğada olduyumdan bazi bölgelere ormancılar içeri araç girmesindiye molozla veya toprakla kapatıyolar aslında kızıyodum ama iyi yapıyolar ,birde ençok kızdıyım yeşil alanlarda herkez çöktüyü yerde ateş yakıyor güzelim yeşillik yok oluyor aslında ateş yakılmış yerlere ateşlerini yaksalar yeşile zarar vermemiş olurlar buna çok kızıyorum,ve inanın bilmiyorum nasıl önlenir ben çok kızıyor ve üzülüyorum,birde birşey öyrenmek istiyorum ben gittiyim bu bölgelere uyarı tabelası yazdırmak ve buralara asmak istiyorum bunun kanunen bir sakıncası varmıdır.saygılar.

Merhaba Bekir bey, sizi bu girişiminizden dolayı tebrik ediyorum. Öncelikle size sorularım olacak, Saklıgöle binek araç ile gidebilir miyiz? Yol durumu nedir? Bir de aşağıda Çiftalan köyü haritası var bu göl tam olarak nerede kalıyor belirtebilir misiniz harita üzerinde. Teşekkür ederim.

1.JPG

okavakli' Alıntı:
Merhaba Bekir bey, sizi bu girişiminizden dolayı tebrik ediyorum. Öncelikle size sorularım olacak, Saklıgöle binek araç ile gidebilir miyiz? Yol durumu nedir? Bir de aşağıda Çiftalan köyü haritası var bu göl tam olarak nerede kalıyor belirtebilir misiniz harita üzerinde. Teşekkür ederim.
merhaba kardeşim kemerburgaz ikinci kemere gelmeden solda opet karşisı çiftalan tabela gösteriyor yol bitiminde sol çiftalan köyü sağ sahile iner tabela var,sahil yoluna girdikten200 metre felan soldaki çamlıyı takip et solda toprakla kapanmış ama araç geçebilecek gibi bir yol var yamurlu havalar dışında rahat yamurda biraz zor ,soldan içeri girergirmez soldan yolu takip et göle gider.

Emeğinize yüreğinize sağlık Bekir Bey!
Her şeyi yok edip tüketmeyi yaşam biçimi olmuş olan toplumun, "Doğa"ya attıklarının çöp değil de, kendilerinin toplumdaki çöp olduklarını göremediklerinden diye düşünüyorum. Aslında kendilerini pencereden fırlatıp atladıkları ve olmak istedikleri şey oldukları için.

Maalesef bulamadim bu guzel gozuken mekani, yolun kapatildigini soylediler yuruyerek gidilebilir dediler ama tam nerede oldugunu bilemedigim icin o işe girisemedim. Baska bir zaman bulacagim artik :smiley: bu cop meselesi gercekten kotu bir durum, bu bolgede gezerken bir cok piknik yapilan yerler hep cop doluydu maalesef...

okavakli' Alıntı:
Maalesef bulamadim bu guzel gozuken mekani, yolun kapatildigini soylediler yuruyerek gidilebilir dediler ama tam nerede oldugunu bilemedigim icin o işe girisemedim. Baska bir zaman bulacagim artik :smiley: bu cop meselesi gercekten kotu bir durum, bu bolgede gezerken bir cok piknik yapilan yerler hep cop doluydu maalesef...
kardeşim bu haftamı geldin bu pazar geldiysen oradaydık aslında göle giriş kapalı deyildi siz acaba azaşşayıda sayda etkinliyin olduyu yeremi geldini çünkü oraya giriş biraz zor yol çok kötüydü ,keşke tel verseydim arardınız neyse sonraki haftalara kısmet olur .tel 0535 643 3331 ben genelde her hafta oldayım gelirseniz ararsınız.

pazar saat 10dan saat 3e kadar oradaydık, arkadaşımla gezindik, motokros grubunun antremanlarını izleme fırsatımız oldu, dediğiniz gibi sahil yoluna girip ilk sola döndüm orada bir işletme benzeri bir yer vardı oradaki insanlara sordum yolun kapalı olduğunu araçla gidemeyeceğimizi etraftan dolanıp yürüyerek bulabilirsiniz dedi ama dolanmamıza rağmen ben tam olarak bulamadım, çok fazla da dolanmadım açlıktan dolayı =) binek araç olduğu içinde heryere girip çıkamadım, hatta bir yerde araç altını iyi sürttüm =) orasıda sahil gibi bir yere çıktı... Etrafta bilinmemesi ilginç geldi bana, sağlık kabini tarzı bir yere sordum, önünde ambulanslı bir yerdi, orda çalışanlarda yeri bilmediklerini söyledi. Bir daha ki gezimizde sizi telefondan rahatsız ederim =)

okavakli' Alıntı:
pazar saat 10dan saat 3e kadar oradaydık, arkadaşımla gezindik, motokros grubunun antremanlarını izleme fırsatımız oldu, dediğiniz gibi sahil yoluna girip ilk sola döndüm orada bir işletme benzeri bir yer vardı oradaki insanlara sordum yolun kapalı olduğunu araçla gidemeyeceğimizi etraftan dolanıp yürüyerek bulabilirsiniz dedi ama dolanmamıza rağmen ben tam olarak bulamadım, çok fazla da dolanmadım açlıktan dolayı =) binek araç olduğu içinde heryere girip çıkamadım, hatta bir yerde araç altını iyi sürttüm =) orasıda sahil gibi bir yere çıktı... Etrafta bilinmemesi ilginç geldi bana, sağlık kabini tarzı bir yere sordum, önünde ambulanslı bir yerdi, orda çalışanlarda yeri bilmediklerini söyledi. Bir daha ki gezimizde sizi telefondan rahatsız ederim =)
o ambulansların arka kısmında etkinlik vardı belki sitede okumuşsundun offroat'cıyız gürubunun o ambulansların karşısıda saklı göldü siz gölün girişini bulamadınız hemen girişte belki görmüşsünüzdür çadır felan kurmuşlardı içerde araçlar vardı mutlaka görmüşsünüzdür orası, sahil yoluna girdiyinizde çamların bitiminde sol taraf.

Bir tane çadır gördüm yanında 2 tane araba vardı, bi tek o tarafa girmedim ama araba ile girecek bölümde göremedim açıkcası, bir daha ki sefere o taraftan başlayacağım araştırmaya =) yine bulamazsam artık sizi rahatsız ederim =)

rahtsızlık ne demek arayabilirsin,sahil yoluna girdiyinde sağda etkinlik nedeniyle ambulans getirtmiştik görmüşsündür oraya gelmeden onmetre soldan giriyorsun girdikten sonra tam sol göle gider.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR