CJ-5 ve M38-A1 Arasındaki Fark

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,844

alb

Ana Kamp
Yer
KAHRAMANMARAŞ
Öncelikle cj-5 sevdalısı olarak bu siteye emeği geçen herkese tşler.CJ-5 e gücüm yetmediğinden dolayı willys M38-A1 almaya karar verdim.Görüntü olarak CJ-5 e benzediği için.Üzerinde orjinal motoru var 2500cc 4 silindir.Sormak istediğim 2sinin arasındaki farklar nelerdir.Bu konuda yardımlarınızı ve çok değerli görüş ve bilgilerinizi bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.

cj5.jpg

m38a1.jpg

Etiketler
Ynt: CJ-5 ve M38-A1 Arasındaki Fark

cj-5 e gücüm yetmedi demişsiniz ama bu iki araç arasında fiyat farkı mı var ki ? ben zannetmiyorum yanlışsam düzeltin, özellikle türkiye de 'benim aracım cj-5 değil M38-A1, o yüzden fiyatı cj lerden aşağı tutmalıyım' diyecek biri olduğunu sanmıyorum.. ayrıca M38-A1 nedir hiç duymadım, cj-5 ten farkı var mıdır, varsa nelerdir bende merak ettim

M38 lerin ön ızgrasının altından meteşelidir. Kaput kalkınca öne dpğru açılabilir.

M38 lerde farlar içeri dğru gömülmüştür.

Benzin deposuınun kapağı ve borusu daha geniştir.

Yürüyen aksam aynıdır.

Emin değilim ama elektrik sistemi 24 volt olabilir.

Bildiğim detaylar bunlar.

allah kurtarsın zehiri kapmışsın...yavaş yavaş ugraşır yaparım diyorsan dikkat et astarı yüzünden pahalıya çıkmasın..sonucunda o kadar emek ve para harcadıktan sonra seni tatmin etmeyen bir araç ortaya çıkabilir...baktıgın bu araçlar yap boz lego gibidir.en uygun parçalar üstünde ise eger yemede yanında yat olur..tavsiyem sana jeep bölümünü iyice okuman olur..yanlış anlama senin gibi o kadar çok insan bizlerden yardım istediki artık cevaplamaktan sa jeep bölümüne veya garaj bölümüne yönlendiriyoruz..bu araçlar ile ilgili tüm bilgiler zaten orda var..tüm sorular orada yanıtlanmış.. :smiley:

Tşler vermiş olduğunuz bilgiler için jeepin tüm aksamları orjinal motoru 2500cc 4 silindir.Bunu almamdaki maksat bu araç üzerinde her yönden tecrübe kazanıp onadan sonra cj almak.Tabi bu benim nacizane fikrim sizler ne düşürsünüz bu konuda bilemem.

Tuncay CJ' Alıntı:
allah kurtarsın zehiri kapmışsın...yavaş yavaş ugraşır yaparım diyorsan dikkat et astarı yüzünden pahalıya çıkmasın..sonucunda o kadar emek ve para harcadıktan sonra seni tatmin etmeyen bir araç ortaya çıkabilir...baktıgın bu araçlar yap boz lego gibidir.en uygun parçalar üstünde ise eger yemede yanında yat olur..tavsiyem sana jeep bölümünü iyice okuman olur..yanlış anlama senin gibi o kadar çok insan bizlerden yardım istediki artık cevaplamaktan sa jeep bölümüne veya garaj bölümüne yönlendiriyoruz..bu araçlar ile ilgili tüm bilgiler zaten orda var..tüm sorular orada yanıtlanmış.. :smiley:
Tuncay abi en güzel açıklamayı yapmış...
Bu arada birinci araç ile uğraşıp,toplayıpta ikinci olarak cj alırsanız çok uğraşırsınız siz en baştan bir 4.2 cc bir cj alın derim.. ;)

m38 le co0k guzel bir makine turkiyede yok herhalde sanırım cj den m38 a1 cok toplu bir makine biraz jase arası cjden kısadır cj jase arası geniştir ama guc konusuna gelince ikisde aynı bence rostero yapılır cok guzel aksuar yapılı m38 a1 ön dingili kapalı ayna cjlerde ise acık ayna vardır farkı turu fazzla olur birde genişligine uzun olur m38 a1 ise kısa olur tur ise kısa olur dişli yatakları 44.12 olması lazım arkalr 44.15 olmazı gerek

bana klalirsa cj5 alin,, 77 ve sonraki modellleri,, fiyat olarak okadar pahali degiler,, projelik bir araba 5000 tl ile 7500 arasjda rahat alinabilir ,, bol sans:smiley:ve sakin gaza gelme, bazilari asmis durumda , yanlis anlasilmasin , herkes kesesinden harciyor ama; gecen de bir arkadasim cj 5 aldi 5500 tl ye usta fiyat cikardi yaklasik 12500 tl, fiyat cikarirken bende yanlarindayidm , dedim ; bunu eti ne budu ne? ne harcadigin onemi yok , ne edeceginin onemi var,, rast gele:smiley:

alb' Alıntı:
Öncelikle cj-5 sevdalısı olarak bu siteye emeği geçen herkese tşler.CJ-5 e gücüm yetmediğinden dolayı willys M38-A1 almaya karar verdim.Görüntü olarak CJ-5 e benzediği için.Üzerinde orjinal motoru var 2500cc 4 silindir.Sormak istediğim 2sinin arasındaki farklar nelerdir.Bu konuda yardımlarınızı ve çok değerli görüş ve bilgilerinizi bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.

Selamlar öncelikle, cj 5 ile m38-Ai arasında dağlar var.Hani 1975 mi 1979 mu desen halledilebilecek farklar var ama bencede CJ 5 ve 1978 ve üstünü alırsan en azından bazı standartları üzerinde bir aracın olur.Ve benzer dış görüntüler seni aldatmasın bütün Jeep çiler model farkını bile baktığında anlayabilir.

Henüz almadıysan bence forum un jeep konularını biraz incele.Üstadlar bilgilerini gerçekten paylaşıyorlar burada.Ama bence CJ 5 derim.Çünki inan aralarındaki şaseden motora ön düzenden makaslara okadar çok farrk varki saymakla bitiremem.Bunlarda benim bildiklerim, ve model yükseldikçe bu Jeep lerde asfalt ve arazi kullanımını bir arada sunmaya başlamıştır.Örneğin 1979 mod. CJ 5 in ön frenleri tambur değil disk, ateşleme sistemi elektroniktir, ve dahası vardır.Burada sizi kimse yanlış yönlerdirmez eminim.

memorian' Alıntı:
cj-5 e gücüm yetmedi demişsiniz ama bu iki araç arasında fiyat farkı mı var ki ? ben zannetmiyorum yanlışsam düzeltin, özellikle türkiye de 'benim aracım cj-5 değil M38-A1, o yüzden fiyatı cj lerden aşağı tutmalıyım' diyecek biri olduğunu sanmıyorum.. ayrıca M38-A1 nedir hiç duymadım, cj-5 ten farkı var mıdır, varsa nelerdir bende merak ettim

Yanlış yönlendirmez derken aklını karıştıranlar olabilir fakat Tuncay beye katılıyorum.

osman' Alıntı:
M38 lerin ön ızgrasının altından meteşelidir. Kaput kalkınca öne dpğru açılabilir.

M38 lerde farlar içeri dğru gömülmüştür.

Benzin deposuınun kapağı ve borusu daha geniştir.

Yürüyen aksam aynıdır.

Emin değilim ama elektrik sistemi 24 volt olabilir.

Bildiğim detaylar bunlar.

Yürü bea Osman kin tutar seni.

Hepinize çok tşk ederim değerli bilgileriniz için arkadaşım sıfır orjinal motor var elimde istersen takabiliriz dedi.2500cc 4 silindir orjinal jeep willys motoruymuş ne tavsiye edersiniz fiyat olarak ta 1.400 lira diyo bu konudaki görüşleriniz nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yazmayı unutmuşum M38a1 için bu yazdıklarım.

alb' Alıntı:
Hepinize çok tşk ederim değerli bilgileriniz için arkadaşım sıfır orjinal motor var elimde istersen takabiliriz dedi.2500cc 4 silindir orjinal jeep willys motoruymuş ne tavsiye edersiniz fiyat olarak ta 1.400 lira diyo bu konudaki görüşleriniz nedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Yazmayı unutmuşum M38a1 için bu yazdıklarım.

kardeş neden kendini sıkıntıya sokuyorsun. Al bir CJ başla bir ucundan. Boşver m38 i filan. Parçası bulunan ucuz, herkesin bindiği bir araç CJ.. 6 silindir motor alınır o fiyata. Parçasınıda her yerden bulursun. Hararet yapmaz bozulmaz bir motor. 4 silindirden uzak durmanı tavsiye ederim. Yakıt olarakta aralarında fark olmaz..

Peki normal bir cjyi nekadara alabilirim kaportası falan önemli değil motoru sağlam olsun yeter yada varmı bildiğiniz böyle bi cj fiyat olarak 4-5 milyar olabilir.5 lira kadarda toplamay ayırt ettim.Bulunabilirmi bu fiyatlara

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,630
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR