CJ tamiri ile ilgili yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan WooDoo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,404

WooDoo

Ana Kamp
Arkadaşlar,
1984 model CJ 8 aldım. bir takım eksikleri var ufak ufak onları yapmaya başlayacağım.
1.- direksiyonda neredeyse yarım tura yakın boşluk var. araba yolda giderken resmen dans ediyordu korku filmi gibi anlayacağınız :D rot başlarını değiştirmem gerekiyor. ama rot başları değişse bile yinede direksiyonda bnoşluk kalır diyorlar. bunu minimuma indirmem için ne yapabilirim.
2.- cam fitillerini değiştireceğim. arabanın muhtelif yerlerinden özellikle ön konsol'un alt taraflarından sular geliyor. arabanın içinden inmeden yarım paça ıslandım, bide insem ne olacak kim bilir :D ön konsoldan gelen suları kesmem için nerelere izolasyon yapmam gerekir.
3.- araçta hiç emniyet kemeri yok. bu şekilde muayeneden geçiyor mu ?
4.- şuan paslanma falan yok. şase ve alt taraf, kaportası güzel ufak tefek onarıma ihtiyacı olan yerler var tabi onları da ufak ufak halledeceğim. fakat bazı arabaların çeşitli yerlerine paslanmaz yapılmış. acaba bu sadece görüntü amaçlı mı yoksa bu araçlarda kapı altları, çamurluk üstleri, arka kapı altları çabuk paslanıyor diye o şekilde bir önlem mi? benim de yaptırmamı tavsiye edermisiniz?

karşıma sorunlar çıktıkça başınızı ağrıtmaya devam edeceğim
saygılarımla

Etiketler
Ynt: CJ tamiri ile ilgili yardım

öncelikle hayırlı olsun.
yaşadığın direksiyon sorunu bende de vardı. cj5 sahibiydim o zamanlar. ön tamponun altında direksiyon kutusu var orda ayarlama vidası var. onu alyanla sıkınca ayar verebiliyosun ama ileriki boyutlarda bir işe yaramıyor. biraz kurcalattım mafsal eklem yerlerini sıkılaştırdılar falan olmadı. direksyon kutusu değişmesi lazım dedi. 1200 tl fiyat verdi. yaptırmadım haliyle. sonra yolda giderken mafsal kutudan çıktı direksiyon boşaldı, feci bi kaza geçirdim. sonra çareyi direksiyon kutusuna dodge S100 mafsalı bağlamakta bulduk. süper oldu sanada bunu tavsiye ederim. 400 liraya halloldu herşey

WooDoo' Alıntı:
Arkadaşlar,
1984 model CJ 8 aldım. bir takım eksikleri var ufak ufak onları yapmaya başlayacağım.
1.- direksiyonda neredeyse yarım tura yakın boşluk var. araba yolda giderken resmen dans ediyordu korku filmi gibi anlayacağınız :D rot başlarını değiştirmem gerekiyor. ama rot başları değişse bile yinede direksiyonda bnoşluk kalır diyorlar. bunu minimuma indirmem için ne yapabilirim.
2.- cam fitillerini değiştireceğim. arabanın muhtelif yerlerinden özellikle ön konsol'un alt taraflarından sular geliyor. arabanın içinden inmeden yarım paça ıslandım, bide insem ne olacak kim bilir :D ön konsoldan gelen suları kesmem için nerelere izolasyon yapmam gerekir.
3.- araçta hiç emniyet kemeri yok. bu şekilde muayeneden geçiyor mu ?
4.- şuan paslanma falan yok. şase ve alt taraf, kaportası güzel ufak tefek onarıma ihtiyacı olan yerler var tabi onları da ufak ufak halledeceğim. fakat bazı arabaların çeşitli yerlerine paslanmaz yapılmış. acaba bu sadece görüntü amaçlı mı yoksa bu araçlarda kapı altları, çamurluk üstleri, arka kapı altları çabuk paslanıyor diye o şekilde bir önlem mi? benim de yaptırmamı tavsiye edermisiniz?

karşıma sorunlar çıktıkça başınızı ağrıtmaya devam edeceğim
saygılarımla

boşluk çoksa direksiyon kutusunu revizyon yaptırabilirsiniz. Ankara da Rauf usta var. Servisler bölümünde telefonu mevcut. Ahir oto..

ön konsoldan gelen su camdan içeri giren sudur. cam fitilleri ile kesilir. tabi çerçevede çürük yoksa..

kuş grubu komple kemer çifti 25 TL alıp takın. kemersiz muayeneden geçmez..

bende 83 model cj-8 var. şasi ilginçbir malzeme ile kaplanmış. mum gibi birşey zerre pas yapmamıştı. paslanma başlarsa müdahale edin bence..

Hayırlı olsun. Cj nin en konforlu ve en yeni aracına biniyorsunuz. kıymetini bilin..

çok teşekkürler,
ben bir şirkette çalıştığım için araçla sadece hafta sonları ilgilenebiliyorum. pazar günü bir ustaya gösterdim ve cj mi çok beğendiler. şase de hiç bir çürük bulunmuyor. kaporta kısmında da çok küçük 2-3 tane paslanmalar var. onları en yakın zamanda temizleyip halledeceğim.
direksiyonu rot başlarını değiştirirsek belki kurtarabiliriz ama boşluk sıfırlanmaz yine de kalır dediler. ilk önce öyle bir deneyeceğim eğer olmazsa ercan beyin dediği gibi S 100 yada daha farklı bir şey varsa tecrübelerinizden yararlanmaya çalışacağım. (acemilikte böyle beleşçilik yaptırıyor insana :D )
göktuğ bey, ben istanbuldayım ankaraya gitmem zor ama teşekkür ederim. benim burada normal araba tamiri yapan bir ustaya gösterdim (şimdilik) şasesini çok beğendi. bunların şaseleri 2 cinsmiş galiba. senin şasen çok iyi eğer ötekilerden olsa başına bela olur falan dedi. ama bilmiyorum işte :D
ben cj mi çok sevdim ilk of road tecrübemi de iskinin açmış olduğu 300 metrelik engebeli yolda yaptım :D millet tın tın giderken yanlarından geçmek çok zevkli oluyormuş :D arabaya alışana kadar biraz zorlanacağım ama özellikle istanbulda yapacağınız etkinliklere amatör olarak katılmaya çalışacağım. tabi ben off road çok fazla yapamam ama yolda kalıp size otostop yaparım diye düşünüyorum :D
değerli fikir ve bilgileriniz paylaştığınız için teşekkür ederim
saygılarımla

profosyonel olarak yapamam ama amatör olarak sizlerin peşinden gelmeye çalışacağım. sonuçta önemli olan yardımlaşmak ve paylaşmak değil mi
tekrardan teşekkür ederim
saygılar

WooDoo' Alıntı:
profosyonel olarak yapamam ama amatör olarak sizlerin peşinden gelmeye çalışacağım. sonuçta önemli olan yardımlaşmak ve paylaşmak değil mi
tekrardan teşekkür ederim
saygılar

donanımsız bir araçla araziye çıkmaktansa çıkmamak iyidir.. en azında MT lastik ile çıkılmalı..

cj beleşçiliğe gelmiyo haberin olsun :smiley: direksyon çok önemli e-5 üzerinde 90 km ile giderken direksyon boşaldığını düşün. Allahtan çok sağlam bir araba da 2 araca çarpmama rağmen yamulmadı bile biyerleri, çarptıklarım pert. direksyon kutusunda tamir takımı var onunla beraber mafsalıda değiştir için rahat olsun. kartal sanayide coşkun oto var murat usta. uygun ve temiz yapıyo.

merhabalar öncelikle aracınız hayırlı olsun güzel secim bendede 84 cj8 var
ben direksiyon mili üzerindeki çanı söküp attım kayıcılı bir mafsal taktım sadece 100 lira tuttu. cj lerin coğunda boşluk sorunu var sanıyorum eski cj5 imdede vardı mildeki mafsalları değiştirdim
direksiyon kutusu bağlantı ayaklarını sağlamlaştırdım ve kutuyu tutması için ekstra bir kol yaptırdım tabi rot totil bunları saymıyorum onlarda sıkıntı varsa mecburen değişecek.

IMG_0378.jpg

1- boşluk olan parça çan .sıkıntısı cj lerde yaşamayan yok sanırım bende BMC leyland direksiyon mafsalı kullandım kalan boşlugu ise kutunun üzerindeki alyan ayarından sıfırladık 35 lastikle asayiş berkemal :smiley:
2-ön konsolun alt tarafındaki su göktug ark dedigi gibi ya ön cam çerçevesi fitilinden yada ön kapuyun menteşe tarafındaki havadanlık ızgarasının içinde şöför tarafında içeriden açılıp kapatılan kalürüfer kanatı var genelde yazın kukkanılır ben hiç kullanmadım şahsen .panjurun ızgarasını söküp su tahliyesinin tıkalı olup olmadıgını kontrol edin eger tıkalı deyilse açılan kanatın etrafını güzelce silikonlamanızı tavsiye ederim.
3.- araçta hiç emniyet kemeri yok. sadece ön koltukda emmiyet kemeri olması kafi en ekonomik çözüm tofaş
4.- şuan paslanma falan yok. şase ve alt taraf, makyaj sıkıntı olmaz ihtiyaç oldukca olan yere çalışırsın

herkese çok teşekkürler,
bugün arabayı bizim bu işlere meraklı bir ustamıza bıraktım. motor ve yürüyen aksamlarını kontrol ettiriyorum. direksiyonu komple sökecekler, eğer dikiş tutacak gibi birşey ise tamir edecekler yok dikiş tutmaz derlerse o zaman verdiğiniz bilgilere göre direksiyon olayını halletmeye çalışacağız.
tabi ozan arkadaşın ki gibi yapamam ama kendi çapımda ufaktan başladık işte :D

WooDoo' Alıntı:
herkese çok teşekkürler,
bugün arabayı bizim bu işlere meraklı bir ustamıza bıraktım. motor ve yürüyen aksamlarını kontrol ettiriyorum. direksiyonu komple sökecekler, eğer dikiş tutacak gibi birşey ise tamir edecekler yok dikiş tutmaz derlerse o zaman verdiğiniz bilgilere göre direksiyon olayını halletmeye çalışacağız.
tabi ozan arkadaşın ki gibi yapamam ama kendi çapımda ufaktan başladık işte :D

bi kere bulaştınız artık kurtuluş yok :D

Benim CJ 8 in ilk fotoları bunlar :D plakayı değiştirmedim 81 olarak bıraktım şimdilik

Görüntü0152.jpg

Görüntü0155.jpg

teşekkürler
şimdilik periyodik bakımlarını falan yaptıracağım. arabaya alışıncaya kadar böyle devam. yaza doğru da bir boya attırırım artık :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR