Çukurova Offroad Grubu-Tepeköy Göleti 19 Aralık 2010

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bora1071 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,209

bora1071

Zirve
Yer
mersin
19 aralık 2010 günü saat 08:15'te bir telefon ile uyandım. adanadan Atilla abi ve oğlu mersindeymiş. bir plan programımız olup olmadığını sormasını müteakip Cem ile telefonlaşarak, programı yaptık :smiley: Cem'in evinin yakınındaki patiseride su böreklerini tükettikten sonra fındıkpınarı yaylasında kar olup olmadığının keşfine çıktık :D yaklaşık 25-30 km lik asfalttan tırmanıştan sonra fındıkpınarındaydık. burada bir kahve molasında sonra daha yukarda olan yaklaşık 1700 rakımdaki 8 km uzaktaki tepeköy göleti yoluna girdik. burada ilk çamurlu ve karlı rampayı bir solukta çıkıp göl manzarını resimledik. tepeköy göletinden yaklaşık 10-15 km lik yazın bizim endurolarla zorlandığımız yoldan aslanköy yaylasına geçmeye çalıştık :smiley: yolun yarısında bir dağ evinini önünde mola verdik. buradaki arkadaşların yolun devamını gidemezsiniz demesine aldırış etmeden gidebildiğimiz yere kadar gideriz dedik ama adamların haklı olduğu ilk 50 metrede doğrulandı:D kar tahmin ettiğimizden fazla olunca ve önceki yoldaki avantaj olna bizden önce yoldan traktör geçmediğine kanaat getirip fazlada zorlamadan geri döndük. saatte 13 olmuştu. karda sucuk ekmek faslı çikolata takviyelerinden sonra geri dönüşe geçtik. fındıkpınarı'ndaki petrolde yıkama makinasıyla araçları temizleyebilmemiz günün hoş süprizi oldu. kendi açımdan aracımı biraz daha tanımama neden olan bu geziyi yapabilemekten dolayı mutluyum. ayrıca Cem'den Defenderin kar performansı hakkında bilgi almayı umut ediyoruz :p

işte fotoğraflar.sağlıcakla kalın. selamlar.

DSC00411.jpg

DSC00412.jpg

DSC00413.jpg

DSC00415.jpg

DSC00416.jpg

DSC00417.jpg

Etiketler

Ynt: Çukurova Offroad Grubu-Tepeköy Göleti 19 Aralık 2010

Bora güzel gün olmuş, arasaydın gelemezdim ama canım çok çekti, ;D paylaşım için teşekkürler.

alihay' Alıntı:
Bora güzel gün olmuş, arasaydın gelemezdim ama canım çok çekti, ;D paylaşım için teşekkürler.

sağol Ali. bir kaç hafta içinde planlanan çamlıyayla/baştepe gezisine ne yap ne et gel ;)

Bora'nın telefonu ile başlayan kar maceramız beklediğimizden de zevkli geçti. Bu kadar karı :p bir arada beklemiyorduk açıkçası. Oldukça derin olan kanalda diff.ler karı kazıyarak ancak ilerleyebildik. Tabii bunda Bora'nın önden küreyici olarak ilerlemesinin de avantajını yaşadık ama onun diff. i bana göre sağ tarafta olduğu için bende sol tarafı küremek durumunda kaldım. Yer yer Bora'nın neredeyse ön tampon yüksekliğine ulaşan kar ( yaklaşık 55-60 cm) bizim de bol bol ralli yapmamızı sağladı. Zaman zaman arabanın arkasını yanımda gördüğüm durumlar da yaşandı. Ama sonuçta çok güzel manzaralar eşliğinde hiçbir sıkıntı yaşamadan gidip geldik. En son döndüğümüz yer en yüksek rakımlı yerdi ve yol neredeyse yoktu, Bora'nın defenderının bile altının neredeyse oturduğu (yalnız diff.lerin değil direk aracın neredeyse kapı eşiğinden bahsediyorum) yükseklikte kar ile benim boğuşmam zaten düşünülemezdi
Zaten Bora'da eyüp sabrı ile uzunca bir süre kara vurdurup vurdurup geçemeyince bir süre sonra vazgeçti. Ama sonuçta Defender olsun ZJ olsun hiç zorlanmadan bu geziyi de atlattık. Bu arada diğer araç olan Attila abiye ait 4x4 Toyota Hilux 33" maxxis'lerle oldukça orjinal bir araçtı . Güzel gezi oldu. Bora resimler için sağ ol, iş birliği içinde ben çekerek sen koyarak bu işi hallettik

Cem müjde fotoğraf makinam birkaç güne geliyor. 1 senede 3. makina olacak bakalım enduro ve offroad aktivitelerine dayanıklı makina istiyoruz ;D

BORA VALLA HELEL OLSUN SANA HER HAFTAYI DOLU DOLU YAŞIYORSUN BEN CUMARTESİ GECE ÇAMLIYAYLADAYDIM BAŞTEPE YOLUNA GİTTİM KAR 5 . KM DEN İTİBAREN BAŞLIYOR ÖZELLİKLE VİRAJLARDA MÜTHİŞ KAR VAR HAFTA SONUNA KADAR ERİYECEĞİNİ SANMIYORUM BU HAFTA AYARLAYABİLİRSEK ÇUKUROVA OFFROAD OLARAK BİR BAŞTEPE YAPALIM.

hakan meydan' Alıntı:
BORA VALLA HELEL OLSUN SANA HER HAFTAYI DOLU DOLU YAŞIYORSUN BEN CUMARTESİ GECE ÇAMLIYAYLADAYDIM BAŞTEPE YOLUNA GİTTİM KAR 5 . KM DEN İTİBAREN BAŞLIYOR ÖZELLİKLE VİRAJLARDA MÜTHİŞ KAR VAR HAFTA SONUNA KADAR ERİYECEĞİNİ SANMIYORUM BU HAFTA AYARLAYABİLİRSEK ÇUKUROVA OFFROAD OLARAK BİR BAŞTEPE YAPALIM.

teşekkürler hakan kardeşim. her hafta şükürler olsun ki geziyoruz. bu hafta sonu için çarşamba netleştirelim derim son durumu :smiley:

valla bende boyle guzel bir haftasonu geçirecegimi bilmiyordum.pazar sabah 5 te kalktım tarsusta iş makinelerimiz var çok yagmurdan makineleri paydos ettirdim işçileri evine gonderdim canım kar ıstiyodu bora aklıma geldi hafta sonu gidebilirim falan yazmıştı .tarsustan geçtim mersine borayı aradım .oda herhalde kıvılcımmı bekliyormuş 10 dakka sonra yanımda bitiverdi. asvalttan çok karlı yollar çok hoşuma gitti sessiz sakin rally ve offroad bi arada gibiydi çok guzel spinler attık karda eylenceliydi o soguk havada biz yanıyoduk . teşekkurler bora. teşekkurler cem

ne güzel memleketimiz hem yazı hemde kışı aynı gün yaşayabiliyorsun emeğinize sağlık

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,629
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR