2016 model 14 aylık dusterım 41.000 km ye geldi, maşallah iyi bindik ailece, genel ortalamam 7 litre diyebilirim, ama bu 7 litre hiç öyle ideal kullanım ortalamam değil,
otobanda nizami 130-132 sabitliyorum
şehir içinde eco modu tamamen kapalı ve gaza basarım,
arabamda tavan sepeti var, rüzfar direnci yaratır
geçen 15 gün arayla 2 defa adana-bursa yaptım, 2 defa git-gel yaptım
net ölçtüm toplamda 130 litre mazot yakmışım,
adana-ankara yolu arası otoban sabit 130 km (155km yol)
ankara yolu-aksaray arası sabit 120 km (120 km yol)
aksaray-şereflikoçhisar-kulu kavşağı-haymana kavşağına kadar sabit 120km hız (125km yol)
burdan haymana ve polatlıya ara yoldan devamlı hızlı sürüş, 110-130 arası hız, rampalar, virajlar, (100km yol)
polatlı-eskişehir-sivrihisar-inegöl ve bursa, bu arada radar çok olduğu için 110 sabit,
bu temponun aynısı araba gırtlağına kadar dolu halde geri gelindi,
130 litre mazot yakıldı, 820 x 2 = 1640 km toplam yol, ortalama 7,9 litre, siz 8 litre deyin,
tempoyu şöyle anlatabilirim, bütün bu yolu gündüz gözüyle yerleşim birimlerinin içinden geçerek 10,5-11 saatte alıyorlar, benim yolculuğum 8 saat 15 dakika sürdü,
ama arabanın halini görünce helal olsun dersiniz, ben dedim, çünkü kesinlikle nasıl kullandığımın farkındayım ve alternatif jipler 11-12 litrenin altına inmezler, arabada 3 yetişkin,1 çocuk 1 bebek var, tavanda en az 150 kg bagaj var,
kısacası kesinlikle ve kesinlikle duster diyorum, başkada bir şey demiyorum, 4x4 pick up larla önlü arkalı kaba kumda balık avına gidiyoruz arkadaşlarla, ya da kışın ürgüpe gezmeye gittik, siz yüklü bir pick-up ı (marka farketmez) 130 a sabitleyinde görün bakalım ne yakıyor
arkadaşlar araçlarından soğudular, 12 litre ortalama yakan var,