Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yellowfox Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 70
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,230

yellowfox

Yeni Üye
arkadaşlar temmuzda 4*2 laurate duster aldım 10000 kmdeyim. 1500 devirde özellikle 1ve 2 viteslerde bir titreme sesi geliyor aracın ön sol tarafından.nedeni ne olabilir acaba?

Etiketler
Ynt: Dacia Duster - 1500 Devirde Titreme Sorunu

Ya motor bayılıyordur (ki o zaman sol taraftan gelmez) veya mekanik bir problem olabilir. En uygun çözüm servis...

arkadaşlar 10 000 de bir arabada motor bayılması olağanmı ?

Tempus' Alıntı:
arkadaşlar 10 000 de bir arabada motor bayılması olağanmı ?

Kastettiğim bayılma motorun yapısından değil, devir düşüklüğünden... Devrin yükselmesi gerekiyordur ve motor zorlanıyordur. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, o zaman genel bir titreme olması lazım. Bir ihtimal de motor takozları/takozu olabilir.

ne kastettiğimi bilecek kadar tecrübelisiniz,
başka bir şey yazmayacağım.

tecrübem yüzünden bu dusterle ilgili çıkan problemlerin hepsine normalmiş gibi davranmanıza anlam veremiyorum ya. Araç çok yüklü olur ,rampada olur vs az gazdan bayılır anlarım kısmen. Motor gücü düşük. Ama bu şartlar yokken yapıyorsa buna devir düşük geliyor demek normal değil. Yok bu devir kalkışda düşük geliyorsa dustera o zaman motor gücü kasaya yetmiyor diyin anlayayım.

Arkadaş aracındaki sorununu tam izah edememiş, problem bu yüzden sanırım.. Büyük ihtimal 1. vites dışında diğer üst viteslerde 1500 devrinde araç titreme yapıyor olucaktı sanırım sorun, Ali Bey 'de bu şekilde cevap vererek : Tabi ki yapar demiş, bende Ali Bey 'e katılıyorum.

SERKANEFE' Alıntı:
Arkadaş aracındaki sorununu tam izah edememiş, problem bu yüzden sanırım.. Büyük ihtimal 1. vites dışında diğer üst viteslerde 1500 devrinde araç titreme yapıyor olucaktı sanırım sorun, Ali Bey 'de bu şekilde cevap vererek : Tabi ki yapar demiş, bende Ali Bey 'e katılıyorum.

"1500 devirde özellikle 1ve 2 viteslerde bir titreme sesi geliyor aracın ön sol tarafından"

böyle demiş.

üst vites dememişki.

birçok neden olabilir, motor kulağı, şaft balansı vs vs ama hiçbirisi o km deki kazasız bir arabada olmaması gereken şeyler.

ama bu normaldir 1500 düşük devir demek olucak iş değil.

Tempus' Alıntı:
"1500 devirde özellikle 1ve 2 viteslerde bir titreme sesi geliyor aracın ön sol tarafından"

böyle demiş.

üst vites dememişki.

birçok neden olabilir, motor kulağı, şaft balansı vs vs ama hiçbirisi o km deki kazasız bir arabada olmaması gereken şeyler.

ama bu normaldir 1500 düşük devir demek olucak iş değil.

Doğru diyorsun, servis en iyi çözüm.

Arabanın garantisi devam ediyorsa direk götürün nesi varsa bulsunlar , motorun içiyle ilgili , enjektörlerle ilgili , enjektör tesisatı ile ilgili , yakıt pompası ile ilgili bir sürü sorun olabilir. tek söyleyebileceğim bir sorun olduğu kesin normal değil.

servise gittiğinde arkadaş sonucu buraya yazar, hep beraber öğreniriz.

Kürşat bey, ben sadece aklıma gelen (başka araçlardaki deneyimlerimi) ihtimalleri sıraladım. Motor gücünün düşüklüğü gibi bir teşhisim olamaz. Ne ölçtüm ne biçtim. Demek istediğim, fazla güç gerektiren durumlarda gaza az basarsanız motor teklemeye başlar.

Belki de başka bir arıza vardır.

Daha sonra aklıma gelen ihtimal, motor takozu/kulağı oldu. Onu da sonradan yazdım.

Ayrıca probleme normal dediğimi okudunuz mu? Problem zaten işin yolunda gitmemesidir, anormalliktir. İster Duster olsun ister BMW

Bu km. için bu arıza olmalı mı? Hayır. Bunun sorumlusu da Duster fabrikasıdır. "Olur böyle şeyler, Duster'a birşey olmaz" mı dedim, hayır.

Arabayı ben imal etmedim; tüm araçların garantörü değilim; kefili de değilim. Sadece biniciyim.

Sizlerle anlaşıyoruz ama zor oluyor :smiley:

Beni bilen bilir hiçbir araba markası ve modeline garezim yoktur hepsinide kısmetse alır ve binerim. duster'da alıp zevkle binebilirim . Sadece bir sorun varsa bahaneler düşünmek yerine sorun var demeniz daha iyi olur. garantisi devam eden bir araçda çıtırtı duysam servise götürürüm markası ne olursa olsun :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR