Dubai Marina’da Bir Yat Günü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sudeninnotlari Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31
Dubai Marina’da sabah sabah yata binmek açıkçası çok büyük bir beklentiyle yaptığım bir şey değildi. Arkadaş grubumuzla şöyle uygun fiyatlı ama keyifli bir şey yapalım derken bu 60 dakikalık sabah turu denk geldi. Marina Yacht Club’a vardığımızda ortalık sakindi, hava tam kararındaydı. Yata adım attığımızda ne kalabalık vardı ne de gürültü. Herkes kendine bir köşe bulmuş, sessiz sakin güne başlamanın keyfini çıkarıyordu. Motor bile çalışmadan içimden “galiba bu tur düşündüğümden daha iyi olacak” diye geçirdim. Öyle gösterişli, abartılı bir deneyim değil ama ilk dakikadan itibaren çok tatlı bir başlangıç gibi hissettirdi.

Dubai Marina’nın sabah atmosferi gerçekten çok hoştu. Güneş ışığı henüz yumuşaktı, hava günün sıcaklığını toplamamıştı. Bu da sabah yapılan bir yat turunu diğer saatlere göre çok daha rahat hale getiriyor bence. Marina tarafı hafif esintiliydi ama ne üşüttü ne de bunaltıcıydı. Ayrıca ortam tam fotoğraf çekmelikti.

Gemini_Generated_Image_7f9zau7f9zau7f9z.png

Tur paylaşımlı yat turu olduğu için hafif sosyal bir ortam oluşmuştu. Ama kesinlikle kalabalık bir “parti botu” havası yoktu. Bizim turda herkes kendi alanını rahatça bulmuştu; kimisi öne geçip rüzgârı izliyor, kimisi arkada arkadaşlarıyla sohbet ediyor, kimisi ise sürekli fotoğraf çekiyordu. Bu sakin ama sosyal ortam, turun keyfini artıran detaylardan biriydi.

Yatın alt katı klimalıydı, üst katı açık ve manzaralıydı. Sabah güneşi henüz çok tepeden vurmadığı için üst katta oturmak oldukça rahattı. Hava ısınmaya başladığında da alt kattaki klimalı bölüm gerçekten işe yarıyordu.

Tur toplamda 60 dakika sürdü ve bu bir saat, beklediğimden çok daha dolu dolu geçmişti. İlk dakikalarda yat Marina’nın içinden yavaşça süzülüyordu; iki yanda yükselen gökdelenlerin arasında ilerlerken sanki dev bir koridordan geçiyormuşuz gibi hissettim. Sabah güneşi binaların camlarından yansıyınca etraf hafif altın rengine bürünmüştü, gerçekten çok hoş bir atmosfer vardı.

Marina’yı arkamızda bırakıp lagüne doğru açıldığımız anda rüzgâr biraz daha belirginleşti, etraftaki sesler de azaldı. Bir noktada arkadaşlarla aynı anda ileriye bakıyorduk ve o sırada uzakta Atlantis’in o tanıdık silueti belirdi. Yakından geçerken sabah güneşinin altında gerçekten etkileyiciydi; hem büyüklüğü hem parlaklığıyla fotoğraf çekmeden duramadım. O an bildiğiniz heyecanlandım, çünkü Dubai’de böyle bir deneyimi yaşamak çok farklı bir duyguydu.

Atlantis’in yakınından geçtikten sonra, rota boyunca Ain Dubai ve diğer ikonik noktaları gördük. Yat yavaş ilerlediği için her detayı fark edebildik; gökdelenlerin arasından süzülen sabah ışığı ve Marina’nın sessizliği oldukça keyifliydi. Bazı noktalar hızlı geçti ama genel olarak tur hem manzaranın tadını çıkarmamıza hem de heyecan duymamızı sağladı.

Motor sesi rahatsız edici değildi, yat biraz titriyordu ama bu da çok doğal bir şey tabii ki. Çok güzel fotoğraflar çektim ama çoğunlukla anın keyfini yaşamaya odaklandım.

Arkadaşlarımızla birlikte beklediğimizden çok daha iyi bir tur yaşamıştık. Şaşkınlık, mutluluk ve heyecan iç içeydi. O sabah, Dubai Marina’nın üzerinden geçerken hissettiğimiz hafiflik ve özgürlük gerçekten unutulmazdı. Tura dair memnun kalmadığım tek şey, tura yiyecek dahil olmaması ve dışarıdan yiyecek/içecek getirmeye izin verilmemesiydi.

Genel atmosfer samimiydi, hafif enerjikti ama kesinlikle yorucu değildi. Dubai’ye ilk kez gelen biri için kısa ama güzel bir “manzara tanışması” olmuştu. Arkadaşlarımızla olduğumuz için de sohbet, fotoğraf ve manzara üçlüsü çok keyif verdi.

Bu 60 dakikalık Dubai Marina tekne turu kişi başı sadece 92 dirhemdi ve bence fiyatı kesinlikle makul. Tur boyunca şişe su, profesyonel ekip ve kaptan, lagünde rahat bir gezinti ve tamamen klimali alt kat gibi detaylar fiyata dahildi. Süre açısından da tam kararındaydı; ne çok kısa ne de gereksiz uzun. Bence ilk kez deneyecekler için ideal bir tur. Çok kalabalık değildi, herkes kendine vakit ayırabiliyor, manzaranın tadını çıkarabiliyordu.

Yemek dahil olmaması başta biraz eksik hissettirdi ama turu sadece gezinti ve manzara odaklı düşünenler için sorun değil. Yani fiyat/performans açısından çok tatmin edici bir deneyim oldu. Dubai Marina Tekne Turu olarak düşünecek olursanız, hem rahat hem uygun bir seçenek.

Sonuç olarak, Dubai Marina Tekne Turu sakin bir sabah turu arayan arkadaş grupları, çiftler veya ilk kez yat turu deneyimi yaşayacak olanlar için çok uygun. Daha uzun veya yemekli bir deneyim isteyenler ise alternatif turlara bakabilir. Genel olarak biz çok keyif aldık, bu turu kesinlikle tavsiye ederim!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,599
Kayıtlı Üye Sayımız
166,900
Kaydolan Son Üyemiz
gökhan zel

SON KONULAR

Geri