Dusterlerde Fren Ciddi Sorun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan komkarbey Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,663

komkarbey

Kamp I
Yer
Adana-Tunceli
arkadaşlar bugün arabayı çıkarmak için baya uğraştım çünkü kar çoktu. Bazı yerlerde de 2 kişi itekledi(aracım 1.5 4x4) karı yararak çıktım zincirsiz ama sonra biri kablo sarkıyor dedi alttan bir baktım öyle allahtan kopmamış ne kadar tehlikeli bu durum neden düzeltmiyorlar bunu böyle hayati bir şey bukadar basitce monte edilmemeli. Bunun için ne yapabiliriz?

060120131815.jpg

060120131814.jpg

Etiketler
Ne kablosu o yerde dolanan şey fren hidroliği kablosu değildir herhalde... kablo değil çelik boru olması lazım çünkü.

Bu arada o itekleme işi orjinal M+S lastiklerle olmuşsa gayet normal. Lastik tutmuyorsa 4x4 ne yapsın..

bende tam bilmiyorum ama burda bir arkadaş dusterin fren kablosunun karda koptuğunu ve frenlerin tutmadığını söyleyince ben fren kablosu olarak yorumladım. Bir boru içinde ama çelik değil sanki
lastiklerin dördü de kış lastiği conti. Ama yerler buz üstü de kar lastikler tutunamıyor. zincir bağlayacam zaten geçen kış hiç bağlamamıştım ama bu sene çok fazla kar var 60cm ulaştı şimdiden

Azizim, fren kablosu, arkadaşımızın da dediği gibi, çelik boru olması lazım.

Seninki olsa olsa mazot geri dönüşü olabilik. Doğrusu hangi kablolar/hortumlar geçiyor bakmadım ama, öylesine attım. Bi yandan merak da ettim o kabloyu. Bizi merakta bırakmayacağını ümit ederim.

bende anlamadım ama sağ arka tekerin oraya gidiyor kablo. borunun içindeydi sanki tam dikkat etmedim. orda kılıps vardı bizim kabloları duvardan götürürken çaktığımız üzerinde çivi olan beyaz çengel gibi yerine elimle oturtum bulunduğum yerde servis yok servise gidebilirsem burada paylaşırım

Ynt: Dusterlerde Fren Ciddi Sorun

Sarkan parça

El Freni gergi teli...(Arka tekerlere giden ...şaft boşluğundan geçen siyah plastik koruyucu kabı olan malzeme...)...

...muhtemelen sürtmeden dolayı bağlantı yerleri kırılmış...

Ynt: Dusterlerde Fren Ciddi Sorun

böyle önemli parçalar neden bu kadar basit şekilde monte edilir anlamıyorum
kırılmamıştı ağızları açık zaten tekrar taktım ama servise gittiğimde bir önlem aldıracam cıkmaması için

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR