''Ebay'dan GPS Satın Alma Macerası''

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kargagakdedi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,962

Kargagakdedi

Kamp I
Yer
Trabzon
Türkiyeye giriş yapalı 15. günün dolduğu şu gün gps elimde, hemde tam umudumu kesmişken. Zira GPS, telsiz V.b. ürünlerin Türkiyeye gelişinin özel izinlere bağlı olduğunu öğrendiğimde siparişini çoktan vermiştim.15 günlük Gergin bir bekleyişten sonra Trabzon Posta müdürlüğünden bir zarfı, posta memuru elime tutuşturdu ve o an ''işte bu benim bittiğim andır'' diye düşündüm. Kargom gümrüğe takılmıştı ve iade edildiğini belirten bir ihbarname göndermişlerdi. Zarfı moralsiz bir şekilde açtım. Zarfta Gümrük işlemlerimi yapmam için Trabzon Gümrük Müdürlüğüne gitmem gerektiğini oradaki işlemlerin ardından Trabzon Yalıncaktaki posta müdürlüğüne uğramamı istiyorlardı. Okuduğumda aklım karıştı ''eğer yasaklı bir ürün olduğundan çağrlıyorsam neden direkt ürünü geri göndermeden beni işlemler için çağırıyorlar. Ayrıca bu mesaja göre gps gümrükte değil Yalıncaktaydı. Yani büyük ihtimalle sadece gümrük vergisi ödemem için çağrılıyordum. İnternetten bu durumlarda ne yapılması gerektiğine dair bilgiler edindikten sonra hemen Paypal'dan yaptğım ödemeyi gösteren bir çıktı aldım ve hemen yola çıktım. Gümrük müdürlüğüne vardığımda gergindim. (bu arada paypal çıktısında ürünün adından gps kısmını silip navigasyon yazdım) Bir kaç yer sormadan sonra bir bayanın yanına geldim kimlik istedi ihbarname ile birlikte kendisine verdim. Aşağı kata indik orada ne yaptığından emin 40 yaşlarında bir adam belgeleri aldı. Bu arada cihazın kataloğu da ürünün yurtdışından gelen faturasına iliştirilmişti ayan beyan üzerindeki yazılardan ve resimlerden GPS olduğunu anlayabiliyordunuz. Bayan'a paketin değerinin 150 euro'yu aşmadığını neden çağrıldığımı sordum. Bana ' 150 Euro sınırı şahıslardan gelen postalar için geçerli internetteki mağazalardan veya fimalardan yapılan yapılan alışverişlerde sınır 100 Euro'dur'' dedi. Evet yeni birşey öğrenmiştim GÜZEL. O arada 40 yaşlarındaki memur cihazın ne olduğunu sordu bende :'' navigasyon için aldım'' dedim. ''Ne işe yarıyor'' dedi. Ben '' Kaybolduğumda yerinizi jandarmaya veya polise bildiriyor. Ben dağcıyım . dedim. (Allahım ne dolambaçlı yalanlı laflar bunlar) İkna olmuşa benzemiyordu ama bir yandan da işlemlerimi sürdürüyordu bayan bana :''faturam olup olmadığını sordu hemen paypal çıktısını verdim. İncelemelerin ardından en sonunda bana bir fatura çıkardılar. Kaç lira dersiniz tam tamına 20 TL . yani %20 gümrük vergisi. İçimde güller açıyordu ama herşey daha bitmemişti. Adam bayana :'' Bunun yasaklı olup olmadığına baktın mı '' dedi. Tekrar JAWS müziği çalmaya başladı. Bayan '' B. de öyle söyledi ama bakmadım gerek yok'' dedi. OFFFF Allahım bu nasıl bir işkencedir. Sonra faturanın fotokopisini çıkartmam için üst kata gönderildim. Aceleyle gittim çıkarttım ve yalıncaktaki posta müdürlüğünden GPS imi alabilmem için gereken fermanı aldım. Aceleyle çıkıp arabaya koştum zira o kız cihazın ismini google da girip arama yaptırmaya çalışıyordu ama devlet kurumlarının ağır bağlantısı sağolsun bağlanma sorunu yaşıyordu. Hemen arabayı çalıştırıp uçarak posta müdürlüğüne gittim fermanı verdim . 2.5 TL ödeyip cihazımı alıp oradan da kaçtım (Ne heyecanlı değil mi?) Şimdi evdeyim mutluyum. Bir daha GPS siparişi vermeyi düşünmüyorum. Siz de benim gibi şehirde adrenalini hissetmek ve heyecan yaşamak istiyorsanız sipariş vermek için acele edin !

Etiketler
Ynt: ''Ebay'dan GPS Satın Alma Macerası''

Selamlar
hakikaten ciddi heyacan cekmissiniz. hayirli ugurlu olsun cihaziniz, iyi gunlerde kullanmanızı dilerim, reha

Sağolun Reha Bey , gerçekten inanılmaz bir gündü benim için. Bu arada cihazı deniyorum ve evin içerisinde (Çatı katındayım) Full uydu bağlantısı var. Şimdi Türkiye haritalarını ve raster haritalarımı yükliycem. Bu gece uyku yok acısını çıkartmalıyım.

cihazınızı güle güle kullanın,çok emek verilmiş markası nedir öğrenebilirmiyiz,gps cihazı şimdi tüm mağazalarda var,hayırlı olsun

Walla ne diyeyim, iyi kurtarmışsınız, 10 adet gps modülüm 4 aydır gümrükte, tonla belge hazırladık hala bi netice yok. Kendim Tayvan'a gidip bavulda getirseydim daha ucuza gelirdi
Öneri: Yurtdışı, küçük, tek cihazlarınızı normal posta ile hediye paketi içinde getirtin. 15 günü buluyor ama pek sıkıntı çıkmıyor.

Biliyorsunuz; aynı cihazdan tek seferde 2 den fazlası ticari sayılıyor.Üstüne üstlük gpsi normal şarlarda izinsiz Türkiyeye sokamazsınız. İşiniz zor valla . Hadi Hayırlısı.
Bu arada benim aldığım GPS MAGELLAN TRİTON 1500 türkiye fiyatı 1000 TL civarında , cihaz bana 240 lira gibi bir rakama geldi. Açık arttırma ile almıştım. Tabi refurbished olduğunu da belirtmeliyim.

hayırlı ugurlu olsun
valla ben sizin kadar sanslı degilidim aldırmıs oldugum baofeng 3v trb gümrügüne takılp kaldı ankara emniyetinden izin istediler biraz itiraz edince telsizin ankara emniyetiyle ne alakası var bu sefer ordaki kadın icisleri bakanlıgından izin almamı istedi ve beni bilerek yokusa sürdü .geri gönderilmesini istedim halen geride vermemisler orda bekliyor bakalım akibeti ne olur ......

Üzüldüm valla. ama tamamen şans işi . Ben de az kaldı alamayacaktım. Riskli işler gps telsiz vb. şeyler için dediğiniz gibi içişleri bakanlığının ilgili biriminden onay gerekiyor. Ben bir daha denemedim zaten. O heyecan yetti bana. geçmiş olsun .