Kargagakdedi
Kamp I
Türkiyeye giriş yapalı 15. günün dolduğu şu gün gps elimde, hemde tam umudumu kesmişken. Zira GPS, telsiz V.b. ürünlerin Türkiyeye gelişinin özel izinlere bağlı olduğunu öğrendiğimde siparişini çoktan vermiştim.15 günlük Gergin bir bekleyişten sonra Trabzon Posta müdürlüğünden bir zarfı, posta memuru elime tutuşturdu ve o an ''işte bu benim bittiğim andır'' diye düşündüm. Kargom gümrüğe takılmıştı ve iade edildiğini belirten bir ihbarname göndermişlerdi. Zarfı moralsiz bir şekilde açtım. Zarfta Gümrük işlemlerimi yapmam için Trabzon Gümrük Müdürlüğüne gitmem gerektiğini oradaki işlemlerin ardından Trabzon Yalıncaktaki posta müdürlüğüne uğramamı istiyorlardı. Okuduğumda aklım karıştı ''eğer yasaklı bir ürün olduğundan çağrlıyorsam neden direkt ürünü geri göndermeden beni işlemler için çağırıyorlar. Ayrıca bu mesaja göre gps gümrükte değil Yalıncaktaydı. Yani büyük ihtimalle sadece gümrük vergisi ödemem için çağrılıyordum. İnternetten bu durumlarda ne yapılması gerektiğine dair bilgiler edindikten sonra hemen Paypal'dan yaptğım ödemeyi gösteren bir çıktı aldım ve hemen yola çıktım. Gümrük müdürlüğüne vardığımda gergindim. (bu arada paypal çıktısında ürünün adından gps kısmını silip navigasyon yazdım) Bir kaç yer sormadan sonra bir bayanın yanına geldim kimlik istedi ihbarname ile birlikte kendisine verdim. Aşağı kata indik orada ne yaptığından emin 40 yaşlarında bir adam belgeleri aldı. Bu arada cihazın kataloğu da ürünün yurtdışından gelen faturasına iliştirilmişti ayan beyan üzerindeki yazılardan ve resimlerden GPS olduğunu anlayabiliyordunuz. Bayan'a paketin değerinin 150 euro'yu aşmadığını neden çağrıldığımı sordum. Bana ' 150 Euro sınırı şahıslardan gelen postalar için geçerli internetteki mağazalardan veya fimalardan yapılan yapılan alışverişlerde sınır 100 Euro'dur'' dedi. Evet yeni birşey öğrenmiştim GÜZEL. O arada 40 yaşlarındaki memur cihazın ne olduğunu sordu bende :'' navigasyon için aldım'' dedim. ''Ne işe yarıyor'' dedi. Ben '' Kaybolduğumda yerinizi jandarmaya veya polise bildiriyor. Ben dağcıyım . dedim. (Allahım ne dolambaçlı yalanlı laflar bunlar) İkna olmuşa benzemiyordu ama bir yandan da işlemlerimi sürdürüyordu bayan bana :''faturam olup olmadığını sordu hemen paypal çıktısını verdim. İncelemelerin ardından en sonunda bana bir fatura çıkardılar. Kaç lira dersiniz tam tamına 20 TL . yani %20 gümrük vergisi. İçimde güller açıyordu ama herşey daha bitmemişti. Adam bayana :'' Bunun yasaklı olup olmadığına baktın mı '' dedi. Tekrar JAWS müziği çalmaya başladı. Bayan '' B. de öyle söyledi ama bakmadım gerek yok'' dedi. OFFFF Allahım bu nasıl bir işkencedir. Sonra faturanın fotokopisini çıkartmam için üst kata gönderildim. Aceleyle gittim çıkarttım ve yalıncaktaki posta müdürlüğünden GPS imi alabilmem için gereken fermanı aldım. Aceleyle çıkıp arabaya koştum zira o kız cihazın ismini google da girip arama yaptırmaya çalışıyordu ama devlet kurumlarının ağır bağlantısı sağolsun bağlanma sorunu yaşıyordu. Hemen arabayı çalıştırıp uçarak posta müdürlüğüne gittim fermanı verdim . 2.5 TL ödeyip cihazımı alıp oradan da kaçtım (Ne heyecanlı değil mi?) Şimdi evdeyim mutluyum. Bir daha GPS siparişi vermeyi düşünmüyorum. Siz de benim gibi şehirde adrenalini hissetmek ve heyecan yaşamak istiyorsanız sipariş vermek için acele edin !