Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,800

fsirin

Karavan Yönetim
Yer
ISTANBUL
Web
www.nefer.com.tr
19 Mayıs'ı bahane ederek cuma gününü de tatil diye ilan edince 4 günlük bir gezi zamanı açığa çıktı. taiga (Haldun) ve berkcaptp (İlhan Bey) de aynı tarihlerde kazdağları asos tarafına doğru gitmeyi planlamışlardı. Ben de birkaç sene önce gittiğim Kazdağlarına doğru gitmeyi istiyordum.

18 Mayıs akşamı İstanbul'dan kilometre sayacımı sıfırlayıp yola çıktık. Değirmendere sahilinde akşam yemeği için kısa bir mola verdik.
[attachment=1]
Yolda 3.25TL'den mazot bulunca depoyu doldurdum. Gece 24'te Gölyazı'ya ulaştık. Kilometremiz 255 oldu. Küheylan'ı parkettik. GPS: N40.1680;E28.6806. Gece kısa bir gezi yaptık.
Sabeh göl manzarasıyla kahvaltımızı yaptık. Etrafta balıkçılar da ağlarını tamir ediyorlardı. Kurbağalar da konserine devam ediyordu. Kuşlar da en güzel şarkılarını söylüyorlardı.
[attachment=2]
Köprünün yanındaki çay bahçesinde "Ağlayan Çınar" vardı. Üzerindeki etikette 1998 yılında 725 yaşında olduğu yazılı. Gölyazı çok güzel bir yer.
[attachment=3]
Gölyazı da biraz dolaştık.
[attachment=4]
Balıkçı havaya kaldırdığı yayın balıklarıyla güzel bir poz verdi ve yayınlamazı istedi. Büyüklerine 40TL demişti, biz de ufaklarından bir yayın balığını 25TL'ye aldık. Güzelce de ayıkladı.
[attachment=5]

IMG_1904.JPG

IMG_1921.JPG

IMG_1942.JPG

IMG_1951.JPG

IMG_1953.JPG

Etiketler
Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Saat 11'de Gölyazı'dan ayrıldık. Gökçeyazı'ya gelince yemek molası verdik. Yayın balığının birkaç parçasını pişirip yedik. Lezzetli bir balıkmış.
[attachment=1]
Edremit'e gelince tekrar mazot aldım.
Zeytinli köyüne gelince Haldun'u aradım. Meğerse İlhan Bey'in kardeşini karşılamaya Zeytinli'ye gelmiş, benden sadece 50m ötede duruyormuş. El salladı ve buluştuk. Sözleşsek bu kadar buluşamazdık. ;D
[attachment=2]
Kötü haberi de Haldun'dan aldık. Milli parkta gecelemeye izin vermiyorlarmış. Bizim araçlardan da "Minibüs Tarifesinden" 30TL istiyorlarmış. Saat zaten 17 olmuş. Milli park kapısına gelmeden Küheylan'ı parkettik ve yürüyerek içeri girdik. Burası "Hasan Boğuldu" denilen bölge. Şelale güzeldi. Yağmır da ara sıra yağmaya başladı.
[attachment=3]
Çiçekler de her tarafta vardı tabiiki.
[attachment=4]
Şelale de bütün ihtişamıyla gürlüyordu.
[attachment=5]
Ayağımdaki ayakkabi su çekince değiştirmek için Küheylan'a döndüm. Ama yıldırımlar şimsekler önce şiddetli bir yağmur peşinde takır takır bir dolu yağışı başladı. Küheylanda zorunlu kamp yapmaya başladık. kahvemizi yapıp içtik. Bir saat kadar sonra da hep birlikte konaklama yeri aramaya başladık. Dolu ve sağanak yağışına kadar hep gecelek için milli park dışında yaylalık bir yere gitme düşüncesi vardı ama şiddetli yağış sonrası sahilde kalma kararı verdik.

IMG_1963.JPG

IMG_1965.JPG

IMG_1982.JPG

IMG_1984.JPG

IMG_1986.JPG

Önce Güme sahiline gittik. Belediye orada yaşayanların dediğine göre, belediye kıyı yolunu trafiğe kapatmış. Biz de biraz bozulduk ama konaklamak için başka bir yer aramaya başladık. Sahilde pek fazla parlak olmayan gökkuşağı da oluştu.
[attachment=1]
Çevrede birkaç arayıştan sonra Haldun'un tanıdığı olan Hasanaki adındaki tesise gitmeye karar verdik. Hasanaki Altınoluk'da deniz kenarında bir yer. Biz bahçesinde kampımızı yaptık. GPS:N39.5567;E26.6649. Kilometremiz 539 oldu.
[attachment=2]
Sabah da güneşli bir güne uyandık ve kahvaltı keyfimizi burada yaptık. Nermin de denize girip deniz sezonunun açılışını yaptı.
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_1998.jpg

IMG_2003.JPG

IMG_2013.JPG

IMG_2017.JPG

Öğleden sonra Hasanaki'den ayrıldık. Dünkü yağmurlu havadan sonra çok sıcak bir gün bu. Başdeğirmen'e doğru gidiyoruz.
[attachment=1]
Dereden geçiş de yaptık.
[attachment=2]
Başdeğirmende beğendiğimiz bir yere yerleştik. GPS:N39.5791;E26.6500. Kilometremiz 545. Başdeğirmene adını veren eski bir değirmen ve taş köprü var.
[attachment=3]
Yayın balığını bir güzel pişirdim.
[attachment=4]
Yanımızdan akan dere.
[attachment=5]

IMG_2043.JPG

IMG_2047.JPG

IMG_2052.JPG

IMG_2064.JPG

IMG_2070.JPG

Çok güzel resimler , canım yayın çekmedi desem yalan olur. :smiley: Teşekkürler paylaşımlar için bekliyoruz devamını. :smiley:

Kamp alanımız.
[attachment=1]
Eski değirmenin içi.
[attachment=2]
Çiçekler böcekler.
[attachment=3]
[attachment=4]
Yukarıdaki şelaleye ulaşmak için keçi yolundan yürüdük.
[attachment=5]

IMG_2071.JPG

IMG_2087.JPG

IMG_2095.JPG

IMG_2122.JPG

IMG_2126.JPG

Afiyet olsun Ferhat, dereyi görünce, yayın balığını tutunmu diye düşünmeden edemiyorum...Aslında geziler genelde dere kenarları ve göl kenarları olduğunda kimse balık tutup tutmadığından bahsetmiyor, gidilen yerlerde balık tutabilme imkanı varsa tazelik ve beleş ekonomisi adına güzel uğraşı olur....

[attachment=1]
Zorlu ve çok tehlikeli bir şekle dönüşünce geri döndük. Yorgunluğu dere kenarında attık.
[attachment=2]
[attachment=3]
Hatta kendimizi tutamayıp dereye de girdik. Öncü olarak Haldun'u gönderdik. Buzzz gibi bir suyu vardı.
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_2128.JPG

IMG_2170.JPG

IMG_2171.JPG

IMG_2174.JPG

IMG_2186.JPG

Emel, Erdem'i dereye girmemesi için ikna etmeye çalıştı ama nafile o da karşı kıyıya geçti.
[attachment=1]
Ertesi günü yeniden hareket ettik.
[attachment=2]
Adatepe zeytinyağı müzesini ziyaret ettik.
[attachment=3]
Adatepe ve Zeus Altarı gezisine başladık. Küçük bir farecik bizden saklandığını sanıyordu.
[attachment=4]
Zeus altarı için park ettiğimiz yerdeki at ve tayı.
[attachment=5]

IMG_2189.JPG

IMG_2203.JPG

IMG_2222.JPG

IMG_2231.JPG

IMG_2233.JPG

Zeus altarına çıkan yol orman içinden ve çiçeklerin arasından geçiyor.
[attachment=1]
Zeus altarı yolundan Adatepe Köyünün görünüşü.
[attachment=2]
Sonunda Zeus Altarına ulaştık.
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_2236.JPG

IMG_2238.JPG

IMG_2256.JPG

IMG_2258.JPG

Adatepe köyüne geldiğimizde kilometremiz 560'ı gösteriyordu. Küheylan'ın yanına bir başka Küheylan'da parketti. Üstelik film çekimlerinde görev alan bir atmış.
[attachment=1]
Adatepe içinde yürüyüş yaptık.
[attachment=2]
[attachment=3]
Isınan hava ile herkes keyif yapıyordu. ;D
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_2273.JPG

IMG_2276.JPG

IMG_2291.JPG

IMG_2292.JPG

IMG_2293.JPG

Gece konaklamak için çevredeki güzel koylardan birine gitmeyi uygun bulduk. Hedefimiz Kadırga Koyu.
Kadırga koyu gayet güzel bugün sıcak olunca terledim de, kesin denize girerim. Kilometremiz 589 oldu.
[attachment=1]
Yerleştiktem sonra deniz sezonunu ben de açtım. Deniz oldukça soğuktu ama.
Akşam sahilde biraz muhabbet ettik.
[attachment=2]
[attachment=3]
Gece yıldızlar da muhteşemdi.
[attachment=4]
[attachment=5]

IMG_2298.JPG

IMG_2310.JPG

IMG_2313.JPG

IMG_2324.JPG

IMG_2328.JPG

Burası birlikte yolculuğumuzun son noktası oldu. Haldun'lar buradan geri döndü. İlhan Bey'ler ise biraz daha güneye doğru yöneldiler. Biz de bu geziyi marmara turuna dönüştürmeye karar verdik.
Kadırga koyundan ayrılırken teleskoplarını kurmuş olan birine rastladık. Biraz çakma teleskoplardı olduğundan büyük gözükecek şekilde modifiye edilmişlerdi ama ilgilendik. Biraz sohbet ettik. Astronomiden bahsettik. :smiley:
[attachment=1]
Ayvacık'tan zeytin ve zeytinyağı aldık.
[attachment=2]
Ezineden peynir aldık. Suları doldurmak için durduğum bir yerde guguk kuşunun sesini de duydum. Çanakkale yakınlarında manzaralı bir yerde öğlen yemeğini yedik. Çanakkale'den feribıot'a bindik. 25TL aldılar.
[attachment=3]
[attachment=4]

IMG_2345.JPG

IMG_2353.JPG

IMG_2379.JPG

IMG_2383.JPG

Yolda kınıklar çeşmesinde durup suyumuzu aldık.
Tekirdağ'a ulaştığımızda kilometremiz 888 olmuştu. Burada bir kahve molası verdik.
[attachment=1]
Bir dostumuz da yanımıza yaklaşıp bize yoldaşlık yaptı. Biz de birkaç bisküviyi onunla paylaştık.
[attachment=2]
Dolaşmaya çıktığınızda ardınızdan nereye gidiyorsunuz diye baktı. :smiley:
[attachment=3]
İstanbul'a vardığınızda çok sayıda çılgın sürücünün yollarda olduğu, Fenerbahçe bayraklarını salladıklarını gördük. Fenerbahçe şampiyon olmuş sevindik ama çok sayıda tehlikeli şekilde kullanılan ve her an kaza! yapabilecek araçlar yollardaydı. Neyse sağ salim evimize ulaştık. Eve geldiğimizde kilometremiz 1070 olmuştu. :smiley:

IMG_2393.JPG

IMG_2397.JPG

IMG_2398.JPG

Çook güzel. Yine özendirdin :smiley: ağzımın suyunu akıttırdın :D Ferhat. Paylaşım için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri