Fazla Yağ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,744

Etiketler

Ynt: Fazla Yağ?

Azının zarar olduğu zaten malum da , fazlasını motor ustaları şöyle ifade ederler.

Fazla yağ motoru sıkar , hararet yapar.
Ayrıca yağ çalışan aksama çarpma sistemi ile bulaştırıldığı için , aşırı yağ konumunda mikserde çırpılan yumurta gibi yağ köpük yapacak ve bu da yağın kalitesinin bozulmasına neden olacaktır.
Zaten dikkat ederseniz defransiyel karpuzlarının üzerindeki yağ seviye tapaları tam ortadaki merkezin altındadır.Full yağ doldurulması yararlı olsa , bu tapalar da karpuzun üst tarafında olurdu.

En iyisi seviye çubuğunda min. ve max. çizgilerinin tam ortasında olması ama bildiğim kadarıyla eğer araç yüklüyse max. çizgisine yaklaştırmakta fayda var.

Max. çizgisini geçirir ve devirli kullanırsanız karter contası basınç yüzünden yırtılıyor ve yağ kaçağı başlıyor. Bu durumda hem contanın hem de yağın değişmesi gerekiyor. O yüzden kimseye güvenmeyin özellikle bakım sonrası aracınızın yağını kendiniz kontrol edin. Servisiniz "abi çizginin biraz üstünde orda en fazla 200-300gr yağ fazlası vardır hiç bişey olmaz" diyebilir, boşverin onu :smiley:
Başıma geldiği için biliyorum, tecrübeyle sabit :smiley:

Valla bu konuda çok acı bir deneyim yaşadım arkadaşımın dizel kangoo suyla benzinciye girdik yağ ekliyecem dedi ve 4 litre yağ alıp 1 litrede yağ katkısı aldı bunların hepsini motora koymaya kalktı yağ cubuna bak fazla koyma dememe rağmen bana işime karışma diyerek tümünü motora koydu serviste böyle yapıyolar dedi çok mani olmaya çalışsamda beni dinlemedi

Araba çalıştı yaklaşık 100 150 metre sonra bi anda motor devri son devire çıktı motoru kapatmaya çalıştık kapanmıyordu motoru açıp akü den kutup başını söktüm genede motor çalışmaya devam etti yaklaşık 10 dk tam devir çalışıp bir duman çıkarttı aklınız durur trafik durdu kimse yolu göremez haldeydi aracın devri yavşça düştü ve istop etti bidahada çalışmadı egzozdan yere yaklaşık 1 litr yanmış yağ döküldü araç çekiciyle servise gitti ve komple motor yapıldı :smiley:

siz siz olun fazla yağ koymayın...

Fazla yağ yüzünden aracınızın motor devri sona dayanırsa yapmanız gereken 5. vitese takıp ayağınızı debriyajdan çekerek frene basmak, bu şekilde motorunuzu kurtarırsınız, diğer hiç bir hareket motoru durdurmaz, kontağı kapatmak vs.

fazla yağın hiçbir faydası olmaz. yanar zaten.

navaraextreme' Alıntı:
Valla bu konuda çok acı bir deneyim yaşadım arkadaşımın dizel kangoo suyla benzinciye girdik yağ ekliyecem dedi ve 4 litre yağ alıp 1 litrede yağ katkısı aldı bunların hepsini motora koymaya kalktı yağ cubuna bak fazla koyma dememe rağmen bana işime karışma diyerek tümünü motora koydu serviste böyle yapıyolar dedi çok mani olmaya çalışsamda beni dinlemedi

Araba çalıştı yaklaşık 100 150 metre sonra bi anda motor devri son devire çıktı motoru kapatmaya çalıştık kapanmıyordu motoru açıp akü den kutup başını söktüm genede motor çalışmaya devam etti yaklaşık 10 dk tam devir çalışıp bir duman çıkarttı aklınız durur trafik durdu kimse yolu göremez haldeydi aracın devri yavşça düştü ve istop etti bidahada çalışmadı egzozdan yere yaklaşık 1 litr yanmış yağ döküldü araç çekiciyle servise gitti ve komple motor yapıldı :smiley:

siz siz olun fazla yağ koymayın...

bunun olduğu bir starex duymuştum. motor tabi yalan oluyor o kadar üst devirde çalışmaya. ancak fazla yağ ile ilişkisini ben kuramadım. fazla yağ ne gibi bir etki yapıyor? birde böyle takılı kalan bir motorda bence filtreyi elle tıkamak yada egzosu tıkamak arabayı istop ettirebilir.

karter içinde beli bir hava boşlugu kalması lazımdır yag fazla olunca hava boşlugu azalır karer havaldırma borusundan yada sekmanlardan pistonun tepesine yag alır motor devir yükseltir stop edemeyebilirsiniz mühim arızalar çıkartır

Deep' Alıntı:
Max. çizgisini geçirir ve devirli kullanırsanız karter contası basınç yüzünden yırtılıyor ve yağ kaçağı başlıyor. Bu durumda hem contanın hem de yağın değişmesi gerekiyor. O yüzden kimseye güvenmeyin özellikle bakım sonrası aracınızın yağını kendiniz kontrol edin. Servisiniz "abi çizginin biraz üstünde orda en fazla 200-300gr yağ fazlası vardır hiç bişey olmaz" diyebilir, boşverin onu :smiley:
Başıma geldiği için biliyorum, tecrübeyle sabit :smiley:

evet doğru tespit, karter contası, ve daha kötüsü krank keçesi basınçtan yırtılıyor, bu keçe için şanzımanı indirmek gerekiyor buda tecrübeyle sabittir, en doğru nokta max ve min in tam ortası.

en iyisi her zaman kendimiz yağ seviyesini kontrol etmeliyiz.nede olsa başkasının öldürdüğü yılan canlı kalır diye bir ata sözü var

Aracımın yağını kendim değiştiriyrum bi seferinde 200 gr fazla koymuşum düzde ii gidiyodu fakat rampada ii gaz yememeye başladı sora şüphelendim yağ çubuğunu tekrar çektim fazla yağ koymuşum bütün yağı boşaltıp tekrar koydum ve aynı yolda eskisi gibi gaz yemeye başladı yani 200 gram bile motoru etkileyebiliyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.