G.C. 2.7 CRD NİN OFFROAD PERFORMANSI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dr.hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,676

dr.hunter

erteleme....
Yer
konya
2.7 CRD nin arazi performansı ve offroad donanımına uygunluğu konusunda bilgisi olan varmı...Takip ettiğim kadarıyla arazide donanımlı 2.7 crd ye rastlayamadım..Acaba uygun değilmi ...Selamlar..

Etiketler
Ynt: G.C. 2.7 CRD NİN OFFROAD PERFORMANSI

Türkiye şartları için hala offroad kullanımında uzak .yurtdışıda örneklerini gördüm ama burada hiç görmedim . ZJ ye göre biraz daha narin altyapısı , elektorniğin çoğalmış olması gibi eksilerinin yanı sıra ülkemizde WJ yedek parça ve offroad ekipmanı olarak ZJ ye göre dezavantajlı hala .

Yapılsa iyi sonuç vereceğini düşünüyorum . Ama ben hala XJ ve ZJ den yanayım ...

Alt yapı derken neleri kastediyorsunuz acaba..Yani benim merak ettiğim motor gücü ve tork değerleri tatmin etmezmi arazide...Birde Disco 2 ile kıyaslanırsa elektronik dezavantajı aşağı yukarı aynı gibi..Tabiiyakıt tüketiminide göz önünde tutmak lazım..Bu açılardan fikirlerinizi alabilirmiyim..Nacizane bu yolun daha başındayım..Tecrübeli arkadaşlardan yorum alırsak sevinirim..Barış bey ilginize ve değerli yorumlarınıza teşekkürler..Selamlar..

Rica ederim . Bu konularda sitede hayli detaylı tartışmalar var bunlar taramanızı öneririm .

Bununla birlikte aracı ne için alacağınızı nekadar arazi de nekadar asfaltta kullanacağınızı ? Arazide nekadar zorlayacağını ve ne gibi offroad eklentileri yapmayı planladığınızı netleştirirseniz fikir yürütmek daha kolay olur . Bunlara karar vermeden araç seçmek hayli zor olacaktır .

Tork ve güç açısından 2.7 CRD tatmin edecektir . 4.7 alınıp LPG de uygulanabilir .

Haklısınız..Benim amacım lpg falan olmadan aynı zamanda çokta yakıt müsrifi olmadan arazide yol yapmak..Amacım yani 2.7 crd yi seçmemde: 100 bin km. nin altında bir araç edinip gerektiğinde 1000 1500 km.lik keşif gezilerine katılmak tabii bu uzun yolculuklar sürprizlerle doludur..O engellerden diğer arkadaşlardan fazla geri kalmadan aşabilmek..Yani araca narin davranmaktanda kaçınırım..Gerekirse limitler fazlasıyla zorlanır..Selamlar..

sn. dr.hunter 1000-1500 km lil bir geziye katılabilcek hiç bir araçtan geri kalmaz, çünkü bu uzunluktaki gezilerde agresif offroad araçları pek olmaz, agresif mt lastikler pek kullanılmaz, çok kırıcı parkurlara girilmez o nedenle hiç sıkınıtı yaşamazsınız, bir takım at lastikle işinizi görürsünüz, 2'' yükseltmede tercihan uygulanabilir...

Levent bey ...Reklam olmasın ama yaban tv.de izci programı var..Oradaki araçlar benim idealimdeki araçlar..Acaba bu araçlar bahsettiğiniz agresif araçlardan değilmi...

Evet evet onlar agresif araçlar :smiley:

WJ yi o hale getirmek istiyorsanız , Türkiyede çok uğraşırsınız ve çok para harcarsınız . İzlediğiniz üzere ZJ ve XJ bahsettiğinzi şekle getirmek ve uzun-zorlu geziler yapmak açısından son derece uygundur .

Levent hocamın kastettiğidoğru aslında . Genelde uzun geziler çok agresif olmaz . Araçların hepsi sıkı modlu olursa daha sert parkurlara zorlu yerlere girilebilir ama dikkat birinci sıradadır .Mesele Karsın yada Artvinin veya ne bileyim iç egenin bir köyünde kırılmış bir araçla kalmak hoş olmayacaktır .

Israrla belirtiyorum . Doğdu karar verebilmek için öncelikle bu konuyu çok iyi araştırın . Aracı nasıl kullancağınza karar verin . Yani nekadar aslfalt ? Nekadar arazi ? Ne zorlukta arazi ? Hangi modifikasyonlar hedefte ? Bunlar araç seçiminizi doğrudan etkileyecektir . Ve aceleye gelmez zira az biryatırım değil yapılacak olan .

[attachment=1] alabildimmi bilmiyorum..19429650 nolu ilan..Sahibinden kom..Bu araç wj midir..Bu aracı o araçlar gibi yapabilirmiyiz..Selamlar..

19429650k6g[1].jpg

Araç WJ dir . Olur mu olmaz mı diye bir soru yok . Herşey mümkün , yeterki bedeli karşılanabilsin . Lütfen Forumu gözden geçir hocam bunlar ciddi yatırımlar sayılır çok faydasını göreceksin eminim . Bu tür bütün sorularının cevabı forumda mevcut . Sonra aklına takılanları çözmek için herkes yardımcı olmaya çalışacaktır seve seve ...

Elimden geldiğince vede vakit buldukça formu incelemeye çalışıyorum..Fazla vakit bulamıyorum..Daha çok erken...Yani pratiğe geçirmek için..Araştırma ve bilgi toplama aşamasındayım..Umarım sizleri sıkmıyorumdur..selamlar..

Estağfurullah sıkmak sözkonusu değil . Herkes birşeyler paylaşmak için burada . Israrla herkese forumu okumasını tavsiye etmemizin sebebi sıkılmak yada cevap yazmaktan erinmek kesinlikle değil . Asıl sebep insanların birsürü para harcamadan önce para harcayacağı konu üzerine daha çok bilgilenmesi . Ve forumda gerçekten teferruatlı şekilde tartışılmış birçok bilgi bulunduğundan bu bilgilenmeye ciddi yarar sağlaması .

Göeüşmek üzere ...

Kesinlikle haklısınız...Araştırmak öğrenmek dahasonra uygulamaya geçmek lazım..Selamlar..

dr.hunter' Alıntı:
Levent bey ...Reklam olmasın ama yaban tv.de izci programı var..Oradaki araçlar benim idealimdeki araçlar..Acaba bu araçlar bahsettiğiniz agresif araçlardan değilmi...

İzci programındaki " izoff karadeniz keşif gezisi "ndeki 5 nolu zj benimdi ;)

Yaklaşık 4.000 km yol yaptık ve zj lerin konforu gayet tatmin edici. ;)

2.7 wj ler off-road için uygun değil. aslında zj lerde uygun değil biz uyduruyoruz ;D ;D

Şaka bir yana önemli olan uydururken neler yapmak gerekliliği ve kullanırken oluşacak işletim maliyeti.

2.7 wj lerin altında kaç tane radyotör ver biliyor musun ? bir aracın altına yatın bakın adamlar her suya yağa radyotör koymuş yaklaşık 6-7 tane ;) hepsini korumak gerek ...

Ön tamponun altından bakarsanız motor suyu radyotörünün şasenin bile altına uzandığını görürsünüz yaklaşma anında ilk vurulacak yer ... çok dikkatlice bunları korumak, kollamak gerek.

Yoksa olmaz diye bişey yok. 4.7 wj ler deli aletler. spor arabaların çoğuna nal toplatırlar :D :D

Birkaç seneye kalmaz bir sürü modifiyeli wj görürüz...

2 sene önce pek zj de yoktu piyasada. herkes xj diyordu ama şimdi yapılı zjden geçilmiyor ortalık ;)

yapınca her araç olur. öneml olan senden önce yapanların tecrübelerinden faydalanmak ve finansa edebilmek...

Bizi izlemeye devam edin heyecan sürüyor

İZOFF İZCİ YABAN TV HER ÇARŞAMBA 21:00 ;)

Önder hocam konuyu çok güzel açıklamış . Teşekkürler .

dr.hunter' Alıntı:

Olsun olsun reklam olsun ... Her ortam da reklam edilmeli bence :D

İzlemek iyide sonra evde oturması zor oluyo şehirden kaçası geliyor insanın...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,630
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

SON KONULAR

Geri