Ynt: GAP' tan Esintiler...
fotoğraftaki lezzetleri "mardin tabağı" adıyla sundular bize. içindekiler:
kaburga dolması(arzuya göre pirinç ya da bulgur pilavıyla servis ediliyor.)
bumbar dolması
etli ekmek
kapalı lahmacun(yöresel adı sembusek)
kızarmış içli köfte(yöresel adı irok)
eğer aramızda mardin'li arkadaşlar varsa yemekler hakkında yazacaklarımdan dolayı sakın kırılmasınlar.
gap gezimiz sırasında uğradığımız her ildeki yöresel yemekleri severek yedim.
urfa'nın kalbimde ayrı bir yeri var
özellikle gaziantep'teki baklavacılara öyle bir bakışım vardı ki; benim için büyük bir ihtimalle "vah zavallı, hayatında hiç baklava görmemiş herhalde." diye düşünmüşlerdir
ama mardin için -sanırım kullanılan yağdan olsa gerek- aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
yemeklerde kendine mahsus, benim için ağır sayılabilecek bir koku vardı.
mardin içinde öyle bir kültür barındırıyor ki; gezerken insanın zaten açlığı düşünecek hali falan da kalmıyor aslında...