Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,299

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
Menderes Hocamdan rol çalıp bu hafta başlığı ben açtım

18 Aralık 2010 Cumartesi sabah erken (iskenderundan gelenler için zamanı ayarlayacağız) yola çıkacağız.

bu hafta biraz zor olacak umarım hedefe varabiliriz

Hedef neresi mi ?

Şimdilik hesap radarın kuzeyindeki Kızıldağdaki 1750 metrelik düzlüğe çıkmak teorik olarak yol var
sanırım 3 sene önce idi oraya araçla gitmiştim ama oralarda kar var nereye kadar gideriz bilemem.
Daha önceki benzeri denememiz nasıl sonuçlanmıştı bakabilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=27120.msg227934#msg227934

şimdiden cumartesi sabah erken kalkıp "klasik" bir amanoslar aktivitesi yapmak için kendinizi hazırlayın en kalın kıyafetlerinizi, eldiveninizi berenizi botlarınızı çizmelerinizi hazırlayıp kazma kürek halat u kilit ya da çelik karabinalarınızı da hazırlayın derim sucuk ekmek dememe gerek yok sanırım sucuklardan beşler olmayanı ya da kasapta hazırlanmayanını pişirmem demedi demeyin :D :D :D

ayrıca konvoy kurallarını buraya yazayım ezberleyip gelelim

Konvoy Kuralları:

1- Her konvoyda bir LİDER olur ve yerini kendi belirler (15 araç üstü 2 lider). Her konvoyda bir REHBER olur ve önde gider. Özel durumlarda rehber ve lider aynı kişi olabilir.

2- Konvoydaki araçların sırası, lider tarafından telsiz, motor gücü, ağırlık, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

3- Konvoyda uyulması gereken en temel kural, konvoyun bütün halinde kalmasıdır. Hiç bir araç lidere haber vermeden ve çok gerekli olmadıkça konvoydan ayrılamaz, duramaz ve konvoy düzenini bozucu hareketler yapamaz.

4- Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

5- Konvoyu oluşturan araçlar, kısa farları açık olarak yol alırlar.

6- Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu durumlarda telsizle lideri uyarır ve durup bekler. Kavşaklarda, özellikle araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç, arkadaki aracın dönülen yönü gördüğüne emin olmalı, gerekiyorsa bekleyip arkadaki araç geldiğinde hareket etmelidir.

"Her araç bilmelidir ki; kendisinde bir sorun olduğunda, önündeki araç bunu görecek ve sorunu gidermek için gerekenleri yapacak!"

7- Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı hızlı giden araçların sollamalarını kolaylaştırmak için, konvoydaki araçların arasında uygun boşluklar bırakılmalıdır.

8- Dere, çamur, gevşek zemin, kanal geçişi, çok dik rampa, çok dar sıkışık ve geri dönme imkanı bulunmayan yollar gibi "özel geçiş etaplarında", bir araç etabı bitirmeden diğeri kesinlikle girmez.

9- Tüm kararlar LİDER tarafından, kendi belirlediği sistemle verilir. Lider, konvoydaki bir araçta oluşabilecek arıza durumunda, konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verebilir.

10- Lider, "konvoy kuralları"na uymayan aracı ve sürücüsünü "oylama" yaparak konvoydan çıkarabilir

katılacaklar:

1. Yaşar Ergün Suzuki X-90

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

Sevgili Yaşar Hocam,
Geçen sene Amanoslarda hiç kar gördüğümü hatırlamıyorum. Karlı yollar söz konusu ise bu fırsatı kaçırmamak lazım.
Hatta, bu taraftaki Amanoslarda yeterli kar yoksa, İskenderun, hatta Osmaniye'nin karlı dağlarına uzanalım. Erciyes'e bile varım.
"Kar" denilince dayanamam bilirsiniz, hatta "nick'imi kutup ayısı olarak değiştirsem mi?" diye düşündüğüm anlar bile oluyor ;D
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47860.0
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47866.0

KATILACAKLAR:
1- Yaşar Ergün Suzuki X-90
2- BRAVEHEART ve misafirleri.

Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

jeep' Alıntı:
Bizde gelsek mi acaba ????

Buyrun gelin diyeceğim ama 400 km yol yarım günlük iş için tepilmez size kamplı plan yapmamız lazım

size şöyle bir rota önerisi getirsem ne dersiniz ?

burçtan cevizli (lohan) yoluna dönün ufacık kürüm yol çatını geçin sonra tepede sarı çizginin başladığı yere gelin yolun ikiye ayrıldığı ozanlı (pevirge) cevizli yol kavşağında soldan cevizli yönüne devam edin sonra 4 yol ağzını (kürüm, ozanlı, cevizli, burç) geçin ce sağdaki stabilize yol benzeri oluşuma girin daire içine aldığım bayır alanda tarlaların olmadığı her yer sizin :smiley: ama baştan diyeyim zemin kaypak tutunmak zordur traktörcü lazım olursa beni arayın ben yönlendiririm :D

[attachment=1]

detaylı olarak şu yolu izleyebilirseniz süper bir aktivite olur yolun devamı cevizli köyüne gider oradan Antep kolay

[attachment=2]

göktuğ1.jpg

göktuğ detay.jpg

Yaşar Hocam, cumartesi çok uygun. Bu sefer başarırız gibime geliyor (umarım). Başaramadığımız gezideki iskelet kadroyu da getiriyorum. Sabah 06.00 gibi çıkalım.

2- BRAVEHEART ve misafirleri- Suzuki GVitara
3- Kenan Dolapçıoğlu ve Erdoğan Aslan- GVitara
4- Nedim Kavlak ve Alper Asım- NTerrano

4- Nedim Kavlak ve Alper Asım- NİSSAN TERRANO
5-Erhan ALKAYA(ASEM SPOR)-Suzuki Vitara

yasarergun' Alıntı:
Buyrun gelin diyeceğim ama 400 km yol yarım günlük iş için tepilmez size kamplı plan yapmamız lazım

burçtan cevizli (lohan) yoluna dönün ufacık kürüm yol çatını geçin sonra tepede sarı çizginin başladığı yere gelin yolun ikiye ayrıldığı ozanlı (pevirge) cevizli yol kavşağında soldan cevizli yönüne devam edin sonra 4 yol ağzını (kürüm, ozanlı, cevizli, burç) geçin ce sağdaki stabilize yol benzeri oluşuma girin daire içine aldığım bayır alanda tarlaların olmadığı her yer sizin :smiley: ama baştan diyeyim zemin kaypak tutunmak zordur traktörcü lazım olursa beni arayın ben yönlendiririm :D

[attachment=1]

detaylı olarak şu yolu izleyebilirseniz süper bir aktivite olur yolun devamı cevizli köyüne gider oradan Antep kolay

[attachment=2]
Yasar hoca selamlar saat 6 00 hareket saati olacaksa uygun bir saat .
dün parkur kontroluna cıktık karlar çok tepedeydi..sanırım bugun asağılara inmiştir.

asem spor' Alıntı:
5-Erhan ALKAYA(ASEM SPOR)-Suzuki Vitara

nedim abiye deyin 4 çekeri çalışıyorsa gelsin vallahi onun arabayı kimse çekemez :D

erhan hocam çıktığınızdan haberim var
menderes hocamın düşündüğü parkurun girişi çok kötüymüş o nedenle aynı yerde farklı bir yere gideceğiz gibi görünüyor
ayrıca orada yeni karda neresi banket neresi yol belli olmuyor umarım yeni yağan karda gitmeyiz

yasarergun' Alıntı:

[attachment=1]

[attachment=2]

Yaşar Hocam dediğiniz mantıklı, yarım günlük gezi için 400 km yol biraz fazla olur ;D Siz kamplı ve karlı bir güzergah belirlerseniz bizim hataya gelmemiz 2 saat.. Yeni insanlarla tanışıp bilgi alışverişi çok güzel oluyor. Tarsus için de buna benzer bir girişimimiz var.

Belirlediğiniz Güzergahı şimdi sayısallaştırıp gps e yüklemeyi düşünüyoruz. Kesin gitmemiz gerek.. Teşekkürler..

Hava az da olsa ısındı, Cumartesi gününe kadar yağan azıcık kar da erimez umarım. Kar olmazsa biterim ben :'(

Herkese selamlar,

aracım sanayide bir takım değişiklikler yapılıyor. Cumartesi bu geziye ve pazar günüde Hasan Bey, Menderes Hocalarla yapılacak geziye gelebilmeki için çarşamba ve perşembeyi komple Antakya Sanayisinde geçirdim. Bu sayede tahminim, yarın akşama doğru aracımı yüzde doksan alabileceğim. Olur da alamaz isem, bana, halatlarıma, kilitlerime, sucuklarıma yer açacaksınız araçlarınızda :D

5- Erhan ALKAYA(ASEM SPOR)-Suzuki Vitara
6- Erdinç Ediboğlu, Yılmaz Altunay, Mahmut Yıldırım - Ford Ranger
7- Mustafa Çalgın - Jeep Cherokee
8- Feridun Bahadırlı - Ford Ranger
9- Mevlüt Duman - Mitsubishi Pajero
10- Fevzi Karaali - Jeep Cherokee

Yaşar Hocam

Buluşma yeri çevre yolundaki Çekmece-Ballıöz dönemeci olsun mu?

Bir de buluşma saati 06:45'e ne dersiniz? ;D Zor oluyor soğukta erken uyanmak :smiley:

Bu konu ile ilgil arkadaşlar benden telefon bekliyorlar.

Hocam yeni telsizler cumartesiye yetişir mi?

reel eksen' Alıntı:
Yaşar Hocam

Buluşma yeri çevre yolundaki Çekmece-Ballıöz dönemeci olsun mu?

Bir de buluşma saati 06:45'e ne dersiniz? ;D Zor oluyor soğukta erken uyanmak :smiley:

Bu konu ile ilgil arkadaşlar benden telefon bekliyorlar.

Hocam yeni telsizler cumartesiye yetişir mi?

Saat 6 45 uygun
iskenderundan gelecek yok sanırım yakında biz antakyadan bir rota iskenderun bir rota yaparız gibime geliyor yani gümbür gümbür iki ekip olarak geliyoruz iskenderun ekibi de sağlam çıktı

biz toki konutlarının çevre yolu tarafında kisecik girişinde buluşalım ve 6 45 hareket saatidir toplanma saati değil diye bir daha hatırlatalım arkadaşlara
telsizler yetişmeyecek gibi ama bende 7 büyük 3 küçük telsiz var o da yeterli olur
araban çıkmazsa sorun olmaz benim arabanın ister pilot ister co-pilot koltuğu boş istediğine otur :smiley:

Rotamız üzerinde yeterince kar olduğundan emin miyiz ? ::smiley: :-\ ::smiley:
EĞER, halen ve Cumartesi günü toprağı, yolu örtecek kalınlıkta kar yoksa, erimiş demektir.
Erimiş kar da sulu-gevşek çamura neden olmuştur ki, modifiyeSİZ ve arazi lastiği olMAyan benim araç çok zorlanır :-\ ::smiley: :-\

Yaşar bey, merhaba

Benim proğram değişti.
Çaylak olarak :smiley: sizlerle tanışma fırastı buluyorum nihayet.
Biliyorsunuz İskenderundan geleceğim.
06:45 de nereden hareket edeceğiz.?

5- Erhan ALKAYA(ASEM SPOR)-Suzuki Vitara
6- Erdinç Ediboğlu, Yılmaz Altunay, Mahmut Yıldırım - Ford Ranger
7- Mustafa Çalgın - Jeep Cherokee
8- Feridun Bahadırlı - Ford Ranger
9- Mevlüt Duman - Mitsubishi Pajero
10- Fevzi Karaali - Jeep Cherokee
11-Erkin GEDİK-Discovery 2

Buluşma noktasını vermişsiniz dikkat etmemişim.
Uygun saatte orda olacağız
Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.