Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 60
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,297
Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

BRAVEHEART' Alıntı:
Rotamız üzerinde yeterince kar olduğundan emin miyiz ? ::smiley: :-\ ::smiley:
EĞER, halen ve Cumartesi günü toprağı, yolu örtecek kalınlıkta kar yoksa, erimiş demektir.
Erimiş kar da sulu-gevşek çamura neden olmuştur ki, modifiyeSİZ ve arazi lastiği olMAyan benim araç çok zorlanır :-\ ::smiley: :-\

Hocam şimdilik dediğiniz şartlar geçerli ama cumartesi çıkış saatinde kar olmayacağına ya da biz çıkarken karın başlamayacağına dair hiç bir garantimiz yoktur (geçen sene biz çıkarken başlamıştı konuya bakarsanız görebilirsiniz) ama dediğiniz şartlarda sizin aracın altı azıcık sürtebilir onu da dikkatli pilotajınızla minimumda tutacağınızı düşünüyorum. Baktık araca zarar verecek zaten gidiş yolundan dönülecek sizin aracı sağa çeker bizim araçlardan birisine alır devam ederiz dönüşte de sizin araca tekrar sizi kavuştururuz.

erkingedik' Alıntı:
Buluşma noktasını vermişsiniz dikkat etmemişim.
Uygun saatte orda olacağız
Selamlar

erkin bey aramıza hoşgeldiniz bu hafta sizi de aramızda görmekten mutlu olacağız ayrıca iskenderunda da sağlam bir ekibimiz var haberiniz olsun

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartesi)

Doğrusu parkurun ve etrafın çok daha fazla karla kaplı ve buzlanmış olmasını umuyordum AMA asfalttan çıkıncaya kadar hiç kar görünmemesi üzerine umudumu yitirmiştim.
Belli bir noktadan sonra 4-5 km kadarı, yer yer 15-20 cm kalınlığa ulaşan karlı bir parkurda güzel bir gezi oldu.
Katılan arkadaşlarımızın birkaçı DSLR makineleri ile oldukça çarpıcı kareler yakalamış olmalılar, çektikleri fotoğrafları burada paylaşmalarını sabırsızlıkla bekliyoruz ...

Selamlar,etkinliğimiz gerçekten çok güzel oldu grubumuz çok basarılı bir gruptu daha sonraki gezilerimizde umarım daha çok kar ve çamur görürüz...
RESİMLERİ yüklemek istedim elimde çok güzel fotolar var MB yüksek olduğundan yükleyemedim....

EĞER mail gönderip alırken "Outlook Express" (windows ile birlikte kurulan email programı) kullanıyorsanız; büyük boyutlu fotoğrafları toplu halde küçültmenin pratik bir yolu var: Foruma göndermek için boyutu küçültülmesi gereken fotoları "ctrl" tuşunu basılı tutarak seçin, sonra birine sağ tıklayıp "gönder" -> "posta alıcısı"na tıklayın, bu noktada "outlook express"den boş bir email sayfası açılırken, ayrıca küçük pencere de açılıp: resimler "orjinal boyutta kalsın" veya "küçültülsün" şeklinde 2-3 seçenek karşımıza çıkıyor. "Küçültülsün"e tıklayınca da boyutlarını forumda yayınlanabilecek hale getirmiş oluyor ve fotoları (boyutları küçültülmüş halde) o boş email sayfasına EKLİ olarak yerleştiriliyor, sağ taraftaki ataç işaretine tıklayıp "ekleri kaydet"e tıklayarak boyutu küçültülmüş o fotoları dilediğiniz bir klasöre kaydedip, oradan da foruma yükleyebilirsiniz veya dilediğiniz bir arkadışınıza da email olarak da gönderebilirsiniz....

Gezi gerçekten güzel oldu.
Bende daha fazla kar beklentisi içindeydim.
Aracımı ve kendimi deneme anlamında ilk fırsatım oldu.
Daha nice güzel ve zor etaplar için programları bekliyoruz.
Organizasyon için Yaşar beye de teşekkür ediyorum.

Yaşar Hocam,
Gezilerimizin her biri forumda ayrı bir yerde. NEDEN, duyuruyu yapıp geziyi gerçekleşirdikten sonra, fotolar eklenince tüm gezileri "OFF-ROAD GEZİLERİMİZ"->"AKDENİZ Bölgesi" forumuna taşımıyoruz? Fotoğraflar eklenince hepsi aynı forumda bulunur. Bu konuda ne düşünürsünüz?

Geziden döneli neredeyse 2 gün geçti, aramızdaki o kadar fotoğrafçıdan hiçbirisi fotoğraf eklememiş.
"İş başa düştü" diyerek ilk kez aramızda bulunan sevgili dostum ve co-pilotum Bülent'in, yeni aldığı ve sanırım doğada ilk kez kullandığı fotoğraf makinesinden birkaç kareyi email adresime yollamasını istedim. Yeni makinesinin özelliklerini kullanmaya alışınca eminim çok daha güzel kareler yakalayacaktır.

18-Aralık-2010 Cumartesi günü buluşma noktasından Amanoslara doğru hareket ettik. Başlangıçtan kardan hiçbir iz yoktu.
[attachment=1]

Epey bir yükselip kuzeye dönünce karla kaplı zemine ulaştık AMA hala kayda değer değildi.
[attachment=2]

Yükseldikçe karın kalınlığı da arttı. Doğaya ayrı bir güzellik katmıştı. Balçık halindeki yollarda kullanmayı hiç sevmiyorum AMA yollar karlı olunca akan sular duruyor benim için
[attachment=3]

Önümüzde giden Kenan ve Yaşar Beylerin karda açmış olduğu izler olmasa işimiz çok zor olurdu.
Nitekim daha ilerde daha da kalınlaşan karda, izden biraz sapınca az kalsın kara saplanıyordum.
[attachment=4]

Doğa karla bir başka güzel.
[attachment=5]

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Fotolara devam...
Uzaklarda bulutlar yer yer ormanı yorgan gibi ötrmüştü.
[attachment=1]

Herzamanki klasiğimiz mangalda BEŞLER fermente sucuk, közlenmiş biber ve Erdinç Bey'in semaverinden içimizi ısıtan çay...
Gökkuşağı altında daha bir keyifliydi.
[attachment=2]
Bendeki fotolar bu kadar, diğer katılan arkadaşlarımızdan çektikleri fotoları bekliyoruz...

6.jpg

7.jpg

off...sucuk kokusu buraya kadar geldi.. ;D ;D

güzel gezi olmuş...paylaşım için teşekkürler..

BRAVEHEART' Alıntı:
Yaşar Hocam,
Gezilerimizin her biri forumda ayrı bir yerde. NEDEN, duyuruyu yapıp geziyi gerçekleşirdikten sonra, fotolar eklenince tüm gezileri "OFF-ROAD GEZİLERİMİZ"->"AKDENİZ Bölgesi" forumuna taşımıyoruz? Fotoğraflar eklenince hepsi aynı forumda bulunur. Bu konuda ne düşünürsünüz?

Hocam konu moderatörü arkadaşlar yılda bir ya da iki kez bizim gezileri akdeniz alt başlığına taşıyorlar.

Yaşar Hocam parkur ve gezi harikaydı. Hocam sizin önderliğinizde Kisecik üzerinden bir Hacıahmetli ve sonrasında bir çamur banyosu yapalım ne dersiniz?

Cenk Hocam fotoğraflar ve açıklamalar çok güzel. İlk fırsatta Mahmut Bey'den fotoğrafları ve videoları alıp ben de ekleyeceğim.

Selamlar, bende Erdinç beye katılıyorum
yasar hocam hacıahmetliye bir parkur yapalım

Ynt: Gezenbilir Hatay Grubu Amanoslar Offroad Etkinliği (18 Aralık 2010 Cumartes

çamur parkuru mu istiyoruz ?

Bu hafta radarın altına gidiyoruz oradan hacıahmetliye 15 senedir kullanılmayan :D yoldan geçeceğiz. Kisecikten hacıahmetliye giden ve sarıgölden geçen yol asfalt gibi. Ayrıca karayollarından tanıdık ayarlayın yoksa battığımız yerden bahara kadar çıkamayız :D

Bu hafta sucukları karşıdaki karla kaplı tepede yapacağız.

Tabi bu hafta kar yağarsa daha da hoş olacak :smiley:)

Var mıyız ?

Hocam teklifiniz Hamdi Bey'in teklifinden çok daha güzel :D Lakin forumda mesajınızı okur okumaz, bugün 07:30 gibi bende komutana Yaşar Hoca'nın teklifini kabul ediy.......... diyemeden, benim komutandan bu pazar için sert bir veto geldi ;D Altı üstü arka arkaya 4 Pazardır evde yoktum ;D

Geçenki cumartesi günü gibi olursa ben gelebilirim veya 02 Ocak Pazar günü gelebilirim. Şayet 02 Ocak Pazar günü olursa katılımın bir hayli yüksek olacağının kokusunu alıyorum gibi :smiley: :smiley: Karar sizlerin

Yaşar Hocam telsizlerle bir başka güzel off-road. Telsizleriniz emanette, size mantı ısmarlamadan 10 adet telsizi geri vermem ona göre :smiley:

Yasar hocam bende çok gelmek istiyorum....fakat bu pazar uygun değilim 2 ocak için şartlarımı sonuna kadar zorlarım...
ayrıca havaların ısınması yukardaki karların erimesine sebeb ..2 ocakta çok fazla kar olur diye düşünüyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR