Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 66
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,526

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Bayram tatili günlerini fırsat bilerek İzmir'den arkadaşımız Sibel Bayçin ile yine dağa kaçtık.
Bu seferde birilerini davet etmeye fırsatımız hem oldu hem olmadı.

Kamp atacağımız yere 3 saatlik bir yürüyüşten sonra ulaşıldığı ve full malzemeli çanta ile yürüneceği için kimseyi davet etmeyi düşünmedik. Davet ettiğimiz arkadaşlarında işleri olunca 2 kişilik güzel bir kamp oldu.

Buyrun Etkinlik Fotoğraflarına ;

Yukarı Kızlca Beldesi meydanında çay molamızdan. Sibel hn. GPS kayıtlarını kontrol ediyor.
ekerBayram-Kamp004.jpg

Belde Camisi.
ekerBayram-Kamp005.jpg

Kamp yerine olan yürüyüşümüz başlıyor. Rakım 245 metre.
ekerBayram-Kamp006.jpg

Uzun ince bir yoldayım.
ekerBayram-Kamp007.jpg

Gidiyorum gündüz gece.
ekerBayram-Kamp008.jpg

Etiketler
Ynt: Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

Hedefimiz saat 12 yönünde.
Kamp atacağımız düzlük ise zirvenin 400 metre aşağısında.
ekerBayram-Kamp009.jpg

Yukarı Kızılca Beldesi orman içi piknik alanı. Resmi bir tesis yoktur.!
ekerBayram-Kamp010.jpg

Yürüyüşümüzün başladığı ilk bölüm. Bu bölümden sonra tüm yürüyüşümüz orman içi patikalar arasında yapıldı.
Rakım 350 metre
ekerBayram-Kamp011.jpg

Tırmanışımız hafif eğimli patikalar ile başladı.
ekerBayram-Kamp012.jpg

Sık orman dokusu içinde zaman zaman kaybolan patikalar üzerinde yürüyorduk.
ekerBayram-Kamp013.jpg

Ynt: Gezenbilir İzmir; Kemalpaşa Y.Kızılca Mahmut Dağı Kamp ve Zirve Yürüyüşü (21-22 Eylül 2009)

Patika üzerinde ki bitki dokusuna da dikkat ediyoruz ağır sırt çantaları ile tırmanıyor olsakda.
ekerBayram-Kamp014.jpg

Hımmm. Kaybolmak istiyorum bu ağaçların arasında. Tutmayın beni :smiley:
ekerBayram-Kamp015.jpg

Tırmanışa devam ediyoruz. Hedefimiz 980 metrede bulunan Mahmut Dağı Düzlüğü.
ekerBayram-Kamp016.jpg

Devrilmiş koca ağaçların yanında bulunan patikalar otobanımız. ;D
ekerBayram-Kamp017.jpg

Sonunda 530 metrede bulunan düz patikaya ulaştık. 300 metrelik bir yan geçiş yapacağız.
ekerBayram-Kamp018.jpg

Sık orman dokusu demiştim değil mi.?
ekerBayram-Kamp019.jpg

Susuz bir çeşme ve ilk orman yolu. Bu yolun diğer ucu Kemalpaşa Dereköy'e çıkmakta.
Rakım 530 metre.
ekerBayram-Kamp020.jpg

Full yüklü çantalar ile tırmanmamız gereken yamaç önümüzde.
Fotoğrafta hayli dik görünüyor olsa da ; Parkur hafif eğimli varyant tarzı patikalar sayesinde zorlanmadan yükselme imkanı sunuyor bizlere.
ekerBayram-Kamp021.jpg

Tırmanışa devam eden Sibel Hanım.
ekerBayram-Kamp022.jpg

Bol bol fotoğraf çekme molası veriyoruz nefes düzenleme bahanesi ile. ;)
ekerBayram-Kamp023.jpg

Parkur üzerine bir dinlenme köşesinde makinanın otomatik çekim modunu kullanıyoruz.
ekerBayram-Kamp024.jpg

Moladan sonra tırmanışa devam.
ekerBayram-Kamp025.jpg

Hımm. Keçiler yemediğine göre bizde yemeyelim. :smiley:
ekerBayram-Kamp026.jpg

Biraz daha yakından bakmak isterseniz.
ekerBayram-Kamp027.jpg

Güzel yükselmişiz değil mi.?
Tebrikler bizlere.
ekerBayram-Kamp028.jpg

Kamp alanımıza 400 metre mesafe kala son patikalar.
ekerBayram-Kamp029.jpg

Ağaçların büyüklüğüne dikkat.!
ekerBayram-Kamp030.jpg

Vee Yukarı Kızılca Mahmut Düzlüğü kamp alanı. İlerde ki dağ çeşmesinden sicim iplik kalınlığında olsa da su akıyordu ve içimiz rahatladı.
ekerBayram-Kamp031.jpg

Çadırlarımızı kuracağımız küçük çimenlik alan. Eğimli olsa da hiç yoktan iyidir.
ekerBayram-Kamp032.jpg

Ben fotoğraf peşinde koşarken ağır çantası ile yavaş yavaş tırmanışa devam eden Sibel Hanım.
Yavaş yavaş dediğime bakmayın. Bu parkuru günübirlik trekking grupları bile 3 saatte önce alamıyorlar.
Sürekli mola vermek zorunda kaldıkları için zamanın nasıl geçtiğini bilemiyor insan.
Fotoğraflarımızda saat olduğu için ne kadar seri yürüdüğümüz görünüyor.
Ben bile şaştım bu hızımıza.
Tebrikler Sibel Hanım.
ekerBayram-Kamp033.jpg

Kısa sürede imece usulü ile çadırlarımızı kurduk.
Gzenbilir Pankart farklı arkadaşda kalınca tişörtü pankart niyetine astım.
ekerBayram-Kamp034.jpg

Devamla ;
ekerBayram-Kamp036.jpg

Geç öğlen yemeğimiz;
ekerBayram-Kamp037.jpg

Felsefemiz ;
"Eşşek gibi taşırım,Kral gibi yaşarım."
ekerBayram-Kamp038.jpg

kamp yerine geldiğimizde daha önceki kullanıcıların bıraktığı kamp ocağının ilk hali.
ekerBayram-Kamp039.jpg

Bu da TezzMertek'in elinin değdiği yeni kamp ocağımız ve ızgara şişlerimiz.
ekerBayram-Kamp040.jpg

Kendilerini yakacak kibriti dört göz ile bekleyen odunlar. ;D
ekerBayram-Kamp041.jpg

Başka bölgelerdeki yağmur ve doluya inat. Günlük güneşlik bir havada kamp yapıyorduk.
Arife gününden gelmediğimize yanıyoruz şimdi.
;)
ekerBayram-Kamp042.jpg

Katlanır su bidonlarına içme ve kullanma suyu dolduruyoruz.
Kullanma ; Kamp etkinliklerinde sürekli ayağımızda duran ayakkabılar zaman ile terlemeye sebeb olur.
Geç saatte karanlık havada uyku tulumuna girerken acemi kampçılar ayaklarını yıkamayı akıllarına getirmezler ve güzelim uyku tulumlarını daha ilk kampta tarumar ederler.
Bu durumun önüne geçmenin en kolay yolu bir adet pet şişeyi daha hava kararmadan çadırınınızın yanına koymalı ve tuluma girerken ayaklarınızı yıkamalı.

ekerBayram-Kamp043.jpg

Kampta ki su ihtiyacımızı karşılayan dağ çeşmemiz. Çeşme dediğime bakmayın basit bir hortumdan akan kaynak suyu.
ekerBayram-Kamp044.jpg

Kamp alanının genel bir görünüşü.
ekerBayram-Kamp045.jpg

Hımm neydi bunları ismi ;
ekerBayram-Kamp046.jpg

Hah Alıç , bazı bölgelerde Ahlat da deniyor. Meyveler güzel olgunlaşmış sulu ve tatlıydı.
Ham hum Şaralop ;
ekerBayram-Kamp047.jpg

Kamp yerinden Yukarı Kızılca'nın görünüşü.
ekerBayram-Kamp048.jpg

Bir başka açı ;
ekerBayram-Kamp049.jpg

Kamp ateşi karşısında rahat oturmak için kütük taşıyorum.
ekerBayram-Kamp050.jpg

Akşam üstü kısa bir trekking turu yapalım dedik.
ekerBayram-Kamp051.jpg

Tura devam ediyoruz.
ekerBayram-Kamp052.jpg

Waw. Mahmut Dağına ilk gelişim 1995 Eylül ayı idi. Bu zamana kadar en az 20 kez gelmiş olmama rağmen bu patikayı yeni gördüm.
Öğrenmenin yaşı yokmuş. ;D
ekerBayram-Kamp053.jpg

Biraz da yakın çekim.
ekerBayram-Kamp054.jpg

Mahmut Dağı zirvesi (1389 metre)
ekerBayram-Kamp055.jpg

Sol alt köşe de Kampımız , Sağ üst köşe de ise Zirve'de bulunan Orman Yangın Gözetleme Kulübesi.
ekerBayram-Kamp056.jpg

Yukarı Kızılca Sivri Tepeler. Bu açıdan bakınca sivriliği nerede diyorsunuz biliyorum da. Kuzey yönünden baktığınız zaman dimdik uzanan ike kule gibi görünüyorlar.
ekerBayram-Kamp057.jpg

Soldan Sağa ;
Yukarı Kızılca - Aşağı Kızılca ve Armutlu Beldeleri
ekerBayram-Kamp058.jpg

Kısa yürüyüşü bitirerek kampa döndük.
ekerBayram-Kamp059.jpg

Akşam yemeği için acılı sucuklarımızı şişlere geçirdik. ;)
ekerBayram-Kamp060.jpg

Kamp ateşimizin kor olmasını bekliyoruz.
ekerBayram-Kamp061.jpg

Kam ocağının biraz yanında küçük bir kare çukur kazıyorum. Ateşin içinden çektiğimiz yanmış odun korlarını bu çukura doldurarak sucuk şişlerini yerleştiriyoruz.
ekerBayram-Kamp063.jpg

Kamp ateşimiz alev alev yanarken sucuklarımız aheste aheste pişmekle meşgul. ;)
ekerBayram-Kamp067.jpg

Sucuklarımızın pişmesine yakın yemek sonrası Çay & Kahve keyfi için çaydanlıkta ateşin yanında yerini almıştı.
ekerBayram-Kamp068.jpg

Kamp soframızı da kurduk.
Patates Salatası - Kabak Mücver - Yeşillik - Kuru Soğan (Dağda bir numaralı favorim) ve Acılı Sucuklarımız.
ekerBayram-Kamp069.jpg

Yemek bitti şimdi Çay & Kahve Keyfine geçiyoruz.
ekerBayram-Kamp070.jpg

Çayını yudumlayan Sibel Hanım.
ekerBayram-Kamp072.jpg

Yarın ki Zirve kumanyamızı da hazırlayalım dedik.
ekerBayram-Kamp073.jpg

22 Eylül Sabahı. Karşı yamaçta çoban köpekleri dolaşmaya başlamış bile.
ekerBayram-Kamp076.jpg

Güneş yükselirken kampa doğru ateşimizi yeniden canlandırıp çaydanlığı oturtdum ocağın üzerine.
ekerBayram-Kamp077.jpg

Çay suyumuz fokur fokur kaynamaya başladı.
ekerBayram-Kamp078.jpg

Biraz Daha yakından.
ekerBayram-Kamp080.jpg

Kısa bir kahvaltıdan sonra yanımıza almayacağımız malzemelerimizi çadırlara yerleştiriyor ve zirveye doğru yürüyüşe başlıyoruz.

ekerBayram-Kamp081.jpg

Kampımızdan yavaş yavaş uzaklaşıyoruz.
ekerBayram-Kamp082.jpg

Orman içinde ki belirgin patikaları takip ederek zirveye giden en uygun rotaya giriyoruz.
Kamp yerinden zirveye giden 3 farklı parkur var.
ekerBayram-Kamp083.jpg

2.Araç yoluna ulaştık.
Bu araç yolunun başı Kemalpaşa Dereköy-Gökköy den başlıyor ve Zirvede bulunan Orman Yangın Gözetleme kulübesine kadar edevam ediyor. Nejat ağabeyin bilgisine.
İlave not: Bu yol sonundan kamp alanına yürünecek mesafe 450 metre. Rakım farkı 150 metre.
ekerBayram-Kamp084.jpg

Gece gündüz sıcaklık farkı çok olduğu için ortam çok nemliydi ve bu sayede epey gelişme göstermiş mantarlar.
ekerBayram-Kamp086.jpg

Farklı cinsler.
ekerBayram-Kamp087.jpg

Düz yolda Zirveye bağlanan patika başlangıcına ulaşmaya çalışırken.
ekerBayram-Kamp088.jpg

Patika başlangıcına gelerek traversler ile yükselmeye başladık hemen.
ekerBayram-Kamp089.jpg

Beni takip ederek gelen Sibel Hanım.
ekerBayram-Kamp090.jpg

Sivri Tepelere bir başka açıdan bakalım şimdi.
ekerBayram-Kamp091.jpg

Zirveye bağlanan dağ yolu üzerinden manzara fotoğrafı. Solda kalan büyük kütle Nif Dağıdır.
ekerBayram-Kamp092.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR