Ynt: Gezenbilir Karavan Bölümü Yeni Yönetim Yapılanması
Gezenbilir'de Karavan bölümü açıldığından beri takipçisi olan bir üye olarak önce Özdal'ın, sonra kısmen benim, en çok da Cem'in emeği geçmiştir. Cem'in siteye yeni üye olduğu
dönemde yaptığı bir güncellemeyi burada tekrar anmakta fayda var:
" Büyükşehirlerin sıkıntılı karmaşasından ve günlük yaşam stresinden uzaklaşmayı düşünen hemen herkesin aklının bir köşesinde kaçıp gitmek, belki ancak emekliliğinde de olsa, küçük bir yelkenli sahibi olup özgürlüğe yelken açmak düşüncesi bulunur. Zamanı geldiğinde kimileri cesaret edemez, kimileri daha maceraperesttir, denemekten zarar gelmez der. Daha önceden tuzlu sukarın yakıcı aşkıyla zehirlenmiş olanlar ise tüm yaşantılarını ve ekonomik birikimlerini o ana göre planlar ve bir an önce ulaşabilmek düşüncesiyle yanıp tutuşurlar.
Aradan yıllar geçer. Deniz o ilk gençlik yıllarında bırakılan deniz değildir. Kirlenmeye başlar. Rengi değişir. Denizde yaşanan dostluklar unutulmuş, dostların izi kaybedilmiş, geriye kalanlar da değişmiştir. Üç tarafı denizlerle çevrili güzel ülkemizde denizcilik teşvik edilip destekleneceğine köreltilmiş, özellikle de amatör denizciliğin önüne türlü bürokratik engeller konulmuş, gerçek denizseverler karada yaşamaya mahkum edilmiştir. Dövize endeksli tekne fiyatları almış başını gitmiş, yalnızca tekne sahibi olmak değil, tekne sahibi olup masraflarını karşılayabilmek de orta bütçeli insanlar için imkansız hale gelmiştir. Doluya koyarsın almaz, boşa koyarsın almaz. Hayallerin, umutların tükendiği noktadır bu.
Derken... Gezenbilir diye bir site keşfedersin. Doğa sporları, kampçılık, trekking, karavan... Evet evet neden olmasın ki? Karavan pekala olabilir. Hem daha az satınalma maliyeti, hem daha az masraf... Yüzen bir evim olmasa da tekerlekli bir evim olabilir. Hem de daha kısa zamanda...Yaşamında köklü değişiklikler yapmaya gerek kalmadan... Belki yeni dostlar... Yüzünüzün bir köşesinde yeniden beliriveren tanıdık gülümseme... Gözlerinizde aniden parlayan o bildik ışık...
Kısaca benim hikayem... Gezenbilir ile tanıştıktan sonra geriye kalan yaşantımı amfibik formda sürdürmeye karar verdim. Kimbilir belki sıkıntıları da olur, sürüngen forma evrimleşirim Olsun alışırım. İçinde doğa olduktan sonra nerede yaşadığınızdan çok ne yaşadığınız ve nasıl yaşadığınız önemli.
Umarım beni de aranıza kabul edersiniz.
Tüm doğa ve kültür dostlarına merhaba!"
Merhaba sevgili Cem, hoşgeldin...