Grand Cherokee 5.2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dryanilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,692

dryanilmaz

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. 97 model bir G.C. 5.2 almak üzereyim. Vergi ve yakıt mevzusunu biliyorum . Araç arkadaşımın, dolayısıyla muhtemelen piyasaya göre uygun alacağım. Ağır bakımların hepsi yapılmış masrafsız bir araç. Hatta tüm bakımlarını Bostancı'da Performans diye bir yerde Recep Ustaya yaptırıyormuş. Arkadaşım yakıt hariç yıllık 4000-5000 tl gibi bakım masrafı olduğunu fakat kendisinin pazarlık yapmadığını pazarlıkla bu rakamın biraz aşağı çekilebileceğini söylüyor (arkadaş maddi açıdan çok rahattır). Bu fiyata(fiyatı henüz netleştirmedik, genel anlamda söylüyorum) bu donanım ve güçteki başka bir araç bulamayacağım için yakıt ve vergiyi gözardı ediyorum. Sizlerin önerileri nelerdir. Ne kadara alırsam iyidir. Satmak istesem ne kadara hemen müşteri bulabilirim. Usta ve masraflar konusundaki fikirleriniz nelerdir. Ucuz ve kaliteli iş yapan bildiğiniz ustalar var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Grand Cherokee 5.2

yıllık bakım masrafı o kadar olan bir araç alınmamalı diye düşünüyorum

ayhana' Alıntı:
yıllık bakım masrafı o kadar olan bir araç alınmamalı diye düşünüyorum
[/quot]

Kullandiginiz arac nedir acaba?? Bence reel rakamlar konusunda biraz daha arastirma yapip oyle yorum yapilmali basliklarda, bilgiye, tecrubeye dayali ve objektif yani...

5.2 lerin yillik masrafi hicbir kosulda o rakamlar degildir, bence ustaniz veya servisinizden rakamlari sorgulamalisiniz, cidden ama cidden abartili rakam bunlar. Uygun rakam derken 16.000 yeterli bir rakamdir...

Gerçekten ilginç bir dialog olmuş. Aracın fiyatı zaten belli, yıllık 4-5 bin TL bakım masrafı varsa, 2-3 yıl sonra aracın fiyatı kadar masraf yapılmış olur? Bu işte bir yanlışlık olmasın?

Destekleriniz icin hepinize cok teşekkür ederim
Bahsettiginiz hesapları tabiki ben de yaptım
Yıllık 4000-5000 TL bana da yüksek geldi fakat hiç bu araçlardan kullanmadığım icin net emin olamadım
Açıkcası su anki fikrim aracı almak yönünde
Anadolu yakasında hatta mümkünse Kartal'a yakın biryerlerde iyi bir usta bilen var mı

Bostanci oto sanajide "jeepgarage", Davut ustaya goturun, size ne var ne yoksa soyler, karariniz dogru bir karar, arac temizse kacirmayin, ben 5.2' mi yeni sattim 4.7 WJ alayim diye ama cidden kararsizim su an, 5.2 alabilirim tekrardan, o derece keyifli bir aractir, hem sehirde hem de arazide....

dryanilmaz' Alıntı:
Destekleriniz icin hepinize cok teşekkür ederim
Bahsettiginiz hesapları tabiki ben de yaptım
Yıllık 4000-5000 TL bana da yüksek geldi fakat hiç bu araçlardan kullanmadığım icin net emin olamadım
Açıkcası su anki fikrim aracı almak yönünde
Anadolu yakasında hatta mümkünse Kartal'a yakın biryerlerde iyi bir usta bilen var mı
Kartal Oto Sanayi'de İlfer Oto var (İlyas Usta). Kendisi zaten off-road şampiyonu. Her dakika araç söküp takıyor. Benim ZJ'yi ilk ona götürmüştüm ve tüm bakımını yapmıştı. İsterseniz O'na da bir gösterebilirsiniz. Ünlü ve tam bir ustadır kendisi...

Sagolasin hocam. Cevremdeki insanlar muhtemelen hic kullanmamis olmalari nedeniyle alma diyorlar. Sizin bu yazdiklariniz buyuk moral oldu. Peki bu arada Davut ustanın telefonu var mıdır
Arabayı Pazartesi aksamı birkaç gün denemek icin alacağım
Hem kullanım deneyimlerimi hem de ustanın söylediklerini yazar sizlerin değerli görüşlerinizi de alırım

Hocam İlyas ustanın telefonu var mı
Madem isini ehli bir usta bana yakın olması nedeniyle tercih sebebim olabilir

0216 5732741 web adreside sanirim soyleydi "jipgaraj.com.tr" kolay gelsin, kartaldaki ustam da size yakin, artik sizin tercihiniz , kolay gelsin ve hayirli olsun....

Arkadaşım araç yorgun ve dökükse, demiş olduğun masraf çıksa bile zevkle binemeyeceğini belirtmek isterim.Düzgün ve temiz bir ZJ nin yıllık bakım masrafı 500 tl yi geçmez,ben şahsen 2 yıldır ZJ kullanıyorum 2 yılda yaptığım masraf 500 ü bulmadı .Düzgün araç bul yakıtını düşümezsen binmeye doyamazsın.

dryanilmaz' Alıntı:
Hocam İlyas ustanın telefonu var mı
Madem isini ehli bir usta bana yakın olması nedeniyle tercih sebebim olabilir

İLFER OTOMOTİV

KARTAL OTO SANAYİ SİTESİ
C-3 BLOK NO : 20 -21
KARTAL -İSTANBUL

0216 389 88 21
0216 517 11 92

0535 783 72 18
0533 576 33 19

E-mail: info@ilfer.com.tr

Sagolasin dostum
Arabayı bu aksam birkaç günlüğüne aldım henüz 115.580 milde
Sanırım İlfer otoya götürürüm
Bu arada bu arabanın kullanıcı kılavuzuna sahip olan var mı
Eğer varsa dryanilmaz@gmail.com adresime gönderebilir mi

Arkadaslar araç 98,19 TL.lik LPG (atiker-aygaz) ile 121 mil(gosterge mil sanirim degil mi) gitti
Sizce bu degerler normal midir

dryanilmaz' Alıntı:
Arkadaslar araç 98,19 TL.lik LPG (atiker-aygaz) ile 121 mil(gosterge mil sanirim degil mi) gitti

0,50krş yakmış (km de)

dryanilmaz' Alıntı:

şehir içi için normal sınırlarda, sanırım ayağınızı gaza koymayı çok sevenlerdensiniz : )))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR