Selam arkadaşlar,
Dün başıma gelenlerden bahsedeyim biraz.Bir yakınımızın cenazesine giderken, bu ay başında Ankara'da aldığım 96 zj hararet yükseltmeye başladı.Aracı park edip kaputu açtığımda motorun üzerinde sular vardı ve fışır,fışır sesler eşliğinde buharlar çıkıyordu.Görünürde bir şey yoktu dolayısı ile hortum patlatmış olabileceğini düşündüm.Definen sonra tekrar hareket ederek yola koyuldum .Bir hayli dik yokuşlu bir tırmanıştan sonra düze çıktığımda bir çeşmeden aracın plastık su kutusundaki suyunu tamamladım (eksik olmadığı halde) Ancak 200- 300 metre sonra hararet birden dibe dayandı.Sağa çekip servisi aradım.Telefonda konuştuğum usta da hortum patlamış olabileceğini,gerekli malzemeyi alarak geleceğini söyledi.Bu arada biz maaile aracın içinde beklemeye başladık.Motor biraz soğuyunca ben radyatör kapağını açtım ve su koymaya başladım.Aman allah! ben su koydukça o alıyor
.Yaklaşık 7-8 lt. su aldı.Ama ben hayretler içindeyim.Çünkü motor kaputunun sol arka tarafındakı plastik su kabı ağzına kadar dolu ve hiç bir oynama olmuyor.Neyse, bir saatin sonunda usta geldi ve radyatör kazanının delindiğini teşhis etti.Aracı o şekilde servise kadar götürdük.Radyatör kazanı söküldü,Amerikan malı ama mopar olmayan yeni bir radyatör takıldı.550.-TL. İki kutu (sanırım altı litre) antifiriz koyuldu.60.-TL.Yol yardımı olarakta 150.-TL alındı.Toplamda 760.-TL.ödemiş oldum.
Eğer ki ;Kazanı tamir yoluna gidilse idi ; 300.-TL. sına bakır kazan (tek tarafı elbette) yapılacaktı.Yarın öbür gün diğer tarafında su koyverme olasılığı yüksek ihtimal olduğu için yenisini takmayı tercih ettim.
Eger ki ;Bu iş acil olmasa idi yeni radyatörü 400-450 TL.-sı gibi bir rakkama bulmak mümkündü.Ama servisin kendisinden almak zorunda kalınca böyle oluyor işte.
Bu arada hararet sona dayandığı için conta kavurmuş olabilirmi ? diye ustaya sorduğumda,bu araçlar kolay,kolay conta yakmaz dedi.
Bakalım budan sonra neler olacak. Hep birlikte takip edip göreceğiz yeni hikayelerimzi.
Bu arada, bu başlığı açan arkadaşımıza teşekkür ederim.Doğrusu ya çok yerinde bir başlık.
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ,benim radyatörden az su kaçağı vardı o sebepten yenisi ile değiştirmek istedim fakat radyatör fiyatları 450-700 arasında olduğundan vazgeçtim daha sonra ABD florida da yaşayan bir akrabam vasıtası ile burada 550 civarında olan radyatörü kargo masrafı dahil 235TL ye aldım ve arabama taktım eski radyatörü de tamir ettireceğim yedek olarak kalsın