Ynt: Ist5Days 2009 Duyuru & Haberler...
emelutku' Alıntı:
Çok teşekkürler aydınlatınız beni. Birkaç şey daha sormak istiyorum sıkmadan.
Öncelikle mühendis olmamın verdiği birşey olabilir harita konusunda kendime güveniyorum doğayıda sevdiğim için orman parkuru daha çok ilgimi çekiyor. Ama kaybolup rezil olma ihtimalim varmı
Yaş ortalamalarına bakıyorum çok gençler de var parkurlar farklılık gösteriyormu? kategoriye göre zorluk dereceleri varmı?
Birde yaklaşık ne kadar sürüyor çok fazla kondisyon gereklimi?
Katılımlar nasıl oluyor henüz erken olduğu için az sanırım W açıkta henüz kayıt yok.
Hiç önemli değil. Sorular her zaman iyidir. Ben sıkılmam soru cevaplamaktan, aksine memnun olurum. (Serde öğretmenlik de var ;D )
Mühendis olmanın bir yararı var sanırım. Çünkü benim de çok işime yaradığını düşünüyorum mesleğimin.
Kaybolma ihtimaliniz mutlaka var.
Ancak rezil olma ihtimali yok. Çünkü herkes kayboluyor.
Geçtğimiz yıl Belgrad Ormanları yarışında lisanslı sporcu olduğumdan standart lisanslı kategorilerine katıldım. (M35'di galiba? Emin değilim) Eşim de çıkış da bekliyor. Yarışmacıların çoğu geldikten sonra (ki ortalama 1 saatte falan gelmiş herkes) eşim meraklanmaya başlamış ve yarış ekibinin ayağa kaldırmış
Çıktıktan yaklaşık 2 saat sonra finish'e geldiğimde artık herkes beni tanıyordu
Ama o sırada bunu düşünmüyorsunuz. Galiba hala haritayı anlatıyormuşum eşime ;D Yani rezil olmak olsa ben bu sene İstanbul sınırlarına girmezdim
Ayrıca siz Açık kategorisinde yarışacağınız için hem parkurunuz daha kolay olacak, hem daha kısa olacak, hem de beklentiler daha az olacak. Yani benden şanslısınız. Harita konusunda internette birçok bilgi bulabilirsiniz. Ayrıca Gezenbilir'i takip etmeye devam ederseniz, hem diğer başlıktaki gibi kısa püf bilgiler, hem de detaylı bilgiler hazırlıyoruz. Sanırım ilk etapta başlarken yeterli olacaktır.
Parkurlar, hem cinsiyet, hem yaşa göre farklılık gösterir. Bu nedenle kendinize uygun kategoride yarışmanız önemlidir. Ben ısrarla size Açık kategorisini tavsiye ederim.
Ist5Days duyurularına göre 5 yarış için AÇIK BAYANLAR kategorisi parkurları ORTALAMA 1,5-2,0 km arasında olacak.
Koşu çok kritik değil. Bu konuda diğer başlıkta da yazmıştım.
Açık kategorisi resmi yarışçılar için olmadığından tabiki en son kayıtlanılan yerler. Özellikle ulusal ve uluslararası lisanslı sporcular için bu yarış krtik olduğundan onlar planlarını biraz daha erken yapıyorlar. Siz biraz daha geç de yapabilirsiniz. Ama internette kayıt yaptırmayanlar için yarış noktasında kayıt yaptırabilecekleri konusunda garanti vermiyorlar. (Ellerinde fazladan olan harita sayısı kadar.)
Bu arada İlk kez duyanlar için diye bir bölüm de açtık. Bazı sorularınızın (özellikle direkt sporla ilgili olan, yarışla ilgili olmayan) cevaplarını orada bulabilirsiniz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=37188.0
Sorularınızı bekliyorum. Selamlar...