İstanbulumuzun Nostalji Minibüsleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,496
Ynt: İstanbulumuzun Nostalji Minibüsleri

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

?STANBULUMUZUN NOSTALJ? M?N?BÜSLER? VE DOLMU?LARI (131).jpg

?STANBULUMUZUN NOSTALJ? M?N?BÜSLER? VE DOLMU?LARI (132).jpg

?STANBULUMUZUN NOSTALJ? M?N?BÜSLER? VE DOLMU?LARI (133).jpg

?STANBULUMUZUN NOSTALJ? M?N?BÜSLER? VE DOLMU?LARI (134).jpg

Etiketler

66-67 yıllarıydı sanırım istanbula yerleştiğimiz yıllar..Volkswagen üstü camlı ve ford minibüsler çalışırdı sağmalcılar hattında fatihten halama giderdik...teşekkürler Kemal bey nerelere götürdünüz beni...

Birşey değil engin bey. hele ben ya ben bunları izlediğim zaman anlıyorum yaşlandığımı. istanbul ile bayağı bir hatıram var. araçları ,piknik yerleri,yolları,hasar eksperleri,hasarlı araçları,ünlü ünsüz bir çok müşterilerim,sahilleri. daha v.s v.s. babam 1945 lerde gelmiş balıkesirden ben ise istanbul yeşilköy florya doğumluyum.(1960)

Eskilerden birkaç bilgi:

1 Ocak 1970 tarihli açıklamada, İstanbul genelinde 3269 Minibüs bulunduğu ve toplam 20 hatta çalıştıkları belitiliyor:

Taksim-Sarıyer (125)
Beşiktaş-Sarıyer (50)
Şişli-Sarıyer (75)
Şişhane-Silahtar (45)
Aksaray-Alibeyköy (47)
Aksaray-Küçükçekmece (85)
Aksaray-Sağmalcılar (400)
Aksaray-Zeytinburnu (350)
Aksaray-Gaziosmanpaşa (700)
Aksaray-Bahçelievler (480)
Aksaray-Bakırköy (144)
Bayazıd-Küçükköy (100)
Topkapı-Bağcılar (80)

2681 Minibüs, Avrupa yakasında hizmet veriyor.

Kadıköy-Kartal (150)
Kadıköy-Pendik (200)
Kadıköy-Yakacık (146)
Kadıköy-Polonezköy (2)
Anadoluhisarı-Kavacık (2)
Çengelköy-Bahçelievler (1)
Üsküdar-Ümraniye (87)

588 Minibüs, Anadolu yakasında hizmet veriyor.

Kasım 1962 tarihinde, İstanbul genelinde, minibüslere ait toplam; 28 hat şöyleydi:

Şişli-Okmeydanı
Şişli-Kulaksız
Şişli-Silahtar
Şişli-Sarıyer
Beşiktaş-Sarıyer
Şişli-Alibeyköy
Şişhane-Silahtar
Levend-Gültepe

Aksaray-Muratpaşa
Aksaray-Rami-Taşlıtarla
Aksaray-Küçükköy
Aksaray-Bahçelievler
Aksaray-Osmaniye
Aksaray-Bakırköy
Aksaray-Zeytinburnu
Aksaray-Güngören
Aksaray-Florya
Aksaray-Küçükçekmece
Aksaray-Esenler
Aksaray-Altıntepsi
Sağmalcılar-Taşlıtarla

Sirkeci-Sahilyolu-Zeytinburnu
Sirkeci-Rami
Sirkeci-Bahçelievler
Sirkeci-Bakırköy
Sirkeci-Osmaniye
Sirkeci-Florya
Sirkeci-Küçükçekmece

Burada en dikkat çekici noktalardan birisi de, Suriçi kalkışlı minibüs hatlarının bir kısmının ilk durağının "Sirkeci"de olması ve Kennedy Sahilyolu'nu kullanan minibüs hatlarını bulunması. Eski Türk filmlerinde, Sahilyolu'nda ve Sarayburnu'nda seyreden minibüslere rastlamak mümkündür

kemal bey gerçekten güzel resimlermiş, beni bile yıllar içinde alıp götürdü gerilere, resimler için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR